totalna dekompozycja
Moderator: Gacek
totalna dekompozycja
teoria chaosu napawała mnie lękiem
determinizmem parametrów początkowych
efektem trzepotu skrzydeł motyla-
tornadem po drugiej stronie globu
wpisując się bez rozeznania
w błędne przybliżenie oscylacji harmonicznych
skolimowałam z nimi myśli
oddalając się od właściwego punktu wyjścia
ćma na rzęsie lawiną absurdu
zaburzyła ragularną amplitudę
rozpadłam się na części pierwsze
zostawiając za sobą strzępy słów
fraktalnie rozwija się mój kształt
asymptotycznie dążący
do niewiadomej granicy
determinizmem parametrów początkowych
efektem trzepotu skrzydeł motyla-
tornadem po drugiej stronie globu
wpisując się bez rozeznania
w błędne przybliżenie oscylacji harmonicznych
skolimowałam z nimi myśli
oddalając się od właściwego punktu wyjścia
ćma na rzęsie lawiną absurdu
zaburzyła ragularną amplitudę
rozpadłam się na części pierwsze
zostawiając za sobą strzępy słów
fraktalnie rozwija się mój kształt
asymptotycznie dążący
do niewiadomej granicy
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
nie, na czym eksperyment polega pisze w opisie dzialu, w temacie poezja eksperymentalna i w skarbniku, a wg mnie na czyms nowym, uzycie wyrazow pochodzenia obcego nie kwalifikuje tego wiersza do tego dzialu, nie jest to tez wiersz abstrakcyjny, lamiacy jakiekolwiek pojecie o poezji
dajcie zyc grabarzom
bardzo dobrze! , ze pisząc wiersze sięgasz do słowników, ale....jak zawsze w życiu bywa, nadmiar szkodzi. Proponuję zrezygnować z 80% tzw "makaronizmów" /napisać to własnymi słowami/ i wiersz zyska w dwójnasób. A wiersz już teraz jest ładny, ale zostaw tylko chaos i amplitudę...zastąp czymś innym :determinizm, oscylację harmoniczną, fraktalizm i asomptotyczność.
Jedna nie poniechaj zaglądania do słowników w czasie pisania wierszy, polecam szczególnie Kopalińskiego i słownik synonimów / ale ten zawsze sprawdzaj z innymi słownikami, bo sa błedy/
Jedna nie poniechaj zaglądania do słowników w czasie pisania wierszy, polecam szczególnie Kopalińskiego i słownik synonimów / ale ten zawsze sprawdzaj z innymi słownikami, bo sa błedy/
drogi milkarze ..
tak się składa że nie sięgałam do słowników
niestety przesiąkłam nieco tym słownictwem ze szkodą na mojej polszczyźnie a tu eksperymentalnie sobie nim epatowałam.
fobiaku może fredro czy boj nie uzywali poetyckiego języka ale nie używali też specjalistycznego. może jednak byłby to eksperyment gdyby użyć słownictwa ze swojej działki - ekonomii , medycyny , prawa czy innej nauki do wyrazenia czegoś zupełnie innego?
tak się składa że nie sięgałam do słowników

niestety przesiąkłam nieco tym słownictwem ze szkodą na mojej polszczyźnie a tu eksperymentalnie sobie nim epatowałam.
fobiaku może fredro czy boj nie uzywali poetyckiego języka ale nie używali też specjalistycznego. może jednak byłby to eksperyment gdyby użyć słownictwa ze swojej działki - ekonomii , medycyny , prawa czy innej nauki do wyrazenia czegoś zupełnie innego?
korzystanie z zasobów słownikowych i internetowych przy upiększaniu wiersza , wg mnie nie jest wadą , a madrą zaletą, więc nie robiłem Ci z tego zarzutu.drogi milkarze tak się składa że nie sięgałam do słowników
Powiedziałem tylko , ze nadmiar szkodzi i w tym przypadku tak jest, bo wiersz sam w sobie mi się podoba, a podoba mi się jeszcze bardziej , gdy czytajac , w myślach zamieniam te "makaronizmy" na piękną szarą polszczyznę.
W jakimś krótkim okresie i ja, mocno siedząc w słownikach, pisałem swoje wiersze- wielu to zauważyło i mnie opr...dzisiaj wiem , że mieli rację, choć w tym czasie wydawało mi sie , że co oni chcą -przecie ż ja jestem taki mądry.
-
- Kontakt: