dyrdymały 06.08.2007
Moderator: Gacek
dyrdymały 06.08.2007
jestem we władaniu "się"
które wskazuje że nie jestem sobą
a koegzystencja z innymi podobnymi
sprawia że coraz bardziej zatracam
swą naturalność
stałam "się" niczym aktor
który nigdy nie jest do końca
zaangażowany w jeden sens
w dosłowną rzeczywistość
wszystko jest "jak gdyby"
które wskazuje że nie jestem sobą
a koegzystencja z innymi podobnymi
sprawia że coraz bardziej zatracam
swą naturalność
stałam "się" niczym aktor
który nigdy nie jest do końca
zaangażowany w jeden sens
w dosłowną rzeczywistość
wszystko jest "jak gdyby"
A co jeśli to było nieuniknione; jeśli Adaś będąc sam, świrował; bo szaleniec przecież nie wie co jest dobre a co złe; to co dobre a co złe ustala człowiek normalny ponoć; jeżeli bylibyśmy sami na tej bezludnej wyspie, moglibyśmy czynić zło? Czy do tego potrzeba drugiej osoby, kogoś kto nas tego nauczy?olga pisze:adas bez ewki nie mialby szansy poznac co jest dobrem, a co zlem - ich wsplnota stala sie "zrodlem" zla.
nie mialby mozliwosci dokonywania wyboru.
Ich wspólnota stała się źródłem zła? Ja sądze, że oni po prostu się nauczyli jak zło czynić i to im się chyba spodobało...
Tak Peelka jest złem i dobrem ukształtowała siebie taką, jaką przyjęła.
Lecz znudzeniem jest ciągłe powtarzanie siebie w podświadomości próbuje odmienności, która nie boli jest tylko... nie jej. Dopuściła inność dla kaprysu naginając może nie tożsamość, lecz przyzwyczajenie bycia właśnie taką gdyż w takiej jej do twarzy.
A może „się” zatraciłam w sobie może to nie „się” jej się należy?
Czy to znużenie?
Zdrawiam:)
Lecz znudzeniem jest ciągłe powtarzanie siebie w podświadomości próbuje odmienności, która nie boli jest tylko... nie jej. Dopuściła inność dla kaprysu naginając może nie tożsamość, lecz przyzwyczajenie bycia właśnie taką gdyż w takiej jej do twarzy.
A może „się” zatraciłam w sobie może to nie „się” jej się należy?
Czy to znużenie?
Zdrawiam:)