pory roku
Moderator: Gacek
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
pory roku
witaj
lilak
Tak, namalowałaś słowami piękny obraz rodzimych krajobrazów, krzyże i madonny na rozstaju dróg w polu gdzie zaczyna się może nowa droga a kończy się inna.
Â?adny i nastrojowy utwór.Pozdrawiam serdecznie.dzięka
ps.
Ja bym się jedynie zastanowił nad słowem gminnemu to takie zbyt administarcyjno - terytorialne.
lilak

Tak, namalowałaś słowami piękny obraz rodzimych krajobrazów, krzyże i madonny na rozstaju dróg w polu gdzie zaczyna się może nowa droga a kończy się inna.
Â?adny i nastrojowy utwór.Pozdrawiam serdecznie.dzięka

ps.
Ja bym się jedynie zastanowił nad słowem gminnemu to takie zbyt administarcyjno - terytorialne.
a tergo.
Boob :) dziękiJa bym się jedynie zastanowił nad słowem gminnemu to takie zbyt administarcyjnie - terytorialne.
gmin - ma też inne znaczenie /czyt.gmin- plebs/ więc wydaje mi się że słowo gminne jest tu jak najbardziej na miejscu, ta pobożnośc jest taka plebejska , płytka , płaska i nijaka...
ale dzięki za poczytanie i komentarz
a może "plebejska Madonna"?anty-czka pisze:Niczego nie podpowiem, lecz uważam, że każdy ale nie ten
co myślisz?
dzięki za sugestie
lilak a może tylko 'Madonna'? Chociaż też nie jest to idealny pomysł (ale teraz wyssana przez kochane egoistę- życie nie jestem w stanie nic Tobie podpowiedzieć). Jedynie czuję porami skóry, że absolutnie 'Pory roku', a jeśli ma być 'Madonna', to lepiej bez dookreślania.
[ Dodano: 2008-05-19, 20:08 ]
...chyba
[ Dodano: 2008-05-19, 20:08 ]
...chyba

- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
pory roku
witaj
Lilak
Ja przychylam się jednak do propozycji anty-czki. Madonna lub plebejska madonna to zdecydownie dobre propozycje na tytuł.
Ze wskazaniem na plebejska madonna.
Pozdrawiam seredcznie.
Lilak

Ja przychylam się jednak do propozycji anty-czki. Madonna lub plebejska madonna to zdecydownie dobre propozycje na tytuł.
Ze wskazaniem na plebejska madonna.
Pozdrawiam seredcznie.

a tergo.