Mam w pamięci sito, do czerpania wody,
kwadratowe koło i poziome schody,
parasol odwrotny, gdzie zbiera się woda,
którą wykorzystam, gdy upał, pogoda,
Posiadam też rower, ot taki – dwa w jednym,
który może służyć, mniej zamożnym – biednym,
ma dwie kierownice, lecz w przeciwne strony,
to genialny rower nieco przerobiony.
Jeśli masz w rodzinie, dwie dorosłe córki,
można sunąć w górę, lub powiedzmy – z górki,
na kolejną sesję, niezłe mam widoki,
że podobny rower, jeździ też na boki!
Gdy się wywaliłem, bo byłem napruty,
to miałem na rękach, z koziej skóry buty,
one chronią ręce, gdy łażę po krzakach,
zwłaszcza kiedy wracam, pijany na czworakach.
Nie będę wam wmawiał i zawracał głowy,
że jestem genialny i nietuzinkowy,
lecz wspomnę o spodniach, ptaszku i Syrence,
choć mam takich rzeczy, tysiąc razy więcej.
W spodniach są kieszenie, przeźroczyste takie,
żeby złodziej widział, że jestem biedakiem,
na starej Syrenie, mam dwa peryskopy,
gdyby przyszła powódź w wiosenne roztopy.
Jak mnie w górach gonił zbir, czy złodziejaszek,
to skoczyłem w przepaść, fruwając jak ptaszek,
starczyło pomachać uszami, rękami
i już w jednej chwili byłem nad chmurami.
Jeśli ktoś mi powie, że jestem szalony,
że te wszystkie rzeczy, zostały zmyślone,
odpowiem króciutko – mój drogi kolego,
wszystkie wynalazki, powstały z niczego.
Prawdę tę odkryłem, wyjawić ją muszę,
że prawie człek każdy, może być geniuszem!
Więc głowa do góry – tak ma ludzkie plemię,
że niemal od dziecka, w każdym geniusz drzemie
podczas drzemki
geniusz erekcjato
geniusz erekcjato
Witaj Gacek!
Należysz do tych twórców którym pisanie strof przychodzi bez żadnego wysiłku. To podziwiam w Tobie ponieważ wydaje mi się, że jesteś wolny od stresu i trosk dnia codziennego. Wstajesz pijesz poranną kawę spoglądasz na horyzont przez okno, wschód Słońca czy nocy pejzaż i piszesz. Wersy wylewają się na klawiaturę komputera. Szacun. Ja tego nie mam. Nie potrafię uwalniać skutecznie uwolnić się od stresu. Twoje utwory układają się w historyjki. Dobrze się to czyta. Tekst mi się podoba ale będę szczery i nie potrafię ocenić czy tje. Opowieść jest z gatunku „nierealistyczne” awersacja to potwierdza ponieważ wszystko może się wydarzyć podczas snu. Pozdrawiam
Należysz do tych twórców którym pisanie strof przychodzi bez żadnego wysiłku. To podziwiam w Tobie ponieważ wydaje mi się, że jesteś wolny od stresu i trosk dnia codziennego. Wstajesz pijesz poranną kawę spoglądasz na horyzont przez okno, wschód Słońca czy nocy pejzaż i piszesz. Wersy wylewają się na klawiaturę komputera. Szacun. Ja tego nie mam. Nie potrafię uwalniać skutecznie uwolnić się od stresu. Twoje utwory układają się w historyjki. Dobrze się to czyta. Tekst mi się podoba ale będę szczery i nie potrafię ocenić czy tje. Opowieść jest z gatunku „nierealistyczne” awersacja to potwierdza ponieważ wszystko może się wydarzyć podczas snu. Pozdrawiam
a tergo.
geniusz erekcjato
Witaj Boob.Boob pisze: 2025-11-07, 10:52 Szacun. Ja tego nie mam. Nie potrafię uwalniać skutecznie uwolnić się od stresu.
Masz rację, że czasami dziennie potrafię napisać 3 erekcjato (według mnie) w ciągu zaledwie kilkudziesięciu minut.
Mnie Opatzność dała łatwość rymowania i wyobraźnię, innym dała talent malarski (czego niestety nie potrafię), jeszcze inni komponują i śpiewają piękne piosenki itp.
Jeżeli chodzi o stresowanie się, to należę do ludzi, którzy cieszą się z każdej chwili i nawet z najgorszej sytuacji, potrafią wyłowić jakiś pozytyw.
– Jak Cię dopada stres , to weź łopatę i zakop go.
Ty zapewne masz inne zdolności i przymioty, więc nie stresuj się, ponieważ inni nie mają tego, co Ty posiadasz.
Ciesz się każdą chwilką, tak jak ja.
Wychodzę z założenia: – Nigdy nie jest aż tak źle, żeby gorzej być nie mogło. (kawał – przed powieszeniem – oskurować! )
Dzięki za sympatyczny komentarz.
Pozdrawiam.
Dobrego dnia
geniusz erekcjato
nie widze drugiego tekstu
tnje
ale tekst dobry
stawialem na chwalipiete
tnje
ale tekst dobry
stawialem na chwalipiete
dajcie zyc grabarzom