erekcjato studia nic nie daja

tutaj mozna dokonac poprawki lub skorzystac z pomocy innych uzytkownikow przed ostateczna publikacja w odpowiednim miejscu

Moderatorzy: Boob, Wojciech Graca, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek

Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

swiat nalezy obserwowac
mozna sie duzo nauczyc
wiedze dla siebie zachowac
by kiedys komus dokuczyc

szkola niczego nie uczy
lepiej wejsc do srodowiska
od informacji tam huczy
jak zrodlo z ksiazek wytryska

staje sie czlowiek gnostykiem
uczonym lub generalem
z nabyta wiedza stoikiem
a nawet kurwa pedalem

to co sie gdzies tam podslucha
nalezy skrzetnie notowac
beda pieniadze i fucha
mozna zyc a nie pracowac

denuncjator
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
Gacek
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Post autor: Gacek »

fobiak pisze: 2025-09-02, 17:27denuncjat
Jak jeden drugiego zadenuncjuje (podpierdoli), to nie zawsze ma z tego pieniądze. Czasami to robi dla własnej satysfakcji, lub dla przyjemności, że kogoś podjebał
Już lepiej w awesacji zabrzmiałoby : - szpieg
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

jak ktos na kugos donosi to nie robi tego bezinteresownie, oczekuje jakichs korzyci, cos za cos. w innym temacie podjebka byla do admina, admin ma wladze. jesli ktos walczy z wiatrakami, wulgaryzmam ina calym swiecie, zo potrzebuje kogos kto ma pieniadze lub wladze bo sam nie jest w stanie niczego osiagnac. gdyby mial pieniadze i wladze to nie musialby donosic, jemu by donosili. korzysci z kapowania sa rozne, moga byc wszelakie a nawet zemsta moze byc powodem, nikt nic nie robi bez powodu.
szpieg nie moze byc bo ostatni wers pierwszej zwrotki wyklucza szpiega, ten dziala zarobkowo.
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

fobiak pisze: 2025-09-02, 17:27 to co sie gdzies tam podslucha
nalezy skrzetnie notowac
beda pieniadze i fucha
mozna zyc a nie pracowac
przecież piszesz o pieniądzach i fusze, więc nie bardzo mi to pasowało do podsrywacza :-D :-D :-D
Awatar użytkownika
nanie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: nanie »

fobiak, w dzisiejszych czasach taka persona nazywa się sygnalista;)

generalnie sama się noszę z napisaniem donosu, pierwszy raz
niedaleko mnie, na bardzo zaniedbanej posesji, facet ma owczarki, są niesamowicie agresywne, nie wychodzą, przebywają na minimalnym zagraconym gruzem i śmieciami wybiegu, gdzie wariują
ostatnio od swojego informatora (mojej koleżanki, z drugiej klasy podstawówki:P, którą widuję na tej posesji, ponieważ właścicielem psów jak się okazało jest jej dziadek) usłyszałam, że są już nowe szczeniaczki, przy czym na wybiegu grasuje starsze szczenię które ma około 8 miesięcy, z poprzedniego miotu, czyli suka ma ciążę, po ciąży cieczkę i jest od razu dopuszczana, maszyna do rodzenia, a przy okazji, że dziewczynka jest gadułą, to dowiedziałam się także, że sobie piorunek, najstarszy samiec, zabija i pożera kotki, które również mają na tej posesji, niezbyt dopilnowane, zachodzi też prawdopodobieństwo, że matka ma szczeniaki ze swoimi dziećmi samcami i że odbywa się tam chów wsobny, kompletne dno, no i nie wiem czy się nie zawaham i nie zawiadomię służb o tej pseudohodowli i aby ktoś sprawdził w jakich warunkach żyją psy i co tam się odprawia, raczej wyrzutów sumienia mieć nie będę
Obrazek
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

PS
i w takiej sytuacji wcale nie nazwałbym siebie podpierdalaczką:P
Obrazek
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

sygnalisci nie maja sumienia. swoja droga donoszenie jest bylo hanba podczas zaborow, powstan, rewolucji, wojen i to do obcych na swoich. dzisiaj jest tak, ze nie ma na kogo i do kogo donosic, na biednego sie nie oplaca bo nic mu nie zrobia, bogaty sie wykupi. adresaci donosow nic nie robia z donosami bo sie boja utraty stanowiska, dodtkowa praca zwiazana z donosem i tego, ze i na nich moze sie znalezc sygnalista. ale podoba nie sie sama idea tworzenia armii delatorow, bo zginiemy w chaosie i bezprawiu. podjeb tego dziadka za psinki i kotki
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

w dużych korporacjach są specjalne komórki, nazywa się to dział compliance, gdzie można donieść o wszelkich uchybieniach, podobno anonimowo, ale to jest pic na wodę, skoro np. donosi się (najczęściej niestety, zasadnie) na pracodawcę i szefa wszystkich szefów, czyli na bezpośredniego przełożonego osoby pracującej w tym dziale, czysta hipokryzja ;)

jutro zamierzam sprawdzić ulicę i nr posesji, oglądam sytuację od strony "ogrodu" czyli rupieciarni, która robi za wybieg dla tych psów
tyle ludzi widzi co tam się dzieje, idąc ze swoimi wychuchanymi piesiami, i nikt, nie reaguje
Obrazek
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

"sygnalisci nie maja sumienia"
troszkę się nie zgodzę, w dzisiejszych czasach, czyli czasach rządów korporacji sygnalistę, można utożsamić z bohaterem, jeśli walczy z systemem i poddanymi temu systemowi, którym władza i pieniądze uderzyła do łba

tylko nie ma gdzie donieść
skoro wszyscy mają współudział:P
Obrazek
Awatar użytkownika
JoViSkA
Been thanked: 16 times
Kontakt:

Post autor: JoViSkA »

nanie pisze: 2025-09-02, 20:45 generalnie sama się noszę z napisaniem donosu, pierwszy raz
niedaleko mnie, na bardzo zaniedbanej posesji, facet ma owczarki, są niesamowicie agresywne, nie wychodzą, przebywają na minimalnym zagraconym gruzem i śmieciami wybiegu, gdzie wariują
ostatnio od swojego informatora (mojej koleżanki, z drugiej klasy podstawówki:P, którą widuję na tej posesji, ponieważ właścicielem psów jak się okazało jest jej dziadek) usłyszałam, że są już nowe szczeniaczki, przy czym na wybiegu grasuje starsze szczenię które ma około 8 miesięcy, z poprzedniego miotu, czyli suka ma ciążę, po ciąży cieczkę i jest od razu dopuszczana, maszyna do rodzenia, a przy okazji, że dziewczynka jest gadułą, to dowiedziałam się także, że sobie piorunek, najstarszy samiec, zabija i pożera kotki, które również mają na tej posesji, niezbyt dopilnowane, zachodzi też prawdopodobieństwo, że matka ma szczeniaki ze swoimi dziećmi samcami i że odbywa się tam chów wsobny, kompletne dno, no i nie wiem czy się nie zawaham i nie zawiadomię służb o tej pseudohodowli i aby ktoś sprawdził w jakich warunkach żyją psy i co tam się odprawia, raczej wyrzutów sumienia mieć nie będę
Wstrząsające! Uważam, że ktoś powinien odpowiednio zareagować...nie wiem czy donos jednej osoby zrobi całą robotę, ale zawsze to coś...
:roll: Tak że tego...
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

Gacek pisze: 2025-09-02, 18:59
fobiak pisze: 2025-09-02, 17:27 to co sie gdzies tam podslucha
nalezy skrzetnie notowac
beda pieniadze i fucha
mozna zyc a nie pracowac
przecież piszesz o pieniądzach i fusze, więc nie bardzo mi to pasowało do podsrywacza :-D :-D :-D
sprawdzilem
gacek masz racje
ten wers pogrzebal erekcjato
sprawdzillem agenta i szpiega
nie pasuja
to mial byc poradnik kapusia
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

fobiak pisze: 2025-09-03, 08:41 sprawdzilem
gacek masz racje
ten wers pogrzebal erekcjato
A chodziły słuchy, że fobiaka trudno jest przekonać, żeby zmienił zdanie... :-D :-D :-D
Okazało się, że to były, nieprawdziwe wieści :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam :-)
ziutek
Kontakt:

Post autor: ziutek »

fobiak mi się wydaje że do zostania pedałem to trzeba jednak trochę zamiłowania. Obawiam się, że nawet sporadyczne obciąganko na zakrystii nie załatwi tematu.
ODPOWIEDZ