do głównych obiboków
Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek
-
ann13
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
gacek chyba nie myslisz, ze bede sie zwracal "pani"Gacek pisze:fobiak:)
Po co nadużywasz słowo : cipa ?
Ja mam tu tyle do gadania i do składania wniosków, że aż mi się chce
pokochać do orgazmu
sam pisales, ze tak do nikogo sie nie zwracasz
ja sie tak zwracam od pierwszych wykasowanych postow
i nie dam sie zmoralizowac nikomu
dajcie zyc grabarzom
-
ann13
-
ann13
-
elutka
- co mnie to obchodzi
- Kontakt:
Witam
Najwyzszy czas sie zaczac tlumaczyc, ulatwie sobie zadanie i umieszcze kilka PW.
Von: admin@erekcjato.eu <admin@erekcjato.eu> ins Adressbuch
An: admin@erekcjato.eu
Datum: 27.03.08 16:59:10 Uhr
erweiterter Header
Witaj Bóg,
Szanowny Uzytkowniku
Prosze zmienic Nick
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Email wys³any do Ciebie od Halinazberlina z wykorzystaniem Twojego konta na erekcjato. Je¿eli ta wiadomo¶æ zawiera spam lub tre¶ci obra¼liwe skontaktuj siê z webmasterem forum pod adresem: admin@erekcjato.eu Do listu za³±cz ca³y ten email, z nag³ówkami w³±cznie.
Nikt inny jak Pan Rajski, Moderatorzy widzieli, ze ponownie zasmieca Portal i nie zareagowali, moja decyzja byla sluszna.
Jesli chodzi o Pana Ksiaze Polkrwi to zostal pokrzywdzony, ale juz tak w zyciu jest, ze sie czesto placi za innych. Bardzo mi sie podobaly jego wiersze.
Panie Gacku, jesli sie Pan czuje na silach lepiej poprowadzic ten Portal to chetnie sie z Panem dogadam w celu przejecia obowiazkow Administratora.
Betreff: lilka
Von: fobiak@operamail.com <fobiak@operamail.com> ins Adressbuch
Datum: 21.03.08 12:22:31 Uhr
erweiterter Header
Witaj Halinazberlina,
wez sie nie wyglupiaj i przywroc lilce wszelkie prawa bo tu nikt nic nie robi i wszystko sie wali
Email wys³any do Ciebie od fobiak z wykorzystaniem Twojego konta na erekcjato. Je¿eli ta wiadomo¶æ zawiera spam lub tre¶ci obra¼liwe skontaktuj siê z webmasterem forum pod adresem: admin@erekcjato.eu Do listu za³±cz ca³y ten email, z nag³ówkami w³±cznie.
Tu nie mam sie co tlumaczyc u mnie Moderator nie moze miec upomnien. Co by sobie pomysleli Czytelnicy z Ameryki lub Francji. Moderator, ktory sam sie okalecza nie zaslugije na zaufanie Uzytkownikow.
Betreff: Re: Prosba
Von: aen87 <aen87@o2.pl> ins Adressbuch
Datum: 04.03.08 07:49:29 Uhr
erweiterter Header
Dnia 29 lutego 2008 8:40 admin@erekcjato.eu <admin@erekcjato.eu> napisał(a):
>
> Witaj Ksi?…ż?™ PóÅ‚krwi,
>
> Witaj Ksi?…ż?™ PóÅ‚krwi
>
> Prosze nie wypisuj nic na mnie na Portalu, tutaj zaglada czesc Mojej rodziny i glupio sie czuje kiedy zadaja mi pytanie, dlaczego sobie na to pozwalam. Jesli masz jakies pytania to zwracaj sie do mnie na PW ale nie rob tego publicznie, tam nie wdam sie w zadne przepychanaki z powyzszego powodu. Fobiaka znam od dawna i mam jego zgode na portal o tej nazwie. Glupio bym sie czula jesli musialabym was zablokowac na jakis czas lub podjac inne kroki.
>
>
>
> Pozdrowienia
>
> Halinazberlina
>
>
CzeÅ›?‡, Halinko
Teksty o fobie to były żarty, ale przepraszam jeżeli
ci?™ uraziÅ‚y. OsobiÅ›cie jestem zdumiony sytuacj?… na forum.
Tak nie może by?‡ żeby grupka moderatorów, dodam że w mniejszoÅ›ci,
kneblowaÅ‚a Foba i mnie za zwykl?… rozmow?™. ProsiÅ‚em na PW żeby
cho?‡ jego zostawili, a widzisz jaki sajgon robi?….
Jedna z modek za duż?… wÅ‚adz?™ ma i jej do gÅ‚owy to
chyba uderzyło.
Pozdrawiam serdecznie
Ksi?…ż?™
Z tego powdu nie zamierzam sie tlumaczyc. Ten kto chce odejsc moze to zrobic. Pozostalym nic nie grozi z mojej strony. Prosze nie siac paniki Panowie POECI.
W przyszlosci beda usuwanie Nicki dluzej nieaktywne i czyszczone niektore smieci z bazy sql, jest to zwiazane oslabionym dzialanie Portalu i nie ma to nic wspolnego, ze szkodzeniem Uzytkownikom.
SIMtel
Witam !
Helped: 60 times
Posts: 131 Posted: 30-03-2005, 20:58 Jak zmniejszyć pojemność bazy SQL? Przyspiesz swoje forum!!!
Forum address: http://www.forum.simtel.er.pl
Postanowiłem założyć temat w FAQ dotyczacy Zmniejszenia bazy danych SQL oraz przyspieszenia swojego forum tak, aby działało o wiele szybciej.
Co zrobić, żeby moje forum działało szybciej?
Usuń z serwera jak najwięcej obrazków, avatarów itp.
Wyczyść niepotrzebne tabele w phpMyAdmini'e, głównie mam na myśli:
a) phpbb_logs - usuwa Logi Czynności
b) phpbb_privmsgs - usuwa Prywatne Wiadomości
c) phpbb_privmsgs_text - usuwa Prywatne Wiadomości
d) phpbb_read_history - czyści wszystkie nieprzeczytane tematy/posty
e) phpbb_search_results - czyści Search (wyszukiwarkę na forum)
f) phpbb_search_wordlist - czyści Search (wyszukiwarkę na forum)
g) phpbb_search_wordmatch - czyści Search (wyszukiwarką na forum)
h) phpbb_shoutbox - usuwa wszystkie wiadomości z ShoutBox'a
i) phpbb_topic_view - czyści przegladanie tematów przez wżytkowników
* zaznacza się te tabele w phpMyAdmini'e, a następnie na dole wybieramy "Wyczyszczenie"
Kilka razy dziennie należy wykonywać "Optymalizacje bazy danych" w phpMyAdmini'e
* zaznaczamy wszystkie tabele w phpMyAdmini'e, a następnie na dole wybieramy "Optymalizacja"
Włączamy na forum "Kompresję GZIP". Przyspiesza to przesyłanie danych z serwera do przeglądarki - dane z serwera wysyłane są w skompresowanej formie, zamiast normalnej, niczym nie zmniejszonej formy, a przeglądarka te dane dekompresuje i wyświetla (a tekst (czyli XHTML/CSS) się dobrze kompresuje). Niestety stara przeglądarka w niektórych warunkach potrafi zgubić pierwsze 2 kB skompresowanej strony (a 2 kB to - przy standardowym kodowaniu - 2048 znaków).
* kompresję GZip włączamy w Panelu Admina->Ogólne->Konfiguracja - domyślnie jest pewnie włączona
Nie polecam na forum umieszczać takich reklam jak linkor czy reklama google. To wszystko strasznie obciąża forum jak i serwery. Pamietajmy także, że nadużywanie grafiki na forum też jest uciążliwe i forum przez to może chodzić wolniej. Zastanówmy się nad prostą budową strony forum, za dużo dodaktów jest nie wskazane. Proszę także pamiętać, że jeśli jest duża ilość dział na forum to także spowalnia to naszą stronę.
Ostatnią bardzo ważna rzeczą jest serwer na którym leży forum. Jeżeli jest to jakaś "darmówka" to bądź pewien, że Twoje forum może wolno chodzić, nawet jeżeli skorzystasz ze wszystkich opcji jakich tutaj napisałem. Polecam serwery komercyjne
Gwarantuję, że jeśli ktoś skorzysta z tych wszystkich punktów to forum naprawdę zacznie działać szybciej i lepiej. Jestem pewny w 99,9%
PS. Jeżeli macie jakieś pytania, problemy to pytajcie w tym temacie. Jeżeli ktoś ma jakieś inne pomysły, sugestie odnośnie przyspieszania forum to także proszę pisać
// chelloPL - drukowane litery w temacie, to chyba przesada - zmieniłem je na normalne.
Last edited by chelloPL on 11-09-2006, 13:24; edited 9 times in total
Wiecej tlumaczen nie bedzie z mojej strony.
Najwyzszy czas sie zaczac tlumaczyc, ulatwie sobie zadanie i umieszcze kilka PW.
Betreff: NickGacek pisze:cebreiro:)cebreiro pisze:dobra to ubiorę się w tą folię, najlepiej czarną,
na znak protestu przy okazji, przeciwko głupocie administratorki.
Ja bym złagodził nieco ekspresje wyrazu i powiedziałbym to mniej więcej tak:
dobra to ubiorę się w tą folię, najlepiej czarną,
na znak protestu przy okazji, przeciwko niezrozumiałym decyzjom i upartości administratorki, jeśli chodzi o banowanie ludzi na rok :)
Tydzień, rozumiem, miesiąć - jeszcze mogę zrozumieć, ale po roku to pies z kulawą nogą tutaj nie zaglądnie choćby z powodów ambicjonalnych.
A odebranie lili moderatora, to rzeczywiście głupota.
Myslę, że po tym Halina zamknie portal, ale kij w oko.
Dyktatura zawsze była silna, ale wczesniej, czy później padała
Szukajcie innego portalu jak ten zostanie zamknięty i dajcie mi znać, jeśli zechcecie moje rymowane erekcjata czytać :)
![]()
![]()
Von: admin@erekcjato.eu <admin@erekcjato.eu> ins Adressbuch
Datum: 27.03.08 16:59:10 Uhr
erweiterter Header
Witaj Bóg,
Szanowny Uzytkowniku
Prosze zmienic Nick
Email wys³any do Ciebie od Halinazberlina z wykorzystaniem Twojego konta na erekcjato. Je¿eli ta wiadomo¶æ zawiera spam lub tre¶ci obra¼liwe skontaktuj siê z webmasterem forum pod adresem: admin@erekcjato.eu Do listu za³±cz ca³y ten email, z nag³ówkami w³±cznie.
Nikt inny jak Pan Rajski, Moderatorzy widzieli, ze ponownie zasmieca Portal i nie zareagowali, moja decyzja byla sluszna.
Jesli chodzi o Pana Ksiaze Polkrwi to zostal pokrzywdzony, ale juz tak w zyciu jest, ze sie czesto placi za innych. Bardzo mi sie podobaly jego wiersze.
Panie Gacku, jesli sie Pan czuje na silach lepiej poprowadzic ten Portal to chetnie sie z Panem dogadam w celu przejecia obowiazkow Administratora.
Betreff: lilka
Von: fobiak@operamail.com <fobiak@operamail.com> ins Adressbuch
Datum: 21.03.08 12:22:31 Uhr
erweiterter Header
Witaj Halinazberlina,
wez sie nie wyglupiaj i przywroc lilce wszelkie prawa bo tu nikt nic nie robi i wszystko sie wali
Email wys³any do Ciebie od fobiak z wykorzystaniem Twojego konta na erekcjato. Je¿eli ta wiadomo¶æ zawiera spam lub tre¶ci obra¼liwe skontaktuj siê z webmasterem forum pod adresem: admin@erekcjato.eu Do listu za³±cz ca³y ten email, z nag³ówkami w³±cznie.
Tu nie mam sie co tlumaczyc u mnie Moderator nie moze miec upomnien. Co by sobie pomysleli Czytelnicy z Ameryki lub Francji. Moderator, ktory sam sie okalecza nie zaslugije na zaufanie Uzytkownikow.
Betreff: Re: Prosba
Von: aen87 <aen87@o2.pl> ins Adressbuch
Datum: 04.03.08 07:49:29 Uhr
erweiterter Header
Dnia 29 lutego 2008 8:40 admin@erekcjato.eu <admin@erekcjato.eu> napisał(a):
>
> Witaj Ksi?…ż?™ PóÅ‚krwi,
>
> Witaj Ksi?…ż?™ PóÅ‚krwi
>
> Prosze nie wypisuj nic na mnie na Portalu, tutaj zaglada czesc Mojej rodziny i glupio sie czuje kiedy zadaja mi pytanie, dlaczego sobie na to pozwalam. Jesli masz jakies pytania to zwracaj sie do mnie na PW ale nie rob tego publicznie, tam nie wdam sie w zadne przepychanaki z powyzszego powodu. Fobiaka znam od dawna i mam jego zgode na portal o tej nazwie. Glupio bym sie czula jesli musialabym was zablokowac na jakis czas lub podjac inne kroki.
>
>
>
> Pozdrowienia
>
> Halinazberlina
>
>
CzeÅ›?‡, Halinko
Teksty o fobie to były żarty, ale przepraszam jeżeli
ci?™ uraziÅ‚y. OsobiÅ›cie jestem zdumiony sytuacj?… na forum.
Tak nie może by?‡ żeby grupka moderatorów, dodam że w mniejszoÅ›ci,
kneblowaÅ‚a Foba i mnie za zwykl?… rozmow?™. ProsiÅ‚em na PW żeby
cho?‡ jego zostawili, a widzisz jaki sajgon robi?….
Jedna z modek za duż?… wÅ‚adz?™ ma i jej do gÅ‚owy to
chyba uderzyło.
Pozdrawiam serdecznie
Ksi?…ż?™
Z tego powdu nie zamierzam sie tlumaczyc. Ten kto chce odejsc moze to zrobic. Pozostalym nic nie grozi z mojej strony. Prosze nie siac paniki Panowie POECI.
W przyszlosci beda usuwanie Nicki dluzej nieaktywne i czyszczone niektore smieci z bazy sql, jest to zwiazane oslabionym dzialanie Portalu i nie ma to nic wspolnego, ze szkodzeniem Uzytkownikom.
SIMtel
Witam !
Helped: 60 times
Posts: 131 Posted: 30-03-2005, 20:58 Jak zmniejszyć pojemność bazy SQL? Przyspiesz swoje forum!!!
Forum address: http://www.forum.simtel.er.pl
Postanowiłem założyć temat w FAQ dotyczacy Zmniejszenia bazy danych SQL oraz przyspieszenia swojego forum tak, aby działało o wiele szybciej.
Co zrobić, żeby moje forum działało szybciej?
Usuń z serwera jak najwięcej obrazków, avatarów itp.
Wyczyść niepotrzebne tabele w phpMyAdmini'e, głównie mam na myśli:
a) phpbb_logs - usuwa Logi Czynności
b) phpbb_privmsgs - usuwa Prywatne Wiadomości
c) phpbb_privmsgs_text - usuwa Prywatne Wiadomości
d) phpbb_read_history - czyści wszystkie nieprzeczytane tematy/posty
e) phpbb_search_results - czyści Search (wyszukiwarkę na forum)
f) phpbb_search_wordlist - czyści Search (wyszukiwarkę na forum)
g) phpbb_search_wordmatch - czyści Search (wyszukiwarką na forum)
h) phpbb_shoutbox - usuwa wszystkie wiadomości z ShoutBox'a
i) phpbb_topic_view - czyści przegladanie tematów przez wżytkowników
* zaznacza się te tabele w phpMyAdmini'e, a następnie na dole wybieramy "Wyczyszczenie"
Kilka razy dziennie należy wykonywać "Optymalizacje bazy danych" w phpMyAdmini'e
* zaznaczamy wszystkie tabele w phpMyAdmini'e, a następnie na dole wybieramy "Optymalizacja"
Włączamy na forum "Kompresję GZIP". Przyspiesza to przesyłanie danych z serwera do przeglądarki - dane z serwera wysyłane są w skompresowanej formie, zamiast normalnej, niczym nie zmniejszonej formy, a przeglądarka te dane dekompresuje i wyświetla (a tekst (czyli XHTML/CSS) się dobrze kompresuje). Niestety stara przeglądarka w niektórych warunkach potrafi zgubić pierwsze 2 kB skompresowanej strony (a 2 kB to - przy standardowym kodowaniu - 2048 znaków).
* kompresję GZip włączamy w Panelu Admina->Ogólne->Konfiguracja - domyślnie jest pewnie włączona
Nie polecam na forum umieszczać takich reklam jak linkor czy reklama google. To wszystko strasznie obciąża forum jak i serwery. Pamietajmy także, że nadużywanie grafiki na forum też jest uciążliwe i forum przez to może chodzić wolniej. Zastanówmy się nad prostą budową strony forum, za dużo dodaktów jest nie wskazane. Proszę także pamiętać, że jeśli jest duża ilość dział na forum to także spowalnia to naszą stronę.
Ostatnią bardzo ważna rzeczą jest serwer na którym leży forum. Jeżeli jest to jakaś "darmówka" to bądź pewien, że Twoje forum może wolno chodzić, nawet jeżeli skorzystasz ze wszystkich opcji jakich tutaj napisałem. Polecam serwery komercyjne
Gwarantuję, że jeśli ktoś skorzysta z tych wszystkich punktów to forum naprawdę zacznie działać szybciej i lepiej. Jestem pewny w 99,9%
PS. Jeżeli macie jakieś pytania, problemy to pytajcie w tym temacie. Jeżeli ktoś ma jakieś inne pomysły, sugestie odnośnie przyspieszania forum to także proszę pisać
// chelloPL - drukowane litery w temacie, to chyba przesada - zmieniłem je na normalne.
Last edited by chelloPL on 11-09-2006, 13:24; edited 9 times in total
Wiecej tlumaczen nie bedzie z mojej strony.
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
ech... z gniota juz mnie usuneli
półkrwisty
Opiekun
Wysłany: Nie 8:54, 30 Mar 2008 Temat postu:
29 marca 2008r, zmiany poczynione przez opiekuna półkrwistego:
- otwarto dział DROGOWSKAZY
- usunięto nieaktywne (zerowa wartość postów) nicki
[ Added: 2008-03-31, 11:35 ]
zmienili regulamin i wprowadzili bany, wiec cofam moje wczesniejsze propozycje odnosnie lepszych portali, przeklinac tez juz tam nie wolno
półkrwisty
Opiekun
Wysłany: Nie 8:54, 30 Mar 2008 Temat postu:
29 marca 2008r, zmiany poczynione przez opiekuna półkrwistego:
- otwarto dział DROGOWSKAZY
- usunięto nieaktywne (zerowa wartość postów) nicki
[ Added: 2008-03-31, 11:35 ]
zmienili regulamin i wprowadzili bany, wiec cofam moje wczesniejsze propozycje odnosnie lepszych portali, przeklinac tez juz tam nie wolno
dajcie zyc grabarzom
-
cebreiro