Wybitne erekcjato

Moderatorzy: Boob, Wojciech Graca, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek

Awatar użytkownika
Gacek
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: Gacek »

Załóżmy że:
Autor – Gacek napisał na konkurs 4-ry (wybitne) erekcjato zatytułowane:
1. Wiosna
2. Lato
3. Jesień
4. Zima.

Oprócz Gacka, wzięło w konkursie udział 3-ch autorów:
X, Y, Z, którzy zamieścili po jednym (byle jakim) erekcjato.
Utwory oceniali czterej jurorzy :
A, B, C, D.
Oto ich głosowanie:
Juror: A
Wiosna – 3 pkt
X – 2 pkt
Y – 1 pkt

Juror: B
Lato – 3 pkt
X – 2 pkt
Y – 1 pkt

Juror: C
Jesień – 3 pkt
Z – 2 pkt
Y – 1 pkt

Juror: D
Zima – 3 pkt
Z – 2 okt
Y – 1 pkt

Reasumując: - Ponieważ głosuje się na erekcjato, a nie na autora, to wybitne 4-ry erekcjato Gacka, otrzymało po 3 pkt na każde, gdyż każdemu z jurorów najbardziej podobało się inne.
Autor X – otrzymał 4-ry pkt
Autor Y – otrzymał 4-ry pkt
Autor Z – otrzymał 4-ry pkt
Autor Gacek – 3 pkt

Jaki z tego wniosek?
Może nie warto się wysilać i wystarczyło zamieścić tylko jedno (wybitne) erekcjato na konkurs?

Regulamin jaki jest – taki jest.
Jeżeli w tym roku będzie ogłoszony kolejny konkurs na ere, to biorąc pod uwagę powyższy wywód, mam zamiar zamieścić jedynie jedno (wybitne) erekcjto, a pozostałe napisane utwory, niech czekają…
Pozdrawiam - Gacek
Awatar użytkownika
nanie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: nanie »

gacek, niektórzy piszą erekcjato, bo lubią, ja kiedyś wklejałam po 30 erekcjato na konkurs i może któreś zajęło 3 miejsce
teraz nie lubię już pisać, w ogóle, to SE nie piszę, przestało mnie interesować pisanie, choć dalej lubię erecjato

nie wiem po co ci te kalkulacje, są śmieszne jakieś, chcesz to napiszesz na konkurs (jeśli będzie), nie chcesz, nie napiszesz, naprawdę, łaski nikomu nie robisz, TO JEST TYLKO TWOJA SPRAWA
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

nanie
załóżmy że...
zrozumiałaś o czym było moje pitolenie... :-D
Awatar użytkownika
Boob
Been thanked: 7 times
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: Boob »

Cześć
Temat zmiany regulaminu był „wałkowany” parokrotnie bez skutku. Dla mnie ‚wybitne” w odniesieniu do wartości (pod względem poetyckim i definicji) ere oznacza tyle co definicja pojęcia „subiektywne” dla twórców, użytkowników i członków Jury. Twój „pomysł” Gacek nie jest zły. Może zmiana zasady,
że autor zmieszczą tylko jedno ere w konkursie nie było pozbawione sensu. Tendencja konkursowa jest taka , że otwarcie konkursu odbywa się utworem w ocenie autora na „średnim" poziomie aby zakończyć swój udział z reguły na pięć minut przed zakończeniem konkursu jego zdaniem „najlepszym” swoim utworem. Pozdrawiam
a tergo.
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Witaj Boob :-)
Dzięki za merytoryczne odniesienie się do mojego pitolenia.
Obecnie, staram się przekonać fobiaka do zreformowania żółtej strony poprzez ogłoszenie( powiedzmy) - comiesięcznego nieustającego konkursu na erekcjato, którym jedynym oceniającym byłby założyciel i sponsor żółtej strony i konkursu - fobiak.
Na chwilę obecną, doszliśmy do porozumienia w kwestii oceny i sponsorowania, jednego najlepszego (według fobiaka) utworu w danym miesiącu.
Niestety ja na sprawach technicznych się nie znam, więc prawdopodobnie moja propozycja pójdzie do kosza i nic się nie zmieni.
Chyba że - znajdzie się ktoś chętny do urzeczywistnienia mojej propozycji w sensie technicznym, to wtedy jest realna szansa na to, że żółta strona, znowu zacznie tętnić życiem.
Pozdrawiam ciepło :-)
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

Wybitne erekcjato

problem lub "problem" nie jest w tym kto ile erekcjato napisze i ile z nich będzie wybitnych, tylko, że w konkursie piszą wciąż te same osoby (w ilości, na oko, 5 sztuk) i kręci się to tylko w tym samym kociołku niespecjalnie nastawionych do siebie ludzi, wśród wielu antypatii (osobiście nie jestem do nikogo nastawiona źle i nikogo nie skreślam, wbrew temu co sądzisz gacek, ponieważ głosuję na erekcjato)

zawsze staram się rozluźnić atmosferę tego konkursu, co jest odczytywane, przez ciebie gacek, jako włażenie komuś do dupy, po jaki chuj miałabym to robić, nie wiem, już tyle razy przegrałam w konkursie erekcjato, że nie zależy mi na wygranej, potrafię te pieniądze zarobić, przeżyje bez nich do pierwszego

z doprawionymi rogami:P

jakieś tygodniówki lub miesięcznice nie rozwiążą problemu, kompletnej ciszy na tym portalu, tu jakoś nikt nie potrafi się cieszyć życiem, pisaniem i jakoś nikt nie stara się pozyskać nowych ludzi na portal, bo tu nie ma, nikogo

osobiście, wolę nowych ludzi, ich nieporadne próby pisania erekcjato i patrzenie, jak coś rozumieją z tej formy, jak robią postępy, JAK LUDZIE ZE SOBĄ ROZMAWIAJĄ, to bardziej mnie interesuje, niż wybitne erekcjato, cokolwiek to znaczy
Obrazek
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

Wybitne erekcjato

to bardziej mnie interesuje, niż jakieś wybitne erekcjato, o którym za dwa dni i tak nikt nie będzie pamiętał, razem z autorem, osobiście wg mnie trwałe i wartościowe są relacje międzyludzkie, reszta, to okoliczności towarzyszące
Obrazek
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

Wybitne erekcjato

wybitne erekcjato mnie nie nakarmi, ale jak nawiążę fajne relacje z człowiekiem, to mi przynajmniej podpowie jakie auto mam kupić i czy ten opel mokka
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/o ... Hkh2d.html
jest ok :P
Obrazek
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

Wybitne erekcjato

i jeszcze napiszę, jak wg mojej wizji powinien wyglądać konkurs, zaznaczając iż jest ona nierealna

konkurs powinien być raz w roku, jak dotychczas, nie rezygnowałabym z tej formuły
jury powinno się składać z osób które nie mają żadnej portalowej historii, nie znają użytkowników i równocześnie osoby te powinny się znać na erekcjato, skąd takie osoby pozyskać, nie wiem, ale wtedy można by było liczyć na pełen obiektywizm i świeżość oceny

uczestników konkursu powinno być gdzieś, około 20-stu, dopiero ten konkurs nabrałby kolorów i różnorodności, uważam, że dla tych 5 stałych uczestników w ogóle "nie opłaca się" odpalać konkursu, przez tyle lat liczba uczestników nie wzrosła, ma tendencję malejącą i niestety w tym roku, jeśli konkurs się odbędzie może ich pozostać 3 lub 4 ech.....

skąd tych uczestników wziąć, nie wiem, chyba nikt lepiej ode mnie nie wie, ile razy próbowałam pozyskać nowe osoby na portal, i nic z tego nie wyszło, zmiana regulaminu nic tu nie pomoże, przy kompletnym braku zainteresowania ludzi do pisania na tym portalu, nie tylko erekcjato, ze swojej strony uważam, że portale poetyckie w dzisiejszych czasach się skończyły, wyczerpała się formuła, ludzie przenieśli się na inne platformy i trzeba się z tym pogodzić, a nie reanimować zwłoki (są jeszcze jakieś śladowe ilości które dość dobrze sobie radzą z frekwencją, ale z nich się nikt nie przenosi na inny portal)

głosowanie użytkowników na erekcjato - wg mnie bardzo ważne jest aby wyeliminować błąd (i zaufanie do czynnika, ludzkiego), w którym hordy "kolegów" uczestnika konkursu głosują na swojego "kolegę" i na tnje, grzebiąc tym samym szansę innych

osobiście nie będę już rozklejać ogłoszenia o konkursie "wszędzie gdzie się da", możesz to gacku ty w tym roku zrobić (jeśli odbędzie się konkurs) , marketing jest bardziej potrzebny niż ustalanie nowych zasad konkursu (żadne zasady nie pomogą, jak nie można w nich umieścić ludzi, których tu - nie ma!, zasady są dla ludzi, a nie dla wiejącego wiatru, który sobie piździ w drzewo jak chce) , nie uważam tego za stratę czasu, chociaż poniekąd tak, ponieważ nie przynosi to oczekiwanych rezultatów i nie będę się więcej tym zajmować.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

nanie
Dzięki za merytoryczne podejście do mego pitolenia :-)
nanie pisze: 2025-05-04, 21:18 jury powinno się składać z osób które nie mają żadnej portalowej historii, nie znają użytkowników i równocześnie osoby te powinny się znać na erekcjato, skąd takie osoby pozyskać, nie wiem, ale wtedy można by było liczyć na pełen obiektywizm i świeżość oceny
Wydaje mi się, że nie ma "ludzkiej siły", aby pozyskać takie jury, dlatego też kiedyś zaproponowałem, żeby to fobiak, jako znawca, twórca tego portalu, znany z obiektywizmu, jednoosobowo wybierał według niego najlepsze erekcjato.
nanie pisze: 2025-05-04, 21:18 głosowanie użytkowników na erekcjato - wg mnie bardzo ważne jest aby wyeliminować błąd (i zaufanie do czynnika, ludzkiego), w którym hordy "kolegów" uczestnika konkursu głosują na swojego "kolegę" i na tnje, grzebiąc tym samym szansę innych
Najprostszym według mnie wyeliminowaniem "hord kolegów uczestnika konkursu", jest zlikwidowanie Socjety.
Obecnie z fobiakiem pracujemy nad inną formułą konkursu erekcjato, która będzie mieć za zadanie wytypowanie tylko jednego najlepszego erekcjato miesiąca, (nie w ciągu 1 minuty, tylko np: w ciągu tygodnia nowego miesięca) i podanie go przez fobiaka, eliminując tym samym ewentualnego (braku obiektywizmu, zażyłości, znajomości, sympatii, antypatii, kumoterstwa itp).
nanie pisze: 2025-05-04, 21:18 osobiście nie będę już rozklejać ogłoszenia o konkursie "wszędzie gdzie się da"
nanie, mam nadzieję, że zmienisz zdanie w tej kwestii i przy pomocy innych uczestników (w tym mnie), rozpropagujesz nową formułę konkursu, która (mam nadzieję) wystartuje tuż po Międzynarodowym Konkursie erekcjato czyli już w miesiącu sierpniu 2025r.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Boob
Been thanked: 7 times
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: Boob »

Nanie, Gacek!

można rozważyć i wprowadzić zmianę regulaminu w zakresie ustalania corocznie składu Jury np. zaproponowany skład nie uczestniczy w konkursie, członkowie Jury wyrażają indywidualnie zgodę na udział w Jury. Członkowie Jury nie zamieszczają komentarzy pod utworami. Skład Jury corocznie się zmienia. Ilość członków do ustalenia. Socjeta powinna być wyeliminowana z edycji konkursowej tu w pełni zgadzam się Gackiem. Moim zdaniem wszystkich kwestii o których wspomniałeś Nanie szczególnie tych „międzyludzikich” chyba jednak do końca nie jesteśmy w stanie wyeliminować. „Przeszłość” to czynnik obciążający portal erekcjato w tym edycje konkursowe. Dlaczego? Oto jest pytanie! Oczywiście mogę się mylić. Może powinien nastąpić reset polegający na zawieszeniu konkursu na okres jednego roku być może po tym czasie nastąpi jakaś pozytywna „refleksja” jego użytkowników . Zgadzam się , że poezja obecnie w social mediach nie jest tak popularna wynika to z wypierania jest przez / na rzecz „Rerum novarum”. Pozdrawiam ps. sorry , że wrzuciłem swoje trzy grosze
a tergo.
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Boob :-)
Jest nas już dwóch, którzy zgadzają się co do likwidacji Socjety, która służy głównie do głosowania na swoich znajomków z innych portali takich jak np: Kobieta - dawny Bej. (Nawiasem mówiąc, został on już zlikwidowany).
Ty nie masz co przepraszać za swoje "3 grosze", gdyż każdy głos jest bardzo cenny, aby przywrócić blask żółtej stronie.
Mam nadzieję, że wyeliminowanie głosów jurorów (którzy równocześnie są autorami erekcjato) na swoich kolegów, uzdrowi ten portal i przyczyni się do obiektywnej, przejrzystej i bezinteresownej oceny na najlepsze erekcjato.
Pozdrawiam.
Wojciech Graca
Has thanked: 6 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: Wojciech Graca »

Dzień dobry,
nanie, Gacku i Bobie. Moim zdaniem ciężko będzie znaleźć jurorów, natomiast łatwiej będzie znaleźć (w teorii) nowych uczestników. Nowy uczestnik po odpowiedniej weryfikacji bierze udział, a "starszyzna", która np. na podstawie dżentelmeńskiej umowy nie bierze udziału przez lat pięć w konkursach ma za zadanie oceniać. Jeżeli minie 5 lat, można wziąć udział ponownie, ale później znowu 5 lat nie można. Ponadto jurorzy/starszyzna za brak udziału w głosowaniu - 10 lat, za nie pojawienie się 2 razy na głosowaniu - wykluczenie ze starszyzny/jurorów i ignorowanie potencjalnych utworów wykluczonego w kolejnych edycjach. Terminy są znane z wyprzedzeniem - to już nie jest rok 2009 czy 2010. Dzisiaj można się zalogować bardzo łatwo na te klika minut o 22:58 31 lipca..
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Wojciech Graca pisze: 2025-05-08, 08:53 "starszyzna", która np. na podstawie dżentelmeńskiej umowy nie bierze udziału przez lat pięć w konkursach ma za zadanie oceniać. Jeżeli minie 5 lat, można wziąć udział ponownie, ale później znowu 5 lat nie można. Ponadto jurorzy/starszyzna za brak udziału w głosowaniu - 10 lat, za nie pojawienie się 2 razy na głosowaniu
Propozycja ciekawa...
Szkoda tylko, że człowiek nie żyje przynajmniej - 200 lat :-D :-D :-D
ziutek
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: ziutek »

Jak napiszesz wybitne erekcjato to ktoś na pewno sie zorientuje.
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

ziutek pisze: 2025-05-11, 01:57 Jak napiszesz wybitne erekcjato to ktoś na pewno sie zorientuje.
ziutek :-)
1. Mam wielką nadzieję, że napiszę wybitne erekcjato...
2. Mam małą nadzieję, że ktoś się na pewno w tym zorientuje...
Czy w pierwszym przypadku będę miał rację, a w drugim nie – przekonam się w lipcu, kiedy to zamieszczę na Międzynarodowy Konkurs „wybitne” erekcjato :-D :-D :-D
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

Wybitne erekcjato

wojciechu, właśnie w tym problem, wg mnie jury, to które głosuje, przeważnie jest rzetelne, zdyscyplinowane i odrzuca (przeważnie) ludzkie antypatie i sympatie, oceniając erekcjato (każdy sądzi "po sobie" tak się kiedyś mówiło i ja w to wierzę), natomiast nowych użytkowników, jest jak "na lekarstwo"
nikt nigdzie i na co dzień nie stara się rozpowszechniać tej formy, zachęcać do niej innych ludzi, no trudno wymagać, od tzw. nowych, że w ogóle będą wiedzieli co to jest, gdy erekcjato zniknęło, zewsząd, tutaj się tylko czasem bije pianę, a wychodzi, ostatnimi czasy, jak zwykle.
a jeszcze z innej strony, to ma być konkurs, a nie nauka pisania erekcjato, i jeszcze z innej, jaki to ma być konkurs, skoro cokolwiek o erekcjato wie garść ludzi
niestety wg mnie nie da się ani wskrzesić erekcjato ani tego konkursu oraz przywrócić mu dawnego blasku, po co komu kłótnie o jury do 3 niezbyt wybitnych erekcjato, jeśli chodzi o mnie, poddałabym się już i zajęła własnym życiem, co też uczyniłam :)

dla mnie, ważniejsza od pieniędzy jest zabawa, a tutaj już nawet tego nie ma, a jeśli się odezwę do kogoś normalnie, jest to przyjmowane jako "robienie sobie głosów" z tak małymi ludźmi, którzy tutaj czasem występują, chyba nigdy nie miałam do czynienia i raczej nie chcę mieć

PS kupiłam se samochodzik, w ogóle nie ten który doradzali mi moi koledzy z silnikiem, koniecznie 177 km, hyundai kona bielutki ale z moim który mnie nigdy nie zawiódł rozstawało mi się bardzo ciężko, na koniec, jak go dowoziłam do kupującego (bili się prawie o niego i starali się obudzić we mnie najgorsze, najbardziej chytre instynkty, ale się nie dałam) to walnęłam mu miłosną przemowę, temu mojemu ukochanemu samochodzikowi :P i tak, go wolę od nowego :P

PS gacek, ponad 10-15 lat, to ja i tylko ja, pozyskiwałam nowych użytkowników na ten portal, to ja chodziłam z erekcjato, nie tylko z ogłoszeniem o konkursie, w wiele miejsc, żeby na tym portalu byli ludzie, więcej tego robić nie będę, ten konkurs nie ma już żadnego sensu, z boiska trzeba wiedzieć kiedy zejść, czego fobiakowi także życzę, naprawdę istnieje życie bez konkursu erecjato i tego typu, wybitnych historii
Obrazek
Awatar użytkownika
nanie
Kontakt:

Wybitne erekcjato

boob, bardzo, bardzo ciebie lubię :)
konkurs erekcjato, to zabawa, a nie wybory do sejmu (bandziorów) albo narkomana i najemnika w jednym

na prezydenta ;)
coś, lub "coś" można stworzyć tylko na bazie relacji międzyludzkich, do których potrzebna jest rozmowa i komunikacja
jak tu członkowie jury przestaną zamieszczać komentarze, to trza będzie wzywać już ostatecznie wóz pogrzebowy

metodą usta-usta :P
Obrazek
Elutka2
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: Elutka2 »

Aby było bezstronnie, utwory konkursowe należałoby wysyłać na priv do admina i przez niego zostać opublikowane anonimowo. Jury zbędne, bo każdy czytelnik, user, komentator przyznawałby punkty pod utworami konkursowymi.
Nie ma rymu bez dymu.
Elutka2
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Post autor: Elutka2 »

To tylko moj pkt widzenia "z boku ", bo nigdy nie garnęłam się do konkursow.
Pozdro
Nie ma rymu bez dymu.
Awatar użytkownika
Gacek
Kontakt:

Wybitne erekcjato

Elutka2 pisze: 2025-06-05, 11:24 Aby było bezstronnie, utwory konkursowe należałoby wysyłać na priv do admina i przez niego zostać opublikowane anonimowo
Elutka2, poniekąd masz rację....
ale tylko poniekąd, ponieważ jurorzy znają się tutaj, jak przysłowiowe "łyse konie" i anonimowość utworu nie załatwi sprawę.
np.: ja zamieszczam utwory rymowane w postaci zmyślonych historyjek i łatwo rozszyfrować, kto jest autorem takiego erekcjato...
Moja propozycja, aby to założyciel, znawca i sponsor erekcjato (3 w jednym), oceniał utwory, jest według mnie najbardziej sprawiedliwa (ot taki przykład z sufitu - daję kasę blondynie pry barze, bo mi wpadła w oko i mi się bardzo podoba, co nie znaczy, że innym też ma się podobać w tym samym stopniu. - Płacę i wymagam... dobrego erekcjato :-D ).
W sierpniu, prawdopodobnie ruszy nieustający, comiesięczny konkurs na erekcjato, bez jurorów, gdzie zostanie ogłoszone najlepsze erekcjato miesiąca, a autor otrzyma 50 EUR (w przeliczeniu na PLN)) i tym samym powinny się zakończyć dyskusje i podejrzenia, że jurorzy z sympatii głosują na kolegę, lub koleżankę.
Pozdrawiam :-D
ODPOWIEDZ