Zakładam kolejny ważny temat
Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek
-
robert kobryń
Zakładam kolejny ważny temat
Dużo ważnych dyskusji, toczy się na erekjcato.eu i ja chciałbym dołaćzyć sie do tego wątku.
Mam prośbę o radę.
Chce mi się pić. Wypiłem już zsiadłe mleko, kefir i mleko zwykłe tłuste.
(Nie mam cukrzycy, ostatnio sprawdzałem)
Mam do wyboru sok jabłkowy (prawdziwy , a nie jakiś tam napój, nektar czy inne gówno) i Sprite. Mam też waniliowy serek homogenizowany (ale tego w sumie się nie pije)
Czego powinienem się napić ??
(Wszystkich błyskotliwych uprzedzam, że na żadną formę alkoholu nie jestem w stanie dziś patrzeć, a co tu dopiero mówić o piciu.)
Pomóżcie mi podjąć decyzję, bo umrę z pragnienia.
Mam prośbę o radę.
Chce mi się pić. Wypiłem już zsiadłe mleko, kefir i mleko zwykłe tłuste.
(Nie mam cukrzycy, ostatnio sprawdzałem)
Mam do wyboru sok jabłkowy (prawdziwy , a nie jakiś tam napój, nektar czy inne gówno) i Sprite. Mam też waniliowy serek homogenizowany (ale tego w sumie się nie pije)
Czego powinienem się napić ??
(Wszystkich błyskotliwych uprzedzam, że na żadną formę alkoholu nie jestem w stanie dziś patrzeć, a co tu dopiero mówić o piciu.)
Pomóżcie mi podjąć decyzję, bo umrę z pragnienia.
-
Zupełnie Nikt
- Gacek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
:)
Gdybym był urologiem poradzilbym Ci: napij się uryny ( ona doskonale gasi pragnienie i jest lecznicza:) Tak czytałem, a nie próbowałem :)
Ale jestem zwykłym ssakiem i dlatego też w tak ważnym nowym mtemacie jaki założyłeś polecam: wykorzystaj dostępne produkty, czyli sok jabłkowy (prawdziwy , a nie jakiś tam napój, nektar czy inne gówno) i Sprite. Wrzuć do tego waniliowy serek homogenizowany i zmiksuj!!! (I to w sumie da się wypić)
SMACZNEGO i na zdrowie:)
Gdybym był urologiem poradzilbym Ci: napij się uryny ( ona doskonale gasi pragnienie i jest lecznicza:) Tak czytałem, a nie próbowałem :)
Ale jestem zwykłym ssakiem i dlatego też w tak ważnym nowym mtemacie jaki założyłeś polecam: wykorzystaj dostępne produkty, czyli sok jabłkowy (prawdziwy , a nie jakiś tam napój, nektar czy inne gówno) i Sprite. Wrzuć do tego waniliowy serek homogenizowany i zmiksuj!!! (I to w sumie da się wypić)
SMACZNEGO i na zdrowie:)
- Książę Półkrwi
- Kontakt:
-
robert kobryń
Marcinie, na pragnienie najlepszy jest tonic, ale taki oryginalny z dodatkiem chininy.
Woda z sokiem z cytryny może być alternatywą, jak i sama woda .
Sprita bym nie ruszała bo ma za dużo cukru, podniesie Ci osmolarność krwi przez co wzmoży dodatkowo zapotrzebowanie na wodę .
Sok jablkowy mimo ze tez ma duzo cukru ma też w sobie metabolity cyklu Krebsa , co może zaktywować tenże cykl którego produktem ubocznym jak wiemy jest woda metaboliczna.
Ale najlepiej przegotuj sobie duzo wody i schłódź w lodówce.
Woda z sokiem z cytryny może być alternatywą, jak i sama woda .
Sprita bym nie ruszała bo ma za dużo cukru, podniesie Ci osmolarność krwi przez co wzmoży dodatkowo zapotrzebowanie na wodę .
Sok jablkowy mimo ze tez ma duzo cukru ma też w sobie metabolity cyklu Krebsa , co może zaktywować tenże cykl którego produktem ubocznym jak wiemy jest woda metaboliczna.
Ale najlepiej przegotuj sobie duzo wody i schłódź w lodówce.
-
robert kobryń
-
robert kobryń
-
robert kobryń
-
robert kobryń
- Książę Półkrwi
- Kontakt:
- Książę Półkrwi
- Kontakt: