Marcinie Rajski

Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek

pełne szkło

Marcinie Rajski

Post autor: pełne szkło »

Po pierwsze - 'przechodzę' z tematem tutaj, bo uważam, że dział Erekcjato nie został stworzony po to, by uprawiać na nim czczą gadaninę. Pod utworami należy raczej zamieszczać komentarze odnośnie publikowanych wierszy, a nie ciągnąć w nieskończoność osobiste wycieczki.

Po drugie - "zmieniłem zdanie, jednak odpowiem" -- cóż.. nie jestem tym zaskoczona. Jak już pisałam rozśmiesza mnie twoja okazjonalna pompatyczność i przyznać muszę, że ani przez chwilę nie uwierzyłam w twój (jak ty to określiłeś) charakter i ostateczne postanowienie ucięcia rozmowy.

Po trzecie - znowu czytasz mnie bez zrozumienia. Po tym jak ja zwracam ci uwagę, że komentuję utwory, a ty zaraz stajesz się inicjatorem osobistych przytyków, wyszukujesz (twoim zdaniem) impertynencki post mojego autorstwa pod twoim adresem, dotyczący ciebie. Nie pojmuję jak się mają rozmowy z działu Pitolenie do rozmów toczących się pod publikacjami :| Podpowiem ci, że dla mnie istnieje pomiędzy nimi zasadnicza różnica. Mianowicie w Pitoleniu gada się o wszystkim, na każdy temat, w każdej formie - po to ów dział został stworzony, natomiast w działach, gdzie zamieszcza się utwory (z założenia przynajmniej) powinno się owe utwory komentować bez czynienia autorowi, czy komentującemu jakichkolwiek osobistych aluzji.

Po czwarte - "nie życzyłem sobie, żebys komentowała moje utwory, bo twoje komentarze służą jedynie realizacji egoistycznej i egocentrycznej potrzebie zaistnienia. Tym samym mają one sie nijak do samego utworu i nic nie wnoszą."
Hmm..Marcinie...pozwól, że wkleję mój pierwszy post spod twojego erekcjata Macieja Giertycha, po pojawieniu się którego, byłeś uprzejmy postawić mi te wszystkie zarzuty:

"Mutanty wypierają skamieniałych dinozaurów" --> skamieniałe dinozaury* (w liczbie poj. wypierają {biernik} kogo?co? - tego dinozaura, ale już w liczbie mn. wypierają kogo?co? - te dinozaury; co innego gdybyśmy mieli, np. nie ma {dopełniacz} kogo?czego? - tych dinozaurów)

"kot padł z wycięczenia i głodu" --> z wycieńczenia*

Jak sądzę mamy odmienny pogląd odnośnie egoizmu, egocentryzmu i (zapewne złośliwej) chęci zaistnienia, ale jeśli przytoczone powyżej, moje dwie uwagi dot. twojego erekcjata, wydały ci się tak bardzo krzywdzące i niesprawiedliwe, że aż doprowadziły do rozpętania tej całej burzy w szklance wody, to BARDZO PRZEPRASZAM :):):):)

Tym razem..miłego wieczoru.
robert kobryń

Post autor: robert kobryń »

ja tego nawet nie przeczytałem
nastepnym razem , pisz krócej
pełne szkło

Post autor: pełne szkło »

Hyhy ...dyskutant mi się trafił...z motyką na księżyc :)
robert kobryń

o, teraz przeczytałem
cieszy mnie bardzo, że awansowałem z pseudo-dyskutanta do dyskutanta
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

przepraszam że się wtrącam, ale co do dyskusji pod Giertychem to:

- Marcin wysunął osobistą aluzję zwrotem "hac i tu cię mam" zważając dodatkowo na fakt że moje pierwsze wskazanie błedu dotyczącego dinozaurów pozostało bez echa

- Pełne_szkło zaś pytaniem "czy uważasz się za poetę?" też odbiegła od hmm.. merytorycznej dyskusji dotyczącej samego tekstu

więc myślę że wartoby sobie podać dłonie w zgodzie :-P
robert kobryń

a ja propunuje Lilo żebys wkleiła jakis fajny link
ten erowid to była mega petarda
zarzuc cos o teorii nieoznaczonosci
cieszy mnie tez, że w taki zwiezły sposób, napisałas to co ja starałem sie używajac tylo liter

"hac i tu cie mam'' nie było obrażliwe, co zas sie tyczy tego co napisałaś o dinozaurach, to ja to jak najbardziej dostrzegłem, nie komentowałem, bo to było oczywiste, ze sie z toba zgadzam
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

jak coś mi się przypomni to wkleję, lecz dziś czuję się jak gąbka :mrgreen:
robert kobryń

a żeby nie było ze tylko chce brac to wkleje coś dla Lili
ciekawe czy taka muzyka ci sie podoba
http://download.yousendit.com/BF4C369C70A7C5A5
ODPOWIEDZ