oda do mnie ***

poezja rymowana, wolny wiersz, nierymowana, oda, sonety, treny hymny itp.

Moderator: Gacek

Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

oda do mnie ***

Post autor: fobiak »

och ja
och ty moje ja
uwielbiam cie ty moja pieknosci
od malego genialna perspektywo
przepowiednio nadludzkiej milosci
fascynacjo, fenomenie o... dziwo
karmiony mlekiem miss cycnianki
ty podrzutku najwyzszej inteligencji
nosem puszczajacy najwieksze banki
ty wymarzony cudzie preferencji
och ja
och ja ty ja
ty najwiekszy polski superpatrioto
jedyny obronco sprawiedliwosci
ceniacy moralnosc wyzej jak zloto
slawco wartosci ludzkiej godnosci
ty moj zawodowy profesjonalisto
wikipedio, skarbie idei chodzacy
ty filozofie, muzyku, poeto, artysto
cierpiacy i zycie biednym slodzacy
och ja
ja ja ja tylko
ty ja, dziurkaczu wszystkich cnotek
poskromicielu niechetnych duszek
wielkie bozyszcze madrych i idiotek
chudzinek i tych co maja brzuszek
ty rekordzisto orgazmu i ruchania
ty moj twardzielu, indywidualisto
puszczajacy oczko do kochania
ty wglebiajacy sie specjalisto
och ty moja slicznotko wasata
no i zachcialo sie tobie kims byc
lysa glowo, mordo szczerbata
i byl bys... gdybys przestal pic
ty... chuju glupi
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
nanie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times
Kontakt:

oda do mnie

Post autor: nanie »

to chyba jakaś satyryczna spowiedź narcystycznego "ja" :P
Obrazek
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

oda do mnie

Post autor: fobiak »

dlaczego to wklwilem?

oda do mnie

och ja
och ty moje ja
uwielbiam cie ty moja pieknosci
od malego genialna perspektywo
przepowiednio nadludzkiej milosci
fascynacjo, fenomenie o... dziwo
karmiony mlekiem miss cycnianki
ty podrzutku najwyzszej inteligencji
nosem puszczajacy najwieksze banki
ty wymarzony cudzie preferencji
och ja
och ja ty ja
ty najwiekszy polski superpatrioto
jedyny obronco sprawiedliwosci
ceniacy moralnosc wyzej jak zloto
slawco wartosci ludzkiej godnosci
ty moj zawodowy profesjonalisto
wikipedio, skarbie idei chodzacy
ty filozofie, muzyku, poeto, artysto
cierpiacy i zycie biednym slodzacy
och ja
ja ja ja tylko
ty ja, dziurkaczu wszystkich cnotek
chudzinek i tych co maja brzuszek
ty rekordzisto orgazmu i ruchania
ty moj twardzielu, indywidualisto
puszczajacy oczko do kochania
ty wglebiajacy sie specjalisto
no i zachcialo sie tobie kims byc
lysa glowo, mordo szczerbata
i byl bys... gdybys przestal pic
ty... chuju glupi
Opublikowany: 03-06-2005 16:09 przez: fobiak

Dodaj komentarz
Właściciele serwisu nie odpowiadają za treść umieszczanych utworów i komentarzy. Wszelkie uwagi prosimy kierować bezpośrednio do ich autorów. Wszystkie utwory i komentarze zamieszczone na stronie podlegają ochronie. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub rozpowszechniania bez zgody autorów.
Komentarze (29)

a to ty jestes "ona"? myslalem, zes facet, z racji plci zmuszony jestem tobie wybaczyc
tej osobie o ktorej pisalem podobalo sie tylko to:
15-07-2005 08:09 fobiak

jednak byłam trochę niesprawiedliwa dla "no i zachciało się tobie kimś być"i"puszczającego oczko do kochania"
może jeszcze dla podrzutka najwyższej inteligencji
i wymarzonego cudu preferencji
no i dla przedostatniego zdania
15-07-2005 00:34 eos1967

moze i masz racje, ale znam osobe, ktorej sie podobaja szesc od dolu i reszte kazala mi delete, pojde na kompromis i prawdopodobnie zostawie srodek, sama gora wydaje mi sie za sucha, zreszta zobacze zaraz moze tym razem masz racje
14-07-2005 19:19 fobiak

mnie się wierszyk wydaje genialny, ale doszóstej linijki
potem dałabym sobie spokój
naprawdę 6 linijek do ulubionych a reszta delete
14-07-2005 18:31 eos1967

organza nie pamietam tytulu, ale jest to bardzo znany obraz, kosciol byl bardzo obrazony na salvatore za ten obraz
23-06-2005 07:24 fobiak

organza, od nie bede pisal juz znalazlem swoj styl i w nim bede pisal, nazwe jeszcze raz zmienilem i nazywa sie nie erekcja tylko erkcjato a to dlatego, ze pisze w innych jezykach
06-06-2005 18:12 fobiak

No ciekawa nazwa.A co to za roznica czy to jest oda czy pseudo-oda wazne, ze to jest fajne.Mysle, ze nie mozna wszystkiego tak sztywno traktowac.Jak to nie bedziesz pisal?Ód czy wogole?
06-06-2005 17:49 organza

oganza jest taki obraz dali'ego stoi facet wyzej na takim podescie i leje do zlotego kielicha, jest dosc znany bo wywolal wielka krytyke.
tak na marginesie: uzylem tego porownania bo stwierdzilem, ze to co napisalem to nie sa ody i maja powiazanie z surrealizmem ale nie jest to czysty surrelizm, nazwalem to; erekcja, wiec od juz nie bede pisal.
dobrze, ze zochy nie ma bo by mi sie znow dostalo do moralistki.

05-06-2005 18:45 fobiak

Ja lubie Salvadora Dali, ale tego nie widzialam (a jaki tytul?jesli rzeczywiscie istnieje taki obraz).Fajna ta Twoja oda Fobiak.Niezle wyrazona autoironia.A ten fragment mi sie podoba najbardziej:ty ja, dziurkaczu wszystkich cnotek
chudzinek i tych co maja brzuszek ty rekordzisto orgazmu i ruchania.P.S.Szkoda, ze Zocha nie przeczytala, bo pewnie znow by sie wzburzyla.
05-06-2005 18:24 organza

agatko widzialas obraz salvadore dali, jak facet leje do kielicha koscielnego?
04-06-2005 17:27 fobiak

kamilku, nawet nie moge ciebie wyzwac od glupkow, i tak do ciebie nie trafi, wiem, ze czytasz i nic nie rozumiesz, pomoge tobie, ta oda ma dwie twarze; 1. jesli piles kiedys tylko z chlopami to powinienes wiedziec, ze tak samo sie przechwalaja jak w 99% w tej odzie. pijanych rozmowy to sa wlasnie takie, co to ja nie robilem, kim to ja nie bylem, ile to ja przelecialem itd. wlasnie masz to w tej odzie. ja juz z chlopami nie pije bo mi sie znudzilo, sluchac ciagle tego samego placzu. 2 aspekt sam sobie dopowiedz jest latwiejszy wiec zostawiam go tobie (naucz sie tego na pamiec, stan przed lustrem i rycytuj do siebie), byc moze teraz sie domyslisz bo z twoich komentarzy widze, ze nie tylko ze mna masz trudnosci
04-06-2005 17:23 fobiak

to jest oda(wbrew temu co niektórzy uważają)i to bardzo ciekawa w formie...co do ostatnich fragmentow to są spoko-najważniejsze ze piszesz to co wyraża Ciebie,Twoją dusze-tak trzymaj

pozdr
04-06-2005 15:03 Marcin20

Fobiak. Jestes dobry prowokator, lecz artysta średni. Prowokatorem lepszym od ciebie jest........Kamil. Uwazaj. :)
pzdr
04-06-2005 14:35 kamil

to jest oda, mimo niepochlebnej końcówki, pozdrawiam autora.
04-06-2005 08:45 agatka

przyszlosc* sorry
04-06-2005 08:29 fobiak

thirteenstep a ja nie bo chcialbym wiedziec przynajmniej to co pisze, dziwnie bym sie czul gdyby mi ktos powiedzial, ze to jest psalm
04-06-2005 07:07 fobiak

asia536 ja sie nie kloce, uwazam ze kamil jest osoba kompetentna i udzieli mi wskazowek na pszyszlosc bo ma duze doswiadczenie literackie ale on podchodzi do tematu jak byk do plachty
04-06-2005 07:05 fobiak

w gruncie rzeczy mam gdzies czy to oda czy tez nie oda (moze odda ta soda nie doda?)ale mi sie podoba i ju..
pozdr:)..wesolych swiat i czerwonych choinek na jaju
04-06-2005 02:47 thirteenstep

Nie, no nie kłóćcie się!To bez sensu, każdy ma swoją rację i swoje spojrzenie. Kamil ptrzy ze swojego punktu na to, Ty ze swoejgo. Masz swój styl, który prefeujesz, i niech tak zostanie skoro Ci tak dobrze. Kamil, przecież wiesz, że Fobiak się nie zmieni...nie ładnie się kłócić :(
03-06-2005 22:29 asia536

kamilku ty sie juz niczego nie nauczysz, uwazam, ze nie masz za grosz kultury, tu nie chodzi o osobiste porachunki tylko (jesli potrafisz) krotka recenzje lub potwierdzenie twojej fachowej zjebki jesli chodzi o ode, ale ty nawet nie wiesz co to jest, dlatego bawisz sie w wyzywanki
03-06-2005 22:14 fobiak

Fobik.Chodzi ci o forme? najlepsza jest u mojej babci, wychodzi super drożdżowe:)...a tak w su,ie jesteś totalnym palantem :)
pzdr
03-06-2005 20:21 kamil

asia536 bo mnie ponioslo, nie moge takich klamstw sluchac, myslisz, ze ta koncowka zniweczyla ta ode, zreszta nie chodzi mi o tresc tylko forme
03-06-2005 20:07 fobiak

Wiesz, ja myślę, że jemu nie rozchodziło się tyle o tytuł, co o ostatnie słowa,które może nie do końca pasują do ody, ale w końcu to Twój utwór :)
03-06-2005 20:02 asia536

asia536 no kamilek napisal, ze to prowokacja, czyli jego zdaniem nie jest to oda, kamilek zawsze sie czepia tytulu
03-06-2005 19:57 fobiak

, przecież Kamil nie powiedział nic na temat tego, że to nie jest oda , wiesz wydaje mi się, że w sumie mogłoby to ujść za odę, w końcu nie wszyscy muszą się trzymać twardych reguł, jeśli chciałeś stworzyć odę i napisałeś ten utwór, to znaczy, że może to być odą dla Ciebie , nie każdy odbiera jeden utwór tak samo, pozdrawiam ;)
03-06-2005 19:53 asia536

asia536 mi nie chodzi o styl tylko o to czy to jest oda czy nie, bo kamilek jest zdania, ze nie, sam nie wiem czy to oda, jaka dluga jest oda? jednym slowem wydaje mi sie ze jet za krotka na ode
03-06-2005 19:31 fobiak

Och Fobiak, Twój styl jest niepowtarzalny, pozdrawiam ;)
03-06-2005 19:02 asia536

kamilku co ty tam wiesz o ruchaniu...
bo o odzie nie masz zielonego pojecia
03-06-2005 16:53 fobiak

Fobiak
Gdyby nie ostatnie słowo/a mógł byc "palant głupi"/ , superowsko bym sie pobawił. Oj Ty prowokatorze :)
pzdr
03-06-2005 16:21 kamil

https://e-poezja.pl/autorzy/336/opublik ... _mnie.html
dajcie zyc grabarzom
Awatar użytkownika
nanie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times
Kontakt:

oda do mnie ***

Post autor: nanie »

e-poezja, to były czasy .... można było z domu nie wychodzić i być zajętym przez cały dzień :P
a erekcjato powstało w moje urodziny, z tego co widzę :P i oprócz ziutka (chyba), z tutaj tu obecnych najdłużej (sobie) piszę w tej formie

bez powodzenia :P
Obrazek
ODPOWIEDZ