Ku szczęściu
Moderator: Margot
- Gacek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Ku szczęściu
Trzeba szczęściu wyjść naprzeciw,
by móc cieszyć się jak dzieci,
porzuć płacz, lamentowanie,
biegnij szczęściu na spotkanie.
Nie stój, nie siedź, nie uciekaj,
Pomóż szczęściu, ono czeka!
A gdy chwycisz go w swe ręce,
szczęście ci ukoi serce
i rzekniesz: szczęśliwym wielce!
by móc cieszyć się jak dzieci,
porzuć płacz, lamentowanie,
biegnij szczęściu na spotkanie.
Nie stój, nie siedź, nie uciekaj,
Pomóż szczęściu, ono czeka!
A gdy chwycisz go w swe ręce,
szczęście ci ukoi serce
i rzekniesz: szczęśliwym wielce!
-
elutka
- Boob
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
Ku szczęściu
witaj
Gacek
Szczęście to taki temat "lajw" dla piszących i nie tylko. Nie zdajemy sobie sprawy jak często wymawiamy to słowo w różnych kontekstach. Najczęściej jednak pojawia się komentarz, że nie mam szczęścia albo, że to inni je mają. Czasami trzeba poprostu wyjść szczęściu naprzeciw. Pointa: Gacek! Ty to masz szczęście, że Wena zgodziła się mieszkać u Ciebie na stałe
Pozdrawiam serdecznie. dzięka 
Gacek
Szczęście to taki temat "lajw" dla piszących i nie tylko. Nie zdajemy sobie sprawy jak często wymawiamy to słowo w różnych kontekstach. Najczęściej jednak pojawia się komentarz, że nie mam szczęścia albo, że to inni je mają. Czasami trzeba poprostu wyjść szczęściu naprzeciw. Pointa: Gacek! Ty to masz szczęście, że Wena zgodziła się mieszkać u Ciebie na stałe
a tergo.
- Gacek
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Boob:)
Ja mam szczęście dlatego, że cieszę się z każdej sekundy życia, z każdej chwili, że oddycham, widzę, czuję, smakuję, słyszę, dotykam, czyli jednym słowem - mam to szczęście, że jestem szczęsliwy.
Myślę, że każdy może być szczęśliwy jesli będzie o tym pamiętał
A wena?
Nie wiem czy to jest wena, jeśli piszę takie "swoje" rymowanki, za które biorę cięgi od wielkich poetów wyzywających mnie, że jestem infantylny, grafoman itp.
Zawsze wtedy grzecznie odpowiadam:
Na moich drzwiach wisi tabliczka z napisem: NIE POETA piszący "swoje" rymowanki.
Jeśli ktoś che owe rymowanki poczytać, to wchodzi, czyta zostawia po sobie ślad, albo wychodzi bez słowa.
Jeśli ktoś inny chce się wyżyć i w jakiś sposób zaistnieć, to gardząc takimi tekstami wchodzi i mi dokopuje równo.
Ze mnie poety nikt nie zrobi. Bawię się tekstami i tak juz zostanie!
Pozdrawiam :)
Ja mam szczęście dlatego, że cieszę się z każdej sekundy życia, z każdej chwili, że oddycham, widzę, czuję, smakuję, słyszę, dotykam, czyli jednym słowem - mam to szczęście, że jestem szczęsliwy.
Myślę, że każdy może być szczęśliwy jesli będzie o tym pamiętał
A wena?
Nie wiem czy to jest wena, jeśli piszę takie "swoje" rymowanki, za które biorę cięgi od wielkich poetów wyzywających mnie, że jestem infantylny, grafoman itp.
Zawsze wtedy grzecznie odpowiadam:
Na moich drzwiach wisi tabliczka z napisem: NIE POETA piszący "swoje" rymowanki.
Jeśli ktoś che owe rymowanki poczytać, to wchodzi, czyta zostawia po sobie ślad, albo wychodzi bez słowa.
Jeśli ktoś inny chce się wyżyć i w jakiś sposób zaistnieć, to gardząc takimi tekstami wchodzi i mi dokopuje równo.
Ze mnie poety nikt nie zrobi. Bawię się tekstami i tak juz zostanie!
Pozdrawiam :)
-
Kati.r