O sprawnym oddalaniu
Moderator: Margot
O sprawnym oddalaniu
Pani minister syczy,
prosto w twarz ministra,
by sprawnie się oddalił,
a on grzecznie słucha
i nie oponuje,
widać, że wysoka kultura,
w naszym rządzie panuje.
prosto w twarz ministra,
by sprawnie się oddalił,
a on grzecznie słucha
i nie oponuje,
widać, że wysoka kultura,
w naszym rządzie panuje.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz" - Julian Tuwim
-
pełne szkło
Spierdalaj każdy potrafi, ale "sprawnie się oddal", jak pięknie brzmi.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-05-21, 22:26 ]
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-05-21, 22:27 ]
No i się spierdoliło.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-05-21, 22:26 ]
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-05-21, 22:27 ]
No i się spierdoliło.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz" - Julian Tuwim
Andreas całkiem możliwe, że już cytowałam, ale skojarzenie rzuciło się na mnie nachalnie, więc ponownie przytoczę:
'Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć spierdalaj w taki sposób, że zaczynasz czuć podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży'.*
* SSBSU niestety uniemożliwia mi podanie nazwiska autora tej jakże cuuudownej mysli.
[ Dodano: 2009-05-22, 15:41 ]
Aha, babska logika doprowadziła mnie do wniosku, ze pani ef jest słabą dyplomatką ;)
'Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć spierdalaj w taki sposób, że zaczynasz czuć podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży'.*
* SSBSU niestety uniemożliwia mi podanie nazwiska autora tej jakże cuuudownej mysli.
[ Dodano: 2009-05-22, 15:41 ]
Aha, babska logika doprowadziła mnie do wniosku, ze pani ef jest słabą dyplomatką ;)
-
pełne szkło
Nic pięknego w tym zwrocie nie dostrzegam :|andreas43 pisze:Spierdalaj każdy potrafi, ale "sprawnie się oddal", jak pięknie brzmi.
pozdr.
p.s. Ze 'spierdalajkażdypotrafi' sprawa wcale nie jest oczywista. 'Spierdalaj', zresztą jak każde inne słowo, też potrzebuje właściwego czasu i miejsca. A jak wiadomo z wyczuciem właściwego czasu i miejsca u ludzi zwykle bywa najtrudniej.