erekcjato do Luizy
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
erekcjato do Luizy
Stwórco,
twój dotyk wyrwał mnie z otchłani
przepełnionej bólem i goryczą,
w przeklętej nicości bezcielesnego bytu
śniłam snem otępiałym, chwalę cię ,
żeś duszę mą przyodział zdrowym ciałem,
Stwórco,
godne podziwu jest twe dzieło.
przeszyłeś i znasz mnie, ty jesteś
stworzycielem mego wnętrza
i w łonie mej matki życie mi dałeś.
In vitro
twój dotyk wyrwał mnie z otchłani
przepełnionej bólem i goryczą,
w przeklętej nicości bezcielesnego bytu
śniłam snem otępiałym, chwalę cię ,
żeś duszę mą przyodział zdrowym ciałem,
Stwórco,
godne podziwu jest twe dzieło.
przeszyłeś i znasz mnie, ty jesteś
stworzycielem mego wnętrza
i w łonie mej matki życie mi dałeś.
In vitro
a tergo.
- Boob
- Kontakt:
andreas!
Chyba nie dostrzegasz niuansu w tym tekście. Podmiotem lirycznym nie jest sama Luiza (chociaż tytuł nawiązuje do Luizy Brown 32 –latki, pierwszego dziecka z „próbówki”).
Stwórca dla katolika to Bóg który obdarza katolików cudem poczęcia, rozwoju życia ludzkiego aż do jego narodzin.
Stwórca – Bóg osoba posiadająca moc stworzenia czegoś
z niczego.
Stwórca to nie to samo co Twórca. Twórca to: naukowiec, badacz, wynalazca, osoby wykonujące prace w warunkach laboratoryjnych itp.
Kościół wyraża sprzeciw a nawet potępia In vitro wobec powyższego katolik powinien respektować i przestrzegać
stanowisko Kościoła. Katolik nie powinien zgodnie z nauką kościoła korzystać z In vitro.
W tej sytuacji awersacja moim zdaniemjest odwróceniem tekstu. pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-21, 20:16 ]
ps.
w/g sondażu CBOS
95 procent Polaków deklaruje się jako katolicy,
92 procent uznaje siebie za osoby wierzące,
a ponad 50 procent regularnie praktykuje religijnie.
Chyba nie dostrzegasz niuansu w tym tekście. Podmiotem lirycznym nie jest sama Luiza (chociaż tytuł nawiązuje do Luizy Brown 32 –latki, pierwszego dziecka z „próbówki”).
Stwórca dla katolika to Bóg który obdarza katolików cudem poczęcia, rozwoju życia ludzkiego aż do jego narodzin.
Stwórca – Bóg osoba posiadająca moc stworzenia czegoś
z niczego.
Stwórca to nie to samo co Twórca. Twórca to: naukowiec, badacz, wynalazca, osoby wykonujące prace w warunkach laboratoryjnych itp.
Kościół wyraża sprzeciw a nawet potępia In vitro wobec powyższego katolik powinien respektować i przestrzegać
stanowisko Kościoła. Katolik nie powinien zgodnie z nauką kościoła korzystać z In vitro.
W tej sytuacji awersacja moim zdaniemjest odwróceniem tekstu. pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-21, 20:16 ]
ps.
w/g sondażu CBOS
95 procent Polaków deklaruje się jako katolicy,
92 procent uznaje siebie za osoby wierzące,
a ponad 50 procent regularnie praktykuje religijnie.
a tergo.
no wlasnie , wiec gdybys choc w tekscie uzyl apostrofy
Boze w Trojcy jedyny ojcze przedwiecznego w niepokalanym lonie Maryi na swoje podobienstwo zycie mi dales i twój dotyk wyrwał mnie z otchłani dziekuje Ci przez eter ojca dyrektora żeś duszę mą przyodział zdrowym ciałem teraz .. ble ble ble .. moglbys polemizowac ze to slowa wypowiedziane z ust ultra kato fanato , wtedy awersacja moglaby zaskoczyc , faktem jest ze twoja apostrofa do stworcy moze byc wypowiedziana rownie dobrze przez czlowieka wierzacego w absolut jako przyczyne ktora tez moze pchac czlowieka do postepu dlatego uwazam ze to nie jest ere , jak tekst jest niedopracowany to w komentach ciezko to odwrocic wyjasniajac nawet dobry zamiar
Boze w Trojcy jedyny ojcze przedwiecznego w niepokalanym lonie Maryi na swoje podobienstwo zycie mi dales i twój dotyk wyrwał mnie z otchłani dziekuje Ci przez eter ojca dyrektora żeś duszę mą przyodział zdrowym ciałem teraz .. ble ble ble .. moglbys polemizowac ze to slowa wypowiedziane z ust ultra kato fanato , wtedy awersacja moglaby zaskoczyc , faktem jest ze twoja apostrofa do stworcy moze byc wypowiedziana rownie dobrze przez czlowieka wierzacego w absolut jako przyczyne ktora tez moze pchac czlowieka do postepu dlatego uwazam ze to nie jest ere , jak tekst jest niedopracowany to w komentach ciezko to odwrocic wyjasniajac nawet dobry zamiar
- Boob
- Kontakt:
Mam wrażenie, że należysz do grona tych twórców i komentatorów którzy wolą tekst "podany na łopacie". Czyli wszystko dopowiedzianie. Ale przyznaje, że zbyt często w tekstach "metaforze w metaforze" tak było w ubiegłym roku kiedy napisałem ere konkursowe pt. erkcjato i złota roża. Mam wrażenie, że niewiele userów 'odebrało ten tekst'.
a tergo.