Proca
Moderator: Gacek
Proca
kiedyś byłem bombardierem
strzelałem kulą w płot - nigdy nie chybiłem
po prostu przelatywały między sztachetami
dzisiaj jestem znanym producentem
i sprzedawcą proc – taki relikt z okresu neolitu
a jednak nie chcę poszukiwać szlachetniejszych broni
te nowe w swej doskonałości są narzędziem mordu
moja broń jest prawie idealna
razi ale nie zabija – stosuję papierowe kule
nie są one przyjazne ale potrafią wzburzyć sumienia
a goliatów pozbawić ich mocy
o jeruzalem! o jeruzalem!
synu absalomie, matko salomona
ześlijcie nam zespolenie w arce przymierza
strzelałem kulą w płot - nigdy nie chybiłem
po prostu przelatywały między sztachetami
dzisiaj jestem znanym producentem
i sprzedawcą proc – taki relikt z okresu neolitu
a jednak nie chcę poszukiwać szlachetniejszych broni
te nowe w swej doskonałości są narzędziem mordu
moja broń jest prawie idealna
razi ale nie zabija – stosuję papierowe kule
nie są one przyjazne ale potrafią wzburzyć sumienia
a goliatów pozbawić ich mocy
o jeruzalem! o jeruzalem!
synu absalomie, matko salomona
ześlijcie nam zespolenie w arce przymierza
lila pisze:o ja cie..
jak papierowe kule potrafią wzburzyć sumienia i co ma oznaczać koniec wiersza ??
bo przyznam że jest taki patetyczno pretensjonalny z lekka
a nie pomyślałaś , ze to np. mogą być np nasze wiersze, czli słowo pisane

[ Dodano: 2007-02-15, 10:19 ]
fobiak pisze:na pacyfizmie sie znam tak samo jak na starym testamencie
ale, ze peel byl topografem w brygadzie rakietowej to jest dosc widoczne

fobiak pisze:Added: 2007-02-15, 10:16 ]
bylbym zapomnial peel strzela poezja
celny strzał

przeczytaj co pisał fobiaklila pisze:ale wers o wzburzaniu sumień mnie wyprowadził z tego tropu
nie mówiąc o zakończeniu
koncówka nawiązuje do pacyfizmu i do państwa Izrael...rzeźba Dawida -króla Izraela /Michała Anioła/ ma procę - stąd tytuł.Dawid pokonał Goliata- kamieniem z procy..Po śmierci Saula został królem- bezkrwawo jak na ówczesne warunki.Miał synów Absolma / zginął zamordowany/... i Salomona / ze zwiazku z Betszebą/. Dawid sprowadził do Izraela Arkę przymierza.Salomon po Dawidzie został królem. I za Dawida i za Salomona nastąpił wielki rozk3wit Izraela , a to za sprawą tego , ze przyjaźnie żyli z państwami ościennymi. A teraz zobacz jak żyje z państami obok dzisiejszy Izrael.fobiak pisze:na pacyfizmie sie znam tak samo jak na starym testamenci
To tyle w skrócie telegraficznym. Jeśli zrozumiałas to się bardzo cieszę.
pokusa pisze:W takim razie troche nie odpowiada mi paleta barw użytych do stworzenia tego obrazu ;)
mnie też! nie mam zamiaru być podziwiany za fredrówki- póki co żegnam na pewien czas- mam dość przebywania poza wierszem
Obraz stwórz sobie sam/a...jestem z innego świata.Pa.
[ Dodano: 2007-02-15, 19:01 ]
nie mam zamiaru tłumaczyć- nie ma wiersza , więc i mnie nie ma . Pa.lila pisze:przeczytałam to jednak nie odpowiada na moje pytaniamilkar pisze: przeczytaj co pisał fobiak
ale ktoś kiedyś powiedział że 'wiersz powinien być nie znaczyć' moze miał racje
można nie rozumieć , ale wtedy nie stawia się niskich ocen tylko dlatego , ze ktos nie rozumie...można zmilczeć nad trudnoscią wiersza, ale....jeżeli trudny wiersz i dobrze opracowany i jakiś h. mi stawia ocenę siedem czy osiem , a za wiersz zabawkę ale o hujostwie pisany od razu na portalu stawia mi ocenę 10 , to mnie to wqrwia i...Pa. Nie mam po co pisać, bo to nie ma sensu. Palila pisze:poprzednie były super tego nie rozumiem nie mówie że mi się nie podoba ;)
ps hujowizny piszę przez 5 minuy , a wiersz tworzę! czasami kilka tygodni, za czym napiszę
fobiak pisze:zebys nie myslal, ze tu same lizodupki i wszyscy daja po 10 to ja tobie udowadnie, ze tak nie jest i dam ci 5
[ Added: 2007-02-15, 19:58 ]
ups. za pozno i nie udalo mi sie udowodnic
fobi , ja Cię serdecznie piendole i nawet nie zaglądam bo mnie to lata...idę stąd w pizdu- może wrócę , ale...jak się odqrwię

[ Dodano: 2007-02-15, 20:08 ]
wolę żebyś mi dawała , ale...nie ocenę...też mam trudności z pięknym seksem- poczekam na Ciebieann13 pisze:to ja żeby nie być gołą w słowach też dam , a co;P)
tyle ile na ile mnie wyceniała pani od matematyki
ech.... nie wierzyła, ze ze mnie będą ludzie
na codzień dotykający
kalkulatora:)
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
kamilku a kto cie tu trzyma, wczoraj o tobie pisalem i przewidzialem to, ze dzisiaj sie wkurwisz i pojdziesz rozrabiac gdzie indziej bo tutaj sie nie da,
na kazdym portalu takie mumery wycinasz, tutaj tez wyciales na poczatku wiec dziwne by bylo gdybys nie byl wiesiem z cala rodzina nickow i inaczej sie zachowywal jak maly chlopczyk
wiesz co mnie tylko dziwi?
to, ze na e-poezja mnie moralizowales
a tutaj upadles tak nisko
a fuj
dobrze, ze nie czytalem tej twojej zboczonej poezji i walnalem ci dyche w ciemno
na kazdym portalu takie mumery wycinasz, tutaj tez wyciales na poczatku wiec dziwne by bylo gdybys nie byl wiesiem z cala rodzina nickow i inaczej sie zachowywal jak maly chlopczyk
wiesz co mnie tylko dziwi?
to, ze na e-poezja mnie moralizowales
a fuj
dobrze, ze nie czytalem tej twojej zboczonej poezji i walnalem ci dyche w ciemno
dajcie zyc grabarzom
ale i tak jestem lubiany - taka hybryda człowika , a....moze małpoludana kazdym portalu takie mumery wycinasz

dorównałem do ciebie kutasiefobiak pisze:to, ze na e-poezja mnie moralizowales

spierdalaj, ale miałeś rację- bo była superfobiak pisze:dobrze, ze nie czytalem tej twojej zboczonej poezji i walnalem ci dyche w ciemno
nędzna.

[ Dodano: 2007-02-15, 20:35 ]
ann13 pisze:milkar, ja jestem standardowo powtarzalna, miałeś takich tysiac![]()
hahha, ale moze pamela anderson to jest dla Ciebie jakieś wyjscie
zwłaszcza jeśli pobiegnie po dzikiej plazy z cyckami naprzeciw :)
takich mam na pęczki- myślałem , ze masz w sobie coś- ale jesteś średniówa

fobiak pisze:kamilku na tym portalu tylko nedzna poezja sie liczy,
pomyliles sie publikujac tutaj
och jak mi przykro
u ju ju ju juj
o je je jej
ale przyznasz, ze zocha ty i ja w miesiac rozkrecilismy sokarisa
gdybym byl lila to juz dawno bys zaliczyl zolta kartke
tu masz rację, ale wdzieczność ludzka na pstrym koniu jedzie- a mnie huj zależy czy bedzie żółta czy czerwona , czy zielona....piz,,, jest smaczna ddy czerwona
fobiak pisze:ale przyznasz, ze zocha ty i ja w miesiac rozkrecilismy sokarisa
ale sokaris znów pada - zostały same smętne picki, bo on myślał , ze uzyskał nade mną przewagę ,albo,,,popadł w samouwielbienie / ten kutafon/ i wydawało mu sie iż z trzema debilkami i dwoma debilami będzie górował .

niech żyje nemo, niech żyje zgrryzli, niech żyją...

[ Dodano: 2007-02-15, 20:59 ]
fobiak pisze:gdybym byl lila to juz dawno bys zaliczyl zolta kartke
gdyby tylko Lila mrugnęła okie przez moment, to ja bym kazde zyczenie jej spełnił

[ Dodano: 2007-02-15, 21:01 ]
weź sobie jako wczesnoporonną , ja wolę te seksownie miłeann13 pisze:milkar, powiem Ci tak serio, polecam laksygen, on niezle działa
na gazetę wyborczą
przy misce
klozetowej :)

- cieniu1969
- Kontakt:
- Książę Półkrwi
- Kontakt: