erekcjato gniot45

dean

Post autor: dean »

jakieś uzasadnienie, lila?

ann... proponowane zmiany w konstytucji i prawo karne przeczą Twej tezie...
swoją drogą... też wolę dziewczynkę z warkoczykami...
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

lila erekcjato nie ma pointe tylko ma awersacje to jak mam tobie cokolwiek wskazac
wskaż w tekscie przed awersacją
jakieś uzasadnienie, lila?
czy do wszystkiego trzeba już mieszać politykę?
dean

lila... w tej wypowiedzi nie wszystkie "precze" można podpiąć pod politykę... rozumiem, że moje "pierdolenie" odnosi się do kwestii politycznych czy nadal do "całokształtu"?
ann13

Post autor: ann13 »

lila, dość dobrze znam prawo karne stamtąd, albo stąd, teraz wsadza się za poszlaki, albo domniemania, bo mogły zachodzić okoliczności, a taki prokurator nie odpowiada stołkiem jak kiedyś, jesli osadzony okaze się niewinnym człowiekiem, chociaż zbieg okolicznosci wskazywał inaczej. ostroznosć sedziego nie obowiazuje, bo nie ryzykuje

premią:P)
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

nie byly jej pisane losy podrzutkow

lila polityka wlasnie do takiego stanu doprowadza, bo ma w dupie obywateli, politycy interesuja sie tylko swoimi dietami a nie tym, ze biednym nalezy sie pomoc
lilka a kto jest winien temu, ze ty musisz sie poniewierac po swiecie a we wlasnym kraju nie mozesz tego samego robic
dajcie zyc grabarzom
lila
Kontakt:

dean pisze:lila... w tej wypowiedzi nie wszystkie "precze" można podpiąć pod politykę... rozumiem, że moje "pierdolenie" odnosi się do kwestii politycznych czy nadal do "całokształtu"?
pierdolenie bo można tak coś powiedzieć z siebie ze srodka a nie wykrzyczeć wytarte slogany
ann13 pisze:lila, dość dobrze znam prawo karne stamtąd, albo stąd,
przecież to dean powiedzial ze prawo przeczy Twej tezie nie ja
fobiak pisze: lila polityka wlasnie do takiego stanu doprowadza, bo ma w dupie obywateli, politycy interesuja sie tylko swoimi dietami a nie tym, ze biednym nalezy sie pomoc
lilka a kto jest winien temu, ze ty musisz sie poniewierac po swiecie a w wlasnym kraju nie mozesz tego samego robic
fobiak sytuacja w kraju nie wpływa zbytnio na moje poglądy i na to co czuje
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

lila co maja poglady wpolnego z bieda, wolnosc pogladow zapewnia tobie konstytucja, ktora biednych ma w dupie bo o nich nie wspomina
dajcie zyc grabarzom
ann13

lila, ups, sorry, to chyba mi się watki poplatały, albo dialogi:)
dean, no, własnie to chciałam powiedziec, zeby nie skłamac :)
lila
Kontakt:

fobiak pisze:lila co maja poglady wpolnego z bieda, wolnosc pogladow zapewnia tobie konstytucja, ktora biednych ma w dupie bo o nich nie wspomina
poglądy uczucia wpływają na to co robie i jakie decyzje podejmuje
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

lila a czy ty juz wyrzucilas noworodka z ktoregos pietra?
mowimy tu o ludziach zapomnianych przez panstwo
o kobietach ciezarnych, ich poglady nie maja zadnego wplywu na ich egzystencje, sytuacje w jakiej sie znalazly i mnie maja zadnej pomocy
dajcie zyc grabarzom
ann13

chyba wystarczy tylko dziecko wyrzucić

z kapielą
zeby dojść do manifestacji

uczuć
patriotycznie światopaglodowych:)
lila
Kontakt:

fobiak pisze:lila a czy ty juz wyrzucilas noworodka z ktoregos pietra?
mowimy tu o ludziach zapomnianych przez panstwo
o kobietach ciezarnych, ich poglady nie maja zadnego wplywu na ich egzystencje, sytuacje w jakiej sie znalazly i mnie maja zadnej pomocy
właśnie widziałam kobietę która się rzuciła zostawiając noworodka w domu , a zrobiła to dlatego że opuscili ja wszyscy , zarówno ojciec dziecka jak i jej rodzice
ann13

fobiak, ale sytuacja, jakakolwiek by nie była, nie wytłumaczy zapakowania własnego dziecka w reklamówkę, może ją tylko objasnić choroba psychczna i to dla mnie jedyne mozliwe do przyjecia wyjscie , bo kazdy pomimo tego , jaki ma przelw na konto na koniec miesiaca jest tylko człoiekiem, albo powinien nim byc

[ Dodano: 2007-03-20, 20:18 ]
właśnie widziałam kobietę która się rzuciła zostawiając noworodka w domu , a zrobiła to dlatego że opuscili ja wszyscy , zarówno ojciec dziecka jak i jej rodzice

liluś no to co?

dziecko jest wartoscią najwazniejszą, ona nie ma nic, ma wszystko
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

mylisz sie, chyba nie slyszalas, ze takie cos zrobila madona, jenifa, klaudia czy jakas ina bogata laska
tylko bieda zmusza ludzi do takich krokow a to pojecie jest bardziej skomplikowane bo starch przed utrata pracy ma swoje korzenie tez w biedzie
dajcie zyc grabarzom
ann13

myslę sobie, ze płod mozna usunać , bo jesli jakas kobieta się zastanowi , to byc moze nie ma warunków, albo chce jeszcze pozyc, a dziecko oprócz wszystkich przyjemności to obowiazek, chociaż szczeście z posiadania bierze górę nad wszystkim co mogłoby stanac naprzeciw. i jesli ono jest, to kazdy normalny człowie, ojciec, czy matka chce mu dogodzić, rozpieszczaąc czasem niemiłosiernie i nie wyobrazam sobie jesli w momencie podjecia czasem nieswiadomej decyzji i pogodzenia sie czesto , ze ono a być , bajczesciej niezaplanowane wyrzucac je przez okno

[ Dodano: 2007-03-20, 20:25 ]
może się mylę, bo zawsze mogę , a każdy odmierza tylko swoim taksometrem, ale nie trzeba mordować dzieci, jesli sie w ogóle urodzą, mozna je takze oddac, to zaden wstyd
dean

lila... nie mam prawa ani kompetencji do krzyczenia o rzeczach, o których nie mam pojęcia... ta wypowiedź... chciałem, aby tak to zostało odebrane... właśnie o tym miała mówić... że paragraf, ani czyjekolwiek wyobrażenie o tym, co spotyka kobietę zgwałconą, chorą kobietę w ciąży, kobietę będącą w ciąży z płodem/dzieckiem skazanym na gehennę do końca swoich dni... tego te pierdolone mohery, marki jurki, proboszczowie, ojcowie rydzykowie... i my... my też... nie jesteśmy w stanie ogarnąć... więc jak mamy paragraf tworzyć?

to może ochroną prawną objąć już sam stosunek seksualny? możnaby wymyśleć w przypływie szaleństwa... że każdy stosunek seksualny jest prawnie chroniony... i ustalić np. premię za "pozycję klasyczną", bo niektórzy naukowcy twierdzą, że ta właśnie sprzyja demografii... albo zakazać stosowania prezerwatyw, bo jak mówi jedna z posłanek lpr... lateks uszkadza ręce chirurgom, a co dopiero bardziej delikatne narządy...
do tego utworzyć "komisję nadzorującą rypanie po bożemu"... a co?!

zabijanie noworodków sankcjonowane jest jak zwykłe morderstwo... i racja...sankcjonowanie aborcji jak morderstwa jest absurdalne... dla mnie to tak jakby chcieć karać niedoszłych samobójców karą śmierci, bo etyka chrześcijańska skazuje samobójców na wieczne potępienie...
to są sytuacje graniczne... tu prawo nie działa... można prawnie zakazać aborcji i zbierać noworodki po śmietnikach w poczuciu moralnie spełnionego obowiązku...

tak o tym myślę...
Gruba Lola

Post autor: Gruba Lola »

ja, gdybym była politykiem... to to wprowadziałabym w życie prawo, które zakładałoby karę za każdy stosunek bez zabezbieczenia. karę za niedokonanie aborcji.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

ech... marta to ludzie by sie ruchali na czarno
mafie by powstaly
dajcie zyc grabarzom
Gruba Lola

wyłapałabym każdego. i każdemu zafundowała sterylizację. niech się pieprza na czarno, fobi. ale niech się nie rodzą nowe dzieci.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

wcale maja sie nie rodzic
czy tylko podrzutki balkonowe
dajcie zyc grabarzom
ann13

dobra
kto z was ma dzieci?
bo ja lubie sobie pogadac
ale nie z dupą w nocy:P)

[ Dodano: 2007-03-20, 20:40 ]
mają sie rodzić, bo inaczej nas by nie było
to pierdolenie o szopenie
Gruba Lola

po chuj mają się rodzić, foby?

by, kurwa, błądzić?

ja tam żałuję, ze się urodziłam.

mogli mnie wyskorbać. wcale bym się nie obraziła.

[ Added: 2007-03-20, 20:44 ]
wyskrobać
lila
Kontakt:

dean pisze:lila... nie mam prawa ani kompetencji do krzyczenia o rzeczach, o których nie mam pojęcia... ta wypowiedź... chciałem, aby tak to zostało odebrane... właśnie o tym miała mówić... że paragraf, ani czyjekolwiek wyobrażenie o tym, co spotyka kobietę zgwałconą, chorą kobietę w ciąży, kobietę będącą w ciąży z płodem/dzieckiem skazanym na gehennę do końca swoich dni... tego te pierdolone mohery, marki jurki, proboszczowie, ojcowie rydzykowie... i my... my też... nie jesteśmy w stanie ogarnąć... więc jak mamy paragraf tworzyć?

to może ochroną prawną objąć już sam stosunek seksualny? możnaby wymyśleć w przypływie szaleństwa... że każdy stosunek seksualny jest prawnie chroniony... i ustalić np. premię za "pozycję klasyczną", bo niektórzy naukowcy twierdzą, że ta właśnie sprzyja demografii... albo zakazać stosowania prezerwatyw, bo jak mówi jedna z posłanek lpr... lateks uszkadza ręce chirurgom, a co dopiero bardziej delikatne narządy...
do tego utworzyć "komisję nadzorującą rypanie po bożemu"... a co?!

zabijanie noworodków sankcjonowane jest jak zwykłe morderstwo... i racja...sankcjonowanie aborcji jak morderstwa jest absurdalne... dla mnie to tak jakby chcieć karać niedoszłych samobójców karą śmierci, bo etyka chrześcijańska skazuje samobójców na wieczne potępienie...
to są sytuacje graniczne... tu prawo nie działa... można prawnie zakazać aborcji i zbierać noworodki po śmietnikach w poczuciu moralnie spełnionego obowiązku...
no widzisz tylko ja nie mówiłam w ogóle o aborcji jeszcze tam przed tymi twoimi twoimi "preczami" ani o wolności sankcjach paragrafach moherach antykoncepcji lprezerwatywach stosunku pozycjach
cos mowilam o bliskoći samotnosci dzisiejszym postrzeganiu rodziny o obowiazku no i przede wszystkim miedzy wierszami o " miłości " jakiejś o ile w ogóle coś takiego istnieje...

no ale skoro już debata zeszła na oborcje to od siebie powiem ze nie chcialabym urodzic dziecka z gwałtu u uwazam ze prawo nie powinno do tego nikogo zmuszac
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

Gruba Lola pisze:ja tam żałuję, ze się urodziłam.
marta a dla samego ruchania, nie oplacalo sie urodzic?
dla patelni tez nie?
dajcie zyc grabarzom
lila
Kontakt:

Gruba Lola pisze: ja tam żałuję, ze się urodziłam.

mogli mnie wyskorbać. wcale bym się nie obraziła.

[ Added: 2007-03-20, 20:44 ]
wyskrobać
a dzisiaj byłaś taka szczęśliwa
dean

no to się zgadzamy, lila
Gruba Lola

lila, kłamałam

foby, ja się nie roocham. na patelni to ja se tylko naleśniki smażę.

nie roocham się, bo po co?
lila
Kontakt:

Gruba Lola pisze:lila, kłamałam
ok dzięki. to na przyszłość będę pamiętać żeby nie zapamiętywać.
Gruba Lola

lila, no.

lila i przepraszam, że skłamałam. nie chciałam.
lila
Kontakt:

nic się nie stało przecież i tak nie mówiłaś do mnie
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

marta po to aby
poczuc smak oddechu
aby umierac
kilka razy
i nie moc
po to by cie
dusza opuscila
na chwile
i po to aby
wiedziec co nie stracilas
bedac
dziekowac sobie
za to
ze jestes
dajcie zyc grabarzom
Gruba Lola

lila, no.

[ Added: 2007-03-20, 21:00 ]
foby, to wciąż za mało...

jestem jak Sarah Kane
dean

chyba zaczynam to ruchanie i chlastanie rozumieć... wydaje mi się, że mi się wydaje, że zaczynam, fobiak
lila
Kontakt:

dean ale to chyba o czymś więcej? albo tamto to przykrywka czegos wiecej
...:
fobiak pisze:marta po to aby
poczuc smak oddechu
aby umierac
kilka razy
i nie moc
po ty by cie
dusza opuscila
na chwile
i po to aby
wiedziec co nie stracilas
bedac
dziekowac sobie
za to
ze jestes
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

dean a tobie po co to rozumiec, przeciez nie zalujesz, ze cie nie wyskrobali
dajcie zyc grabarzom
Gruba Lola

tak, ja się umiem tylko chlastać.
i innych. ot tak.
dean

najczęściej
tego
nie żałuję
...
ja
ann13

lolka TY jesteś w wiaderku, zapomniałaś?

lila:)
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

dean to tobie wiedza o ruchaniu nie jest potrzebna, nic tobie nie brakuje
dajcie zyc grabarzom
Gruba Lola

W ostatnich miesiącach budzi się codziennie tuż przed świtem. Tę godzinę rozpaczy opisze w "4.48 Psychosis":

"Jest mi smutno

Przyszłość jest beznadziejna i nic tego nie zmieni

Jestem znudzona i zniechęcona wszystkim

Jestem nieudolna, wszystko robię źle

Jestem winna, spotyka mnie kara

Pragnę odebrać sobie życie ( )

O czwartej czterdzieści osiem

gdy odwiedzi mnie desperacja

powieszę się

wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham".
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

marta czy ty probowalas juz calowac wszystkie zaby?
ja to kiedys robilem ale przestalem bo co by bylo gdyby mi sie udalo, zostalbym bogatym pedalem chyba
dajcie zyc grabarzom
Gruba Lola

"(...) staje na proscenium i krzyczy wprost do widowni: 'Utwierdź mnie / Dostrzeż mnie / Zobacz mnie / Kochaj mnie!' I znów brak odpowiedzi. Odwraca się i biegnie w głąb sceny, by uderzyć z całej siły o ścianę, zostawiając na szarej płaszczyźnie krwawe ślady. Potykając się wraca ku nam. Po nagim ciele spływają czerwone smugi. Znowu to samo wołanie. Rozpaczliwe. Desperackie."
milkar

Post autor: milkar »

:)
anty-czka
Kontakt:

Post autor: anty-czka »

Temat jest tak tragicznie ponury i smutny, że przeszla mi ochota na pisanie czegokolwiek.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

sprawa sie wyjasnila
matka 26letnia polka/dlaczego dopiero po dwoch dniach sie zglosila
ojciec 23letni macedonczyk, teraz uciekinier, on wywalil noworodka,

[ Added: 2007-03-21, 19:24 ]
jednak to matka wywalila

[ Added: 2007-03-21, 19:25 ]
dorabiala opiekujac sie obcymi dziecmi
dajcie zyc grabarzom
hoko

Post autor: hoko »

hm, moim zdaniem to nie jest erekcjato albo ja go po prostu nie rozumiem, hm

[ Dodano: 2007-03-23, 09:44 ]
lec mnie ptaszku lec

malenki aniolek bez skrzydelek
miescil sie w torebce

paluszki miala tycie tycie
oj piekne piekne jest zycie
kiedy okno szeroko otwarte
szczescie jest wiecej warte

wszelkie pomiedzy, stanowia nieudolne proby odwrocenia uwagi od problemu na ktorym i tak skupia sie tekst. dziecko zostalo wyrzucone, to widac wyraznie. czy przez okno czy do smietnika staje sie tutaj malo istotne dlatego awersacja nabiera dwuznacznosci. rzut mlotem przestaje byc wymowny jako dyscyplina. jednym slowem spieprzone albo zakonczenie albo tekst, jesli tekst to po prostu za duzo w nim dramatyzmu przykuwajacego uwage.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

to ci wytlumacze

lec mnie ptaszku lec /jeb mnie chuju jeb
ja tam lubie dawac
chce dzieciarnie miec
co bede udawac

malenki aniolek bez skrzydelek / gdyby aniolek mial skrzydelka to by sie nie zabil podczas lotu z 10tego pietra
miescil sie w torebce

hoko, zreszta mozesz mi poprawic sama
moze sie da

[ Dodano: 2015-06-27, 15:50 ]
http://www.fakt.pl/wydarzenia/wyrzucila ... 55010.html
dajcie zyc grabarzom
ODPOWIEDZ