kurczę, jak to z tymi prawami autorskimi jest?
Moderatorzy: Boob, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek
-
elutka
kurczę, jak to z tymi prawami autorskimi jest?
Dzisiaj przypadkiem swój wierszyk znalazłam na pewnym forum (i właśnie się tam rejestruję, żeby coś tam od siebie wpisać we właściwym miejscu).
Ktoś zamieścił bez podania choćby nicka autora, bez mojej wiedzy i zgody. Jako źródło podał jedynie: poezja.polska. I powiedzcie mi, czy miał prawo?
Ale jestem wściekła!
Ktoś zamieścił bez podania choćby nicka autora, bez mojej wiedzy i zgody. Jako źródło podał jedynie: poezja.polska. I powiedzcie mi, czy miał prawo?
Ale jestem wściekła!
-
elutka
"Prawa autorskie zastrzeżone. Teksty i zdjęcia powierzone przez autorów do publikacji wyłącznie na tych stronach internetowych.
Kopiowanie, reprodukowanie w części lub w całości bez pisemnej zgody jest zabronione."- to widnieje na starej wersji PP
Użytkownicy dokonując rejestracji, wyrażają zgodę na rozpowszechnianie swoich tekstów
w serwisie poezja-polska.pl, na zasadach określonych w Regulaminie.- to widnieje na nowej wersji PP
a ja już na tym samym forum znalazłam mój kolejny, nie mam teraz czasu dalej szukać, ale mi się to bardzo nie podoba.
To co znalazłam dotychczas to
Wiersze lubią zapach schabowego
i
z piątką plus jeden małe tet a tet
Kopiowanie, reprodukowanie w części lub w całości bez pisemnej zgody jest zabronione."- to widnieje na starej wersji PP
Użytkownicy dokonując rejestracji, wyrażają zgodę na rozpowszechnianie swoich tekstów
w serwisie poezja-polska.pl, na zasadach określonych w Regulaminie.- to widnieje na nowej wersji PP
a ja już na tym samym forum znalazłam mój kolejny, nie mam teraz czasu dalej szukać, ale mi się to bardzo nie podoba.
To co znalazłam dotychczas to
Wiersze lubią zapach schabowego
i
z piątką plus jeden małe tet a tet
-
elutka
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
ale co tam jest na ten temat w regulaminieelasamluk pisze:Użytkownicy dokonując rejestracji, wyrażają zgodę na rozpowszechnianie swoich tekstów
i co to dokladnie oznacza?
w serwisie poezja-polska.pl
zwroc sie do admina tamtego portalu niech ci wyda IP plagiatorow a jak nie to zaloz wlascicielom portalu sprawe lub zglos na policje
dajcie zyc grabarzom
-
elutka