erekcjato patriotyczne
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
erekcjato patriotyczne
cieply wiatr znad wisly muska moje lica
siedzimy przed smocza jama na lawce
pocalowac cie, sprawdzic czys dziewica
i gdzie, tutaj na twardym, czy na trawce
jak sie tu do ciebie dobrac kombinuje
wprost zapytac, tego jeszcze sie wstydze
moze czubkiem palca dotknac sprobuje
twojej nogi, i udam, ze noc, nic nie widze
ze niechcacy, i jesli nie dostane po pysku
to druga lapa zaczne sie ciebie cala pytac
a odpowiedzi twoje bede ustami chwytac
by nie umknely, wyladujemy w mrowisku
czujac w nas wszystkie ciarki i dreszcze
ty sie rozgadasz i bedziesz stekac, jeszcze
polska nie zginela...
siedzimy przed smocza jama na lawce
pocalowac cie, sprawdzic czys dziewica
i gdzie, tutaj na twardym, czy na trawce
jak sie tu do ciebie dobrac kombinuje
wprost zapytac, tego jeszcze sie wstydze
moze czubkiem palca dotknac sprobuje
twojej nogi, i udam, ze noc, nic nie widze
ze niechcacy, i jesli nie dostane po pysku
to druga lapa zaczne sie ciebie cala pytac
a odpowiedzi twoje bede ustami chwytac
by nie umknely, wyladujemy w mrowisku
czujac w nas wszystkie ciarki i dreszcze
ty sie rozgadasz i bedziesz stekac, jeszcze
polska nie zginela...
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
gniotow nie mam ale mam wprowadzenie do tego tekstu
erekcjato aneksowe
ona, danka miala na imie
w zascianku, odzywala przy mnie
szarpalem wtedy na anglika
choc nie znalem tego jezyka
pedagogike studiowala
zaocznie, w nocy sie kochala
platonicznie z byle szubrawca
ktory, mial byc wielkim wybawca
brakowalo tego dziewczynie
a tu, znow trafila na swinie
ktora do babilonu przyszla
wyjsc na glupia nie chciala, wyszla
za innego
erekcjato aneksowe
ona, danka miala na imie
w zascianku, odzywala przy mnie
szarpalem wtedy na anglika
choc nie znalem tego jezyka
pedagogike studiowala
zaocznie, w nocy sie kochala
platonicznie z byle szubrawca
ktory, mial byc wielkim wybawca
brakowalo tego dziewczynie
a tu, znow trafila na swinie
ktora do babilonu przyszla
wyjsc na glupia nie chciala, wyszla
za innego
dajcie zyc grabarzom
W pierwszym odruchu chcialam napisać: wg mnie to nie jest erekcjato. Â?adny tekst, śmieszna awersacja, ale nie ma w nim odwrócenia - przecież przeróżne słowa się wykrzykuje, gdy niebo i ziemia lecą i wirują. Dlaczego by więc nie patriotycznie? Tym bardziej, ze krakowska Wisła dzięki Wandzie ma bardzo głęboko zakorzenione patriotyczne haselka.
A potem zaczęłam się zastanawiać - może ja jestem niekumata i ślepa, skoro wszyscy chwalą?
No więc zaczęłam się zastanawiać, dlaczego cztając ten gatunek tak czesto przebiega mi przez mysl 'to nie jest erekcjato'. Dumalam, dumałam i swoim szarym mysim rozumkiem wydumalam - uksztaltowały się dwie odmiany erekcjato. Wyodrębniam je na podstawie awersacji, nie właściwości treściowych czy kompozycyjnych.
Pierwsza odmiana to klasyczne erekcjato, w którym awersacja zmienia całościowo sens i zaskakuje na tyle, że wracam i czytam raz jeszcze. Zdziwiona tym, jak dalam się autorowi wywieść w pole. szeroko otwieram oczy, ze czytalam zupełnie o czym innym niz mi sie wydawało.
Druga odmiana (królująca bodajże od poltorej roku) nie niesie sobą tej dwuznaczności, nie zmienia sensu utworu a jedynie zaciekawia 'co też autor wymyslił'. Nawet jeśli wymyslił nie przychodzącą mi do głowy awersację, to i tak nie czuje potrzeby powrotu i ponownego odczytania tekstu. Myśle 'fajnie jemu to wyszlo, ale nie wywiodl mnie w pole'.
Tak jak tutaj. Nie przypuszczałam i odrobinę zaskoczylo mnie, ze podmiot liryczny zadaje się z tak wielką patriotką, ale przeciez niezależnie co ona krzyczy 'jeszcze' czy 'jeszcze Polska nie zgineła' nie zmienia to faktu, ze czytałam o seksie na bloniach.
No więc tak sobie na swój mysi rozumek wymyślilam.
Nie ukrywam, ze dość długo przekonywałam się do erekcjato, ale gdy już stalam się fanka to jednak erekcjato klasycznego.
A potem zaczęłam się zastanawiać - może ja jestem niekumata i ślepa, skoro wszyscy chwalą?
No więc zaczęłam się zastanawiać, dlaczego cztając ten gatunek tak czesto przebiega mi przez mysl 'to nie jest erekcjato'. Dumalam, dumałam i swoim szarym mysim rozumkiem wydumalam - uksztaltowały się dwie odmiany erekcjato. Wyodrębniam je na podstawie awersacji, nie właściwości treściowych czy kompozycyjnych.
Pierwsza odmiana to klasyczne erekcjato, w którym awersacja zmienia całościowo sens i zaskakuje na tyle, że wracam i czytam raz jeszcze. Zdziwiona tym, jak dalam się autorowi wywieść w pole. szeroko otwieram oczy, ze czytalam zupełnie o czym innym niz mi sie wydawało.
Druga odmiana (królująca bodajże od poltorej roku) nie niesie sobą tej dwuznaczności, nie zmienia sensu utworu a jedynie zaciekawia 'co też autor wymyslił'. Nawet jeśli wymyslił nie przychodzącą mi do głowy awersację, to i tak nie czuje potrzeby powrotu i ponownego odczytania tekstu. Myśle 'fajnie jemu to wyszlo, ale nie wywiodl mnie w pole'.
Tak jak tutaj. Nie przypuszczałam i odrobinę zaskoczylo mnie, ze podmiot liryczny zadaje się z tak wielką patriotką, ale przeciez niezależnie co ona krzyczy 'jeszcze' czy 'jeszcze Polska nie zgineła' nie zmienia to faktu, ze czytałam o seksie na bloniach.
No więc tak sobie na swój mysi rozumek wymyślilam.
Nie ukrywam, ze dość długo przekonywałam się do erekcjato, ale gdy już stalam się fanka to jednak erekcjato klasycznego.
- fobiak
- Kontakt:
i tu sie pomylilas bo czegos takiego nie bylo, przeczytaj jeszcze raz w czasie w jakim to ujalemanty-czka pisze:niezależnie co ona krzyczy 'jeszcze' czy 'jeszcze Polska nie zgineła' nie zmienia to faktu, ze czytałam o seksie na bloniach.
nie wiem dlaczego wam wszystkim erekcjato kojarzy sie z ruchaniem, z ruchaniem bo sex jest platny i nie wiem czy peel'ka by sie nie obrazila
to bylo w tym miejscu gdzie wanda wskoczyla do wisly
antyczka i nie kombinuj erekcjato jest jedno i albo nim jest albo nie, nie boj sie nie bede nic mial przeciwko temu jesli dla ciebie nim nie bedzie,
zdaje sobie sprawe z tego, ze mi nie zawsze wszystko odpala
dajcie zyc grabarzom
No dobrze, już nie będę kombinować. Skoro nie widzisz przynajmniej dwóch, albo nawet trzech odmian gatunkowych erekcjato - to niech będzie jedno. Nie wypada przecież spierać się z twórcą dzieła.
Ale po cichutku na uszko powiem tobie, ze na swoje potrzeby i tak zachowam subiektywny punkt widzenia i swój podział:
1 - klasyczne erekcjato polne (autorowi udaje się wywieść mnie w pole tym co mówi w zestawieniu z awersacją),
2 - erekcjato ogródkowe ( autor od początku do końca - łącznie z awersacją- ogródkami mówi to co mówi. Â?adnego pola nie widać a jedynie ładne kwiatki),
3 - erekcjato ann (ann to ann i juz).
Uff... i odetchnęłam z ulgą, że już mogę przestać sie bać.
Ale po cichutku na uszko powiem tobie, ze na swoje potrzeby i tak zachowam subiektywny punkt widzenia i swój podział:
1 - klasyczne erekcjato polne (autorowi udaje się wywieść mnie w pole tym co mówi w zestawieniu z awersacją),
2 - erekcjato ogródkowe ( autor od początku do końca - łącznie z awersacją- ogródkami mówi to co mówi. Â?adnego pola nie widać a jedynie ładne kwiatki),
3 - erekcjato ann (ann to ann i juz).
Uff... i odetchnęłam z ulgą, że już mogę przestać sie bać.