odgórnie erekcjato
odgórnie erekcjato
uwielbiam swoją pozycję
z góry
spoglądam na ludzi zależnych
na bojaźń przede mną i ręce złozone
obawę, że karę wymierzę
ze strachu w spowiedziach memłają wargami
przewiny i zaniedbania, ja albo odpuszczam
gdy humor mam dobry, a czasem ciskam pioruny
uwielbiam swoją pozycję
z góry
niech kto spróbuje woli mej uchybić
zasłuży na kaźnię i mąk srogi termin
ten pozna pięść i miecz Najwyższego
chłopaka w klasie
z góry
spoglądam na ludzi zależnych
na bojaźń przede mną i ręce złozone
obawę, że karę wymierzę
ze strachu w spowiedziach memłają wargami
przewiny i zaniedbania, ja albo odpuszczam
gdy humor mam dobry, a czasem ciskam pioruny
uwielbiam swoją pozycję
z góry
niech kto spróbuje woli mej uchybić
zasłuży na kaźnię i mąk srogi termin
ten pozna pięść i miecz Najwyższego
chłopaka w klasie
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
odgórne erekcjato
witaj
Elutka
Moja ulubiona peelka jest na fali wznoszącej,utwór za utworem i każdy bardzo dobry.
Jako nie znawca ere uważam, że tje
Gratuluje pomysłu. ÂŚwietny tekst.
Pozdrawiam serdecznie.dzięka
Elutka

Moja ulubiona peelka jest na fali wznoszącej,utwór za utworem i każdy bardzo dobry.
Jako nie znawca ere uważam, że tje

Gratuluje pomysłu. ÂŚwietny tekst.
Pozdrawiam serdecznie.dzięka

a tergo.
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
odgórne erekcjato
ps.
Ja oczywiście na wszelki wypadek zasięgnąłbym opinii BTW ale słyszałem,że jej nie ma bo zmienia nick na IQ70 o przepraszam to byłby komplement na IQ50
Ja oczywiście na wszelki wypadek zasięgnąłbym opinii BTW ale słyszałem,że jej nie ma bo zmienia nick na IQ70 o przepraszam to byłby komplement na IQ50

a tergo.
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No bo wiesz Elżbieto, piszesz tam nielirycznie <wg mnie> coś niby na kształ przemyśleń ni to Jahwe ni to Dzeusa, opisujesz to tak, że oni patrzą na wszystko z góry (zastanawiam się jak można wczuć się w boga/musisz być niezła/ ja np. nie potrafię, więc się nie wczuwam) i kończysz tekst słówkiem "Najwyższego" tylko po to, by podpiąć pod to kolejne słówka z awersacji.
Napisz może lepiej tekst o kimś, kto rucha wszystko dookoła, w sumie od zawsze ruchał on wszystko dookoła i ruchał tak długo, aż wpadł. A jak to dalej wygląda, to możesz przeczytać w księdze rodzaju.
Napisz może lepiej tekst o kimś, kto rucha wszystko dookoła, w sumie od zawsze ruchał on wszystko dookoła i ruchał tak długo, aż wpadł. A jak to dalej wygląda, to możesz przeczytać w księdze rodzaju.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no jak sitko, moznaby właściwie przez nią odlewać makaron, a wsadzanie takiej laski w dziurki jest strasznie niebezpieczne, bo moze tam utkiwic i wtedy trzeba już wzywać na pomoc hydraulika, a potem to już sie robi z tego trójkącik
wiec jak niespodziewanie wpadnie cymbalista
to jest już orkiestra nadeta
zawłaszcza jesli on jadł przed chwilą fasolkę po bretońsku
z francuzem
(tym hydraulika)
:P)
wiec jak niespodziewanie wpadnie cymbalista
to jest już orkiestra nadeta
zawłaszcza jesli on jadł przed chwilą fasolkę po bretońsku
z francuzem
(tym hydraulika)
:P)
-
- Kontakt:
ale spoglądając na to wszystko z innej mańki można by powiedzieć, że to jest nawet praktyczne, ponieważ taka księżniczka z dziurkami i ze sterczącą laską (to tu to tam/w zależności od tego w którą dziurkę sobie wsadzi) mogła by zaraz po praniu od razu wieszać na owej lasce to całe wilgotne pranie i nie trzeba hydraulików i innych -stów czy -cuzów
wojtuś no widzisz, i tu wyszedł Twój cały brak romantyzmu z rąbkiem męskiego szowinizmu, bo baba to zaraz musi być do gotowania (białych majteczek w biedroneczki), sprzatania, i prania i wieszania, nawet podziurawiona
do szpitala może byś ją najpierw zawiózł
przecież ona krwawi, zraniła się laską
w podniebienie :P)
do szpitala może byś ją najpierw zawiózł
przecież ona krwawi, zraniła się laską
w podniebienie :P)
Wojtus, jeslibym sie wzięła do pisania zgodnie z Twoją sugestią, to nie byłby to mój tekst. Bo wszystko o białym i o białym mi jakos nie leży. wole poczytac autorów, którzy są w tym dobrzy. I nie jest to obrazek liryczny- ta moja głupawka. I peela nie utożsamiaj ze mną, a z wytworem mojej glupawkowej wyobraźni, czy jak tam chcesz to kreowanie postaci nazwać.
Ja się nie upieram, że tje, ale komentu twego, szczerze mówiąc nie jarzę w całej jego rozciągłości :)
Ja się nie upieram, że tje, ale komentu twego, szczerze mówiąc nie jarzę w całej jego rozciągłości :)
-
- Kontakt:
Przecież pranie i wieszanie to najromantyczniejsze czynności pod słońcem, szczególnie podczas wirowania, gdy nogi księżniczki zwisają swobodnie a ręce wiszą na szyi Pana, który sprzedaje laski niewidomym princeską. Poza tym z tobą to teraz jest tak jak z tym kawałem anty-czki, ja tu o lodach i małżeństwie a ty szowinistach i feministkach i jak tu się zakochać, skoro kobiety stały się babami,które chcą być jak facet,ech...
[ Dodano: 2008-05-20, 01:13 ]
A gdzie ja niby utożsamiam pila z tobą? Przecież wyraźnie jest napisane, że wg mnie pil jest wykreowany przez ciebie na boga, który okazuje się być chłopakiem z klasy.
[ Dodano: 2008-05-20, 01:13 ]
A gdzie ja niby utożsamiam pila z tobą? Przecież wyraźnie jest napisane, że wg mnie pil jest wykreowany przez ciebie na boga, który okazuje się być chłopakiem z klasy.
-
- Kontakt:
A jest tak, ponieważ błędnie kwalifikuje się związki księżniczek z domokrążcami, którzy sprzedają laski, jako małżeństwo, a z tej racji, że ono funkcjonuje tylko i wyłącznie na papierze w większości wypadków. Natomiast istnieją nieliczne bajki, w których sprawy mają się inaczej, a mianowicie słonko świeci każdego dnia, a co za tym idzie, ochota na lody jest wzmożona. A bohaterowie tychże bajek kichają na wszelkich socjologów, ponieważ są pochłonięci tym i tamtym.