erekcjato badziewie 253
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
erekcjato badziewie 253
zaczynalem pic
nie znajac ciebie
otrzezwialem przed oltarzem
on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
nie moja
stoisz na moscie
celujac w podklady
obraczka
nie znajac ciebie
on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
nie moja
stoisz na moscie
celujac w podklady
obraczka
dajcie zyc grabarzom
- Gacek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
fobiak:)fobiak pisze:on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
nie moja
stoisz na moscie
celujac w podklady
Wyjaśnij mi te kwestie:
1. on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
Kto zna obrączkę?
Czego ona (obrączka) potrzebuje dla niego?
2. nie moja
stoisz na moscie
Czemu nie jego? (obraczka)
Jak ona (obraczka) może stać na moście?
3. celujac w podklady
Jak to możliwe, żeby (obrączka) celowała i w dodatku w podklady?
Za wyjaśnienie, będę wdzięczny, bo być może czegoś nowego się nauczę

- fobiak
- Kontakt:
"on" odkrywa tu trojkacikGacek pisze:1. on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
Gacek pisze:2. nie moja
stoisz na moscie
tak rozdzielc tej zwrotki nie da sie, nie moja czyli innego, moze byc tego "on"
Gacek pisze:3. celujac w podklady
chyba nie myslisz, ze peel zwraca sie do obraczki czy butelki
tekstu prosciej sie nie dalo napisac
mysle, ze moje wyjasnienia cie nie zadowolily
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
piękna płec
ale powiniens poznac, ze jedna literke zastapilem zwyklym "a" bo u ciebie w tym slowie jej nie bylo
[ Added: 2008-07-03, 18:49 ]
niby tekst jest prosty latwy i przyjemny albo to niewypal bez wyrazow pochodzenia obcego
zaczynalem pic
nie znajac ciebie
mozna powiedziedziec, ze poznal ja gdzies na dysco, przyjeciu, w knajpie lub na pijackiej sciezce, albo sie tak zakochal, ze nic nie pamietal, albo ona go zaciagnela pijanego pod oltarz, gdzie otworzyly mu sie oczy i sie dowiedzial, ze jest po slubie, wielu o tym nie wie nawet kilka lat po slubie
on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
on czyli ten drugi, mozna go nazwac kochankiem, kolega z pracy lub sluzacym, nie ma znaczenia czym "on" sie zajmuje kiedy nie zajmuje sie nia, "on" ten jej adorator zna ja lepiej od tego, ktorego zaciagnela pod oltarz, zna ja dlatego, ze ona mu dala sie poznac, a byle komu kobieta nie pozwala na wszystko, czyli to uczucie lub to szczescie znalazla z nim, dlatego dba o niego, rozpieszcza go kosztem tego spod oltarza, ten "on" ma gdzies jej piesztoty widac to w nastepnej zwrotce
nie moja
stoisz na moscie
celujac w podklady
tutaj widac.ze ten jej maz jest niekochny i wie o tym, ze ona nie nalezy do niego, na moscie bez powodu sie nie stoi, widac, ze to jest most kolejowy, pewnie, ze latwiej isc na dworzec kolejowy i sie rzucic pod pociag ale ona na latwizne nie idzie bo nie jest tak latwo z mostu trafic w podklad kolejowy wlasna obraczka, zerwanie zwiazku lub tylko nowa dyscyplina sportowa albo zwykly normalny koniec z jakiegos tam powodu, ktory tu wyraznie zostal podkreslony
ech nie chce mi sie dalej tlumaczyc, druga polowe zostawiam czytelnikowi do rozbioru bo to nie koniec
ale powiniens poznac, ze jedna literke zastapilem zwyklym "a" bo u ciebie w tym slowie jej nie bylo
[ Added: 2008-07-03, 18:49 ]
niby tekst jest prosty latwy i przyjemny albo to niewypal bez wyrazow pochodzenia obcego
zaczynalem pic
nie znajac ciebie
mozna powiedziedziec, ze poznal ja gdzies na dysco, przyjeciu, w knajpie lub na pijackiej sciezce, albo sie tak zakochal, ze nic nie pamietal, albo ona go zaciagnela pijanego pod oltarz, gdzie otworzyly mu sie oczy i sie dowiedzial, ze jest po slubie, wielu o tym nie wie nawet kilka lat po slubie
on ciebie zna
wie czego potrzebujesz
dla niego
on czyli ten drugi, mozna go nazwac kochankiem, kolega z pracy lub sluzacym, nie ma znaczenia czym "on" sie zajmuje kiedy nie zajmuje sie nia, "on" ten jej adorator zna ja lepiej od tego, ktorego zaciagnela pod oltarz, zna ja dlatego, ze ona mu dala sie poznac, a byle komu kobieta nie pozwala na wszystko, czyli to uczucie lub to szczescie znalazla z nim, dlatego dba o niego, rozpieszcza go kosztem tego spod oltarza, ten "on" ma gdzies jej piesztoty widac to w nastepnej zwrotce
nie moja
stoisz na moscie
celujac w podklady
tutaj widac.ze ten jej maz jest niekochny i wie o tym, ze ona nie nalezy do niego, na moscie bez powodu sie nie stoi, widac, ze to jest most kolejowy, pewnie, ze latwiej isc na dworzec kolejowy i sie rzucic pod pociag ale ona na latwizne nie idzie bo nie jest tak latwo z mostu trafic w podklad kolejowy wlasna obraczka, zerwanie zwiazku lub tylko nowa dyscyplina sportowa albo zwykly normalny koniec z jakiegos tam powodu, ktory tu wyraznie zostal podkreslony
ech nie chce mi sie dalej tlumaczyc, druga polowe zostawiam czytelnikowi do rozbioru bo to nie koniec
dajcie zyc grabarzom
fobiak, jak na moje śliczne oko ,wiersz powinien mieć jasny przekaz nie tylko dla autora ale również dla potencjalnego czytelnika - laika , który niekoniecznie musi wiedzieć co autor miał na myśli, ta myśl powinna być zawarta w wierszu czytelnie...fobiak pisze:zgodze sie, ze nie wynikaja ale ty nie jestes w stanie zaprzeczyc, ze nie moga wynikac
pozdrawiam
- fobiak
- Kontakt:
lilak, nawet gdyby tak bylo to i kazdy odbierze to inaczej
dlatego nie zgodze sie z toba
moja interpretacja tutaj nie ma zadnego znaczenia
bo mam jeszcze jedna calkiem rozniaca sie od tej pierwszej
dlatego nie zajmuje sie tym
dla mnie jest wazne tylko to czy to jest erekcjato czy nie jest
na ten temat moge chetnie przekonywac