Erekcjato wymagań drobnych
Erekcjato wymagań drobnych
Jak to miło, jak bezpiecznie
znaleźć w świecie własne miejsce.
Mieć gdzie do snu się utulić,
gniazdko miękkie sobie uwić.
I beztrosko żyć, bez strachu,
że cię ktoś przepędzi, brachu,
że odsadzi cię od jadła,
ciepła, bezpieczeństwa, z nagła
zacznie szczerzyć, warczeć, dręczyć,
ostre zęby o cię tępić.
Małaś choć i całkiem wątła,
chcesz mieć swoje własne kąty.
Morał: każdy chce u siebie
mieć jak w puchu, żyć jak w niebie...
Spanie miękkie, luks żarełko..,
swojskie na full max ciepełko.
Â?ywiciela mieć, kompana...
Czas z nim spędzać nocą, z rana...
Się uczepić go i basta,
chociaż strach, że tak przerasta...
-groza! I do tego wreszcie
czuć się jak rodzynek w cieście
na psiej sierści!
znaleźć w świecie własne miejsce.
Mieć gdzie do snu się utulić,
gniazdko miękkie sobie uwić.
I beztrosko żyć, bez strachu,
że cię ktoś przepędzi, brachu,
że odsadzi cię od jadła,
ciepła, bezpieczeństwa, z nagła
zacznie szczerzyć, warczeć, dręczyć,
ostre zęby o cię tępić.
Małaś choć i całkiem wątła,
Morał: każdy chce u siebie
mieć jak w puchu, żyć jak w niebie...
Spanie miękkie, luks żarełko..,
swojskie na full max ciepełko.
Â?ywiciela mieć, kompana...
Się uczepić go i basta,
chociaż strach, że tak przerasta...
-groza! I do tego wreszcie
czuć się jak rodzynek w cieście
na psiej sierści!
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
ja tam widze pieskie zycie i marzenie o psiej budzie czyli, ze gorzej nie moze byc, dlatego niech on zostanie w domu i przejmie obowiazki, chocby karmienie
dlatego mi ten wers lamie szyki, bo on z pewnoscia nie bedzie sie wyglupial aby noc spedzac z kims kto ma pieskie (psie?) zycie
dlatego mi ten wers lamie szyki, bo on z pewnoscia nie bedzie sie wyglupial aby noc spedzac z kims kto ma pieskie (psie?) zycie
dajcie zyc grabarzom
kiedy ja nie wiem ela, bo z jednej strony, jakby ten tekst miał być o człowieczych zapotrzebowaniach, to czemu akurat raj jest na psiej sierści? no i mi się nie klei, nawet jakbym go czytała jako wielką chęć posiadania psa, takie ni w pięć, ni w dziewięć, natomiast kiedy wsadzę tam pchłę, to fajowy wierszyk, ale nie erekcjato :)
no zrobie to czego nie lubię:
w zamyśle czytelnik ma sądzić że chodzi o peelke, której w życiu wystarcza poczucie bezpieczeństwa zapewnione przez partnera (wikt, ciepły kąt etc...) Nawet jeśli partner przerasta (dominuje). Po awersacji okazuje sie że peelka jest pchłą.
W odniesieniu do czytania bez awersacji sugeruje to pewną życiową małość- konformizm, wygodnictwo... Ale moze jak często to bywa spaliłam temat- zamysł :)
w zamyśle czytelnik ma sądzić że chodzi o peelke, której w życiu wystarcza poczucie bezpieczeństwa zapewnione przez partnera (wikt, ciepły kąt etc...) Nawet jeśli partner przerasta (dominuje). Po awersacji okazuje sie że peelka jest pchłą.
W odniesieniu do czytania bez awersacji sugeruje to pewną życiową małość- konformizm, wygodnictwo... Ale moze jak często to bywa spaliłam temat- zamysł :)
to ja też zrobię to czego nie lubię
i podeprę się fobiakiem :P)
dla niego tje, czyli nie wszystko poszło w trąbkę
a ja nie muszę wszystkiego mieć na tacy
tutaj nie umiem znaleźć w tekście tej kobiety, która się żali, coś jest w nim sztucznego, jakbyś starała się pokazać wspólny mianownik między kobietą, a pchłą, co się oczywiście mówiąc brzydko 'praktykuje' w erekcjato, ale mi tam nie wyszła, ani pchła, ani kobieta :)
i podeprę się fobiakiem :P)
dla niego tje, czyli nie wszystko poszło w trąbkę
a ja nie muszę wszystkiego mieć na tacy
tutaj nie umiem znaleźć w tekście tej kobiety, która się żali, coś jest w nim sztucznego, jakbyś starała się pokazać wspólny mianownik między kobietą, a pchłą, co się oczywiście mówiąc brzydko 'praktykuje' w erekcjato, ale mi tam nie wyszła, ani pchła, ani kobieta :)
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
z babami to sie czlowiek nigdy nie dogada
czyli, ze mieszka u niego
pies ma juz lepsze zycie
i w budzie na psa jest lepiej
niz w tym jego zimnym domu
elutka pisze:Małaś choć i całkiem wątła,
czyli, ze mieszka u niego
i zapieprza za darmo a nawet go utrzymuje a on sie kurwi po nocachelutka pisze:Â?ywiciela mieć, kompana...
znalezc kogos takiego do kogo mozna sie prztulicelutka pisze:Się uczepić go i basta,
pies ma juz lepsze zycie
i w budzie na psa jest lepiej
niz w tym jego zimnym domu
dajcie zyc grabarzom
no dobra, chyba mi się ułożyło
po buerlecytynie:P)
osoby pochrzaniłam i czytałam to w pierszej, nawet jeśli tam jest kobieta, to wydawało mi się bez sensu, że nagle okazuje się, że chodzi o pchłę, ktora ma cudowne ludzkie namiętności, czy ochoty, ale wreszcie do mnie dotarło, że tekst jest napisany w formie rzutu oka, z boku, ogólnie, fajnie byłoby, mogłoby, możnaby, jak to miło, każdy chce, czyli tylko z punktu widzenia ludzkiego, czy kobiecego, który może mieć wspólny mianownik z gryzoniami, albo innymi insektami, więc tje
raczej :P)
po buerlecytynie:P)
osoby pochrzaniłam i czytałam to w pierszej, nawet jeśli tam jest kobieta, to wydawało mi się bez sensu, że nagle okazuje się, że chodzi o pchłę, ktora ma cudowne ludzkie namiętności, czy ochoty, ale wreszcie do mnie dotarło, że tekst jest napisany w formie rzutu oka, z boku, ogólnie, fajnie byłoby, mogłoby, możnaby, jak to miło, każdy chce, czyli tylko z punktu widzenia ludzkiego, czy kobiecego, który może mieć wspólny mianownik z gryzoniami, albo innymi insektami, więc tje
raczej :P)
ela, chyba musiałam sama dojść
jak zwykle ;)
tylko kiedyś zajmowało to mniej czasu, ale jak mi coś dzwoni, to muszę się dowiedzieć, co i gdzie
tutaj miałam straszny problem z podmiotem lirycznym, tym jednym, albo jedyną i na siłę go szukałam, a to trzeba czytać, może jej, może jemu, ale niekoniecznie pod warunkiem, że już zszedł z drzewa;)
jak zwykle ;)
tylko kiedyś zajmowało to mniej czasu, ale jak mi coś dzwoni, to muszę się dowiedzieć, co i gdzie
tutaj miałam straszny problem z podmiotem lirycznym, tym jednym, albo jedyną i na siłę go szukałam, a to trzeba czytać, może jej, może jemu, ale niekoniecznie pod warunkiem, że już zszedł z drzewa;)