pytanie o "słowo"

poezja rymowana, wolny wiersz, nierymowana, oda, sonety, treny hymny itp.

Moderator: Gacek

wwww
Kontakt:

pytanie o "słowo"

Post autor: wwww »

słowianin
człowiek wolny
prawdziwym bogiem
był kiedyś

jak to się stało?
że o tym zapomniał?

nie mogę tego „pojąć”!
ach! jakie to proste!

to nie jest zachodnie
to nie kwestia „pojęć”

to kwestia „ujęcia”
źródła mych wspomnień

bosko zamieszkiwał
słowiański człowiek
na swej Ziemi

pił wódkę
tańczył
śpiewał
rozmnażał

aż w końcu
rozmienił
na drobne!

oddał swą duszę!
obcym, niemym!

o sobie zapomniał!

jest jeszcze jedno
pytanie zasadnicze

czy grecki „logos”
to popłuczyna?
po naszym „słowie”?

słowie człowieka
słowiańskiego
pogańskiego
boskiego

[ Dodano: 2010-01-31, 08:53 ]
ps. fobiak, spójrz, wiersz, wierszem powoli się staje.

[ Dodano: 2010-01-31, 09:01 ]
fobiak, wypierdolimy Niemców w kosmos, i cały Zachód, całą ich cywilizację! Przecież to oni od nas się uczyli, a nie my od nich!!!!

[ Dodano: 2010-01-31, 10:10 ]
Jeżeli jest prawdą, to, co odkryłem, to historię, i historię myśli trzeba pisać na nowo.

Teraz, staje się już do końca jasne, dlaczego Nietzsche swych korzeni szukał w Polsce. To my jesteśmy źródłem wolności, indywidualności, a nie niemieckie stado, niemiecki duch ogólny, niemieckie ja ogólne, przekształcające się w płową bestię, w faszyzm. On to wszystko czuł, tyle tylko, że się pogubił, bo miał na karku chrześcijaństwo, co komplikowało mu bardzo sprawę, bo Jezus był jednostką, ale ucieleśniał też ludzkość, a więc jakiegoś pierdolniętego ducha ogólnego, którego ja, Stanisław-w-Pełni, wyjebałem w kosmos, poza nawias społeczeństwa. U mnie istnieją tylko jednostki i ich wolność. Jestem nominalistą.

[ Dodano: 2010-01-31, 10:39 ]
Fobiak, odezwij się w końcu do mnie, podziel się ze mną swą wiedzą. Czy widzisz to podobnie jak ja? Proszę Cię, fobiak, odezwij się.

[ Dodano: 2010-01-31, 11:27 ]
Tak, masz rację, Niemcy prawie wszystko ukradli, grecki logos, który później przekształcił się w rzymskie prawo, oni nazwali rozumem, czy też duchem, patrz Kant i Hegel oczywiście.

[ Dodano: 2010-01-31, 12:34 ]
ann13, widzisz! udało się podnieś ów głaz 100 tonowy!, i spójrz!, co tam leżało pod nim, kolejna studnia bez dna, Wolność!

NASZA WOLNOŚĆ I WASZA!!!!!

Teraz możesz prostować górali!!!!

[ Dodano: 2010-01-31, 12:51 ]
ann13, no i widzisz! w końcu znalazłem podstawę tego wszystkiego, która nie jest żadną podstawą.

Co mną włada? Wolność!, której tak bałem się okropnie, wolność, wolna konieczność!!!!

Wola oparta na Niczym!!!!
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

wszystkie bajki slowianskie juz tez sa niemieckie, jednym slowem slowianszczyzny uczysz sie od niemcow, boja sie otworzyc testament wagnera bo by sie zawalili

moze cos wymysle nowego
pewnie przepadasz za geothe'm bo on pierwszy uzyl slowa polacken w literaturze
z gerfraktacja nie masz co walczyc sam

teraz ide dalej myslec
dajcie zyc grabarzom
wwww
Kontakt:

fobiak, Ty nawet nie wiesz jak ja się uspokoiłem, jakby jakieś światło na mnie spłynęło i uwolniło mą dusze. A to wszystko dzięki Tobie. Naprawdę bardzo jestem Ci wdzięczny. Dla mnie, to dopiero początek drogi. Ale i tak bardzo się cieszę.
ann13

Post autor: ann13 »

jak znalazłeś podstawę "tego wszystkiego" cokolwiek by to nie było, to znaczy że czas umierać, więc udawaj, że to nie ta, a w ogóle to szukasz grzybków w lesie, aby je zamarynować, albo papierków po wszystkich łaciatych krówkach wyprodukowanych w 1999 roku i bierz się za następną, a wolność to gówno, miałam kiedyś takiego kolegę, właściwie to bardziej znam go ze słyszenia niż obdukcji, dodam, ze przeinteligentny człowiek, panienki lgnęły do niego jak do sklepu z klapkami na oczy, zycie mu się ułozyło tak, że mógł robić co chciał, bo pieniądze miał z nieba, powiedzmy, bo to dłuższa historia, całkiem niemiłosna, w kazdym razie, nie miał żadnych ramek, nic go w nawiasie nie trzymało oprócz boksera kapsla, który obgryzał mu firanki kiedy zostawiał go samego, ze złości i robił kupę na fotel jak miał gości, to znowu z zazdrości, teraz chyba siedzi w więźniu, nie bokser, tylko on, a skończył (znaczy nie wiem, może jeszcze zacznie to samo choć od początku juz się nie da) jako alkoholik, narkoman, samotnie, z utraconą świadomością i napadami głodu, który jak do niego przychodził, razem z delirium tremens, to wpierdalał żarcie dla psa i rzygał zmodyfikowanym papierem toaletowym z dodatkiem aromatu wołowiny, na siebie, od tej wolności przeszedł najgorsze stadium upodlenia, a górali prostować nie będę, bo biorę poprawkę na swoją skoliozę, a z racji to wolę najbardziej kawałek chleba ze smalcem
raz w roku bo jestem na diecie :P)
wwww
Kontakt:

Jutro do Ciebie zajrzę, bo dzisiaj piję już wódkę. Mam gości.
ann13

Post autor: ann13 »

jestem wyznawczynią natychmiastowości, jutro będzie futro
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

ggybym zaczal trzepac z rekawa to suchej nitki by nie zostalo
i brzydko by wygladalo gdybym podszedl do sprawy kolektywnie
bo obojetnie jak jest to tak nie jest ale odnosnie histori czy mediow moge sobie pozaglawac
dzisiaj zlapali 10 germancow na granicy rep. dominikanskiej chcieli przetrzasniete dzieci podjebac z haiti, tradycje sie ma we krwi, jesli chodzi o twojego nickiego, to kiedy sie dowiedzial, ze nie jest polakiem a pochodzi z indogermanow to jebnal zarathustre na czesc przodkow. ogladalem wywiad z afganistanu w progr. tv, chodzilo o pomoc niemiec dla afganistanu, afgan powiedzial do niemieckiego reportera, musiscie naqm pomoc, jakby nie bylo mamy wspolne korzenie.

zarathustra, stara religia w afganistanie z przed 2000 lat pozniej sie przeniosla do indii

chuj wie jak to sie dzieje, dzisiaj trzeba pisac bajki pierdoly wyssane z penisa aby za sto lat potraktowac to jako fakt historyczny a nie legende, dzieki nietzsche afgani uwierzyli, ze naleza do ponadludzi i sa aryjczykami a aryjczycy nie moga zaprzeczyc bo by runela cala prawda

ech i po chuj ja sie wtracam
dajcie zyc grabarzom
wwww
Kontakt:

Otóż to, dobrze że sam o tym mówisz, trzepiesz z rękawa.

Wczoraj mógłbym Cię dobić.

Dziś, widzę, znów odzyskujemy wigor i blask.

Jesteś żałosny.
ODPOWIEDZ