warsztat
Moderator: Gacek
warsztat
byłem w wielkiej fabryce
może budowie
słyszałem przedziwną
muzykę
grały żebrowane
zbrojeniowe druty
wschodem podszyte
tybetem
buddyzmem
sen prysł
śnił mi się bohme
zapładniał
umysły współczesnych
wirem
optyką
prawo – lewo
skrętnością
zwierciadeł
były też inne rzeczy
wyparowały
rozmyły
nastrojowe maszyny
precyzyjne
bez wyrw
całości stabilne
niesłychanie logiczne
[ Dodano: 2010-04-27, 08:11 ]
Fobiak, teraz spierdalam na jakiś czas, muszę!!!!! zrobić pita za 2009 r. Kurwa !!!!
ps. Proszę, poczytaj uważnie wierszyk, bo chciałbym o nim trochę pogadać.
ps2. Chyba odrobiłem lekcję Raymond'a Roussel'a.
ps3. Napisz o nim coś, później zajrzę.
może budowie
słyszałem przedziwną
muzykę
grały żebrowane
zbrojeniowe druty
wschodem podszyte
tybetem
buddyzmem
sen prysł
śnił mi się bohme
zapładniał
umysły współczesnych
wirem
optyką
prawo – lewo
skrętnością
zwierciadeł
były też inne rzeczy
wyparowały
rozmyły
nastrojowe maszyny
precyzyjne
bez wyrw
całości stabilne
niesłychanie logiczne
[ Dodano: 2010-04-27, 08:11 ]
Fobiak, teraz spierdalam na jakiś czas, muszę!!!!! zrobić pita za 2009 r. Kurwa !!!!
ps. Proszę, poczytaj uważnie wierszyk, bo chciałbym o nim trochę pogadać.
ps2. Chyba odrobiłem lekcję Raymond'a Roussel'a.
ps3. Napisz o nim coś, później zajrzę.
Fobiak, co Ty pierdaczysz? Jaka wiedza? I jaki koniec?
ps. Chodzi mi tylko o to, że przebrnąłem przez kila pierwszych stron Locus Solus i wymiękłem. Nic nie rozumiałem, a teraz zaczynam chwytać. Opisywał jakieś dziwaczne urządzenia, kompletnie od czapy, żadnej ludzkości,żadnego człowieka, żadnych idei, po prostu czysta jakaś mechanika precyzyjna.
[ Dodano: 2010-04-27, 10:16 ]
ps2. Czytałeś Locus Solus?
ps. Chodzi mi tylko o to, że przebrnąłem przez kila pierwszych stron Locus Solus i wymiękłem. Nic nie rozumiałem, a teraz zaczynam chwytać. Opisywał jakieś dziwaczne urządzenia, kompletnie od czapy, żadnej ludzkości,żadnego człowieka, żadnych idei, po prostu czysta jakaś mechanika precyzyjna.
[ Dodano: 2010-04-27, 10:16 ]
ps2. Czytałeś Locus Solus?
ps2. Fobiak, zrozum mnie dobrze. Nie chodzi o pierdolenie głodnych kawałków o naszej psychice, bo o tym już tyle powiedziano, że doprawdy nie ma o czym pierdolić.
ps3. Interesuje mnie szamanizm, mistycyzm, gnoza, wizjonerstwo, przepowiednie, coś w tym stylu, a wszystko przeszyte racjonalizmem, ale tak konkretnym, że nie ma gdzie szpilki wsadzić. Żadnych dziur, niedopowiedzeń, luk, a jednocześnie wszystko się porusza jest wolne, jak opis bożego tronu u Ezechiela.
ps4. Czy Ezechiel był idiotą? Śmiem wątpić. Widział wszystko, rozumiał, czuł, był tam. W telegraficznym skrócie to tyle.
ps5. Wizja Ezechiela, jest jedną z lepszych jakie znam. Znasz jakieś inne ciekawe? Podaj tytuł dzieł.
ps6. Przypomnij mi, jaki tytuł nosi taka święta księga Indian, wydana była, jak dobrze pamiętam, przez PIW, tak, jak dajmy na to Księga śpiewów żałobnych Grzegorza z Nareku.
ps7. Chciałbym zajrzeć do tych Indian. Przypomnij tytuł.
[ Dodano: 2010-04-27, 10:43 ]
ps8. I najważniejsze. Żadnych środków!!!!! Czysty umysł twarzą w twarz z otchłanią, gdzie ponoć przebywają nieochrzczone dzieci. Coś w tym stylu.
ps9. Chciałbym je zobaczyć. Jak się czują, co tam robią, itp.
ps10. Chciałbyś tam zajrzeć?
[ Dodano: 2010-04-27, 10:46 ]
ps11. O czym była ta wizyjka o której nie możesz zapomnieć? Powiedz, jeśli możesz.
ps3. Interesuje mnie szamanizm, mistycyzm, gnoza, wizjonerstwo, przepowiednie, coś w tym stylu, a wszystko przeszyte racjonalizmem, ale tak konkretnym, że nie ma gdzie szpilki wsadzić. Żadnych dziur, niedopowiedzeń, luk, a jednocześnie wszystko się porusza jest wolne, jak opis bożego tronu u Ezechiela.
ps4. Czy Ezechiel był idiotą? Śmiem wątpić. Widział wszystko, rozumiał, czuł, był tam. W telegraficznym skrócie to tyle.
ps5. Wizja Ezechiela, jest jedną z lepszych jakie znam. Znasz jakieś inne ciekawe? Podaj tytuł dzieł.
ps6. Przypomnij mi, jaki tytuł nosi taka święta księga Indian, wydana była, jak dobrze pamiętam, przez PIW, tak, jak dajmy na to Księga śpiewów żałobnych Grzegorza z Nareku.
ps7. Chciałbym zajrzeć do tych Indian. Przypomnij tytuł.
[ Dodano: 2010-04-27, 10:43 ]
ps8. I najważniejsze. Żadnych środków!!!!! Czysty umysł twarzą w twarz z otchłanią, gdzie ponoć przebywają nieochrzczone dzieci. Coś w tym stylu.
ps9. Chciałbym je zobaczyć. Jak się czują, co tam robią, itp.
ps10. Chciałbyś tam zajrzeć?
[ Dodano: 2010-04-27, 10:46 ]
ps11. O czym była ta wizyjka o której nie możesz zapomnieć? Powiedz, jeśli możesz.
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
a co z kantem?
z mistyki najbardziej jestem przekonany do sangomy
wizjonerstwo nalezy rozumiec z czym mi ciezko idzie
ja nawet nie potrafie z jajecznicy zrobic jajka
wiem o czym piszesz i nie jestem w stanie niczego podwazyc
wiec latwiej mi uwierzyc
widze
ze wstepujesz w zjawiska naturalne czy jak wolisz paranaturalne aby poznac siebie
to dobrze, ze zrozumiales, ze sama filozofia to za malo
z mistyki najbardziej jestem przekonany do sangomy
wizjonerstwo nalezy rozumiec z czym mi ciezko idzie
ja nawet nie potrafie z jajecznicy zrobic jajka
wiem o czym piszesz i nie jestem w stanie niczego podwazyc
wiec latwiej mi uwierzyc
widze
ze wstepujesz w zjawiska naturalne czy jak wolisz paranaturalne aby poznac siebie
to dobrze, ze zrozumiales, ze sama filozofia to za malo
dajcie zyc grabarzom
Fobiak, interesuje mnie wszystko, ile zdołam się tylko nażreć.
ps. Jak nie eksploduję, będzie dobrze.
ps2. A wiesz co jest koniecznym warunkiem nieeksplodowania?
kochanie w trawie
takie
ciche jebanie
ps3. Wspominałem już, że by za coś takiego się zabrać, trzeba mieć pancerny mózg. Pracuję nad tym. Pomagasz mi, męczysz i to uwielbiam. Zmuszasz mnie do wysiłku. Z dnia na dzień staję się coraz bardziej stabilny, a jednocześnie odkryty, narażony, rozedrgany. Jakby to powiedzieć? Zwiększasz mi czucie.
ps4. Długa droga przede mną. Nie grzeję się. Tylko mam jeden mały, no! może nie mały, olbrzymi! problem
z Tobą
nie zdechnij mi zbyt szybko!!!!!
ps5. Fobiak, ile jeszcze zamierzasz pożyć? Pytam absolutnie poważnie. Odpowiedz.
ps. Jak nie eksploduję, będzie dobrze.
ps2. A wiesz co jest koniecznym warunkiem nieeksplodowania?
kochanie w trawie
takie
ciche jebanie
ps3. Wspominałem już, że by za coś takiego się zabrać, trzeba mieć pancerny mózg. Pracuję nad tym. Pomagasz mi, męczysz i to uwielbiam. Zmuszasz mnie do wysiłku. Z dnia na dzień staję się coraz bardziej stabilny, a jednocześnie odkryty, narażony, rozedrgany. Jakby to powiedzieć? Zwiększasz mi czucie.
ps4. Długa droga przede mną. Nie grzeję się. Tylko mam jeden mały, no! może nie mały, olbrzymi! problem
z Tobą
nie zdechnij mi zbyt szybko!!!!!
ps5. Fobiak, ile jeszcze zamierzasz pożyć? Pytam absolutnie poważnie. Odpowiedz.
Fobiak, no ja wiem, że Tobie to zwisa i ma prawo, ale wyobraź sobie, że mi to w ogóle
nie jest obojętne!!!!!
chce byś żył
dla mnie
dla siebie
dla nas
choć jakąś cząstką
nie wymagam wiele
odrobinę
ciut, ciut
tyci, tyci
daj mi
swej dupy
plis! plis! plis!
hansa pils
ps. Pamiętam takie piwo, (bardzo dobre zresztą) które przywozili ze sobą Niemcy, (bo w Polsce wtedy nic nie było, prócz jakiegoś pieniącego się kilkoma bąbelkami roztworu) tzw. dewizowcy. Przyjeżdżali do Czarnej Wierzy postrzelać sobie do jeleni, dzików, itp., a przy okazji my dostawaliśmy od nich kilka pusze, za jakąś tam w czymś pomoc.
nie jest obojętne!!!!!
chce byś żył
dla mnie
dla siebie
dla nas
choć jakąś cząstką
nie wymagam wiele
odrobinę
ciut, ciut
tyci, tyci
daj mi
swej dupy
plis! plis! plis!
hansa pils
ps. Pamiętam takie piwo, (bardzo dobre zresztą) które przywozili ze sobą Niemcy, (bo w Polsce wtedy nic nie było, prócz jakiegoś pieniącego się kilkoma bąbelkami roztworu) tzw. dewizowcy. Przyjeżdżali do Czarnej Wierzy postrzelać sobie do jeleni, dzików, itp., a przy okazji my dostawaliśmy od nich kilka pusze, za jakąś tam w czymś pomoc.
Fobiak
zbyt mało
stanowczo
chcę
byś żył
nie tylko
był
bycie jest dobre
dla heideggera
starego nudziarza
germańskiego bajarza
chcę byś bił