wygrać możesz przegrać musisz
Moderator: Gacek
granatowe niebo zapowiada świt
nocne autobusy z mięsem
zgaś ten uśmiech dziewczynko
sklepy z alkoholem tętnice miasta
sanktuaria świetlistych przepowiedni
można wypełnić ulice
doskonale zaprogramowanymi ludźmi
wystarczy wpisać ten sam kod samotności
który wykonujemy z rozpaczliwą precyzją
kamery obserwują nasz chybotliwy taniec
nad krawężnikiem
w końcu bezbronni pod ciężarem kołder
szepczemy powszechną mantrę
jutro będzie lepiej jutro wszystko zmienię
świat jest piękny człowiek z natury dobry
tak mijają kolejne świty
granatowe niebo zapowiada świt
nocne autobusy z mięsem
zgaś ten uśmiech dziewczynko
sklepy z alkoholem tętnice miasta
sanktuaria świetlistych przepowiedni
można wypełnić ulice
doskonale zaprogramowanymi ludźmi
wystarczy wpisać ten sam kod samotności
który wykonujemy z rozpaczliwą precyzją
kamery obserwują nasz chybotliwy taniec
nad krawężnikiem
w końcu bezbronni pod ciężarem kołder
szepczemy powszechną mantrę
jutro będzie lepiej jutro wszystko zmienię
świat jest piękny człowiek z natury dobry
tak mijają kolejne świty
ps4. I jeszcze ten tytuł! Po pierwsze komu? i co Ty chcesz powiedzieć? Weź idź może i się napij, zapal z Marcinkiem i się razem poużalajcie, "ach! jakiż ten światek!, a jacy ludzie! są źli! nic nie rozumieją, a przecież to wszystko jest takie proste, choć! napijemy się jeszcze, ukoimy swój żal, i tak, nic tu po nas."
[ Dodano: 2010-05-01, 09:31 ]
ps5. I proszę Cie, weź no tego swojego awatarka przyklej na ścianie w pokoiku, bo rzygać mi się chcę od takich napuszoności.
[ Dodano: 2010-05-01, 09:31 ]
ps5. I proszę Cie, weź no tego swojego awatarka przyklej na ścianie w pokoiku, bo rzygać mi się chcę od takich napuszoności.
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
tytul jesli nie pochodzi z literatury niemieckiej to pochodzil z wehrmachtu i przypisany jest ferdinandowi schörnerowi ostatniemu mianowanemu przez hitlera marszalkowi. "krwawy ferdynand" to ten co zadal polakom najwieksze straty po powstaniu warszwskim, najwieksza nasza kleska pod budziszynem, najwiecej dezerterow niemieckich powywieszal na drzewach, prowadzil dyscypline wg "wiecej strachu z tylu niz z przodu" kazdy znajdujacy sie pod jego dowodztwem wiedzial, ze "z przodu zginac mogl z tylu zginac musial"
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
ogolnie malo jest ludzi, ktorzy sa w stanie cos sami wymyslec
o bagnach nie wiem ale, jesli to podjebal to trzeba go traktowac jako oczytanego
[ Dodano: 2010-05-02, 15:18 ]
dean nie wierz nikomu, tylko poswiec troche czasu i zacznij wszystkich kontrolowac, szczegolnie to co mowia lub pisza i przekonasz sie, ze wszystko jest podjebane, wszystko juz zostalo powiedziane a my wcale nie jestesmy madrzejsi
o bagnach nie wiem ale, jesli to podjebal to trzeba go traktowac jako oczytanego
[ Dodano: 2010-05-02, 15:18 ]
dean nie wierz nikomu, tylko poswiec troche czasu i zacznij wszystkich kontrolowac, szczegolnie to co mowia lub pisza i przekonasz sie, ze wszystko jest podjebane, wszystko juz zostalo powiedziane a my wcale nie jestesmy madrzejsi
dajcie zyc grabarzom
- fobiak
- Kontakt:
sobie nie mozesz wierzyc ale innym musisz
"musisz" jest tu tylko od parady
tyle pokus czeka na czlowieka, ze dochodzi sie do takie punktu
ze sie nie wie, nie zna swoich zachowan, wtedy przewaza albo madrosc albo glupota, wiec ta wiara jest niekonieczna
a innym, nie masz wyboru powinienes uwierzyc, z czasem sie przekonasz czy postapiles slusznie czy nie
bez wiary nie mozna zyc
"musisz" jest tu tylko od parady
tyle pokus czeka na czlowieka, ze dochodzi sie do takie punktu
ze sie nie wie, nie zna swoich zachowan, wtedy przewaza albo madrosc albo glupota, wiec ta wiara jest niekonieczna
a innym, nie masz wyboru powinienes uwierzyc, z czasem sie przekonasz czy postapiles slusznie czy nie
bez wiary nie mozna zyc
dajcie zyc grabarzom
można żyć bez wiary... siłą rozpędu... siłą inercji... można żyć głupio i nie chwytać się mądrości... kryterium słuszności postępków jest o tyle złudne, że gdy zwycięży słuszność, to może się okazać, że przegrała mądrość... albo na odwrót... mieć rację czy być mądrym? odpowiedź na to pytaanie nie ma istotnego znaczenia... ale może jest taka racja... gdy kończy się wiara zaczyna się nihilizm... ale tak naprawdę to też nie ma znaczenia...