Być Albo Ni
Być Albo Ni
Mówisz: łatwo być artystą
No to stań się Albonistą!
na tę chwilę spręż pośladki
przetrzep wkoło wszystkie zadki
Ref:
Albonistą dziś zostaję
rucham dziwki, szmaty dupczę
A poetki portalowe
w wirtualnych metaforach
se odpuszcze
Chociaż jestem zwykłym chujem
żadnych starań nie żałuję
wciąż gustuję w piczkach czystych
w smaku truskawek soczystych
Ref:
Albonistą dziś zostaję....
Na erekcję przyszła pora
więc poradzę się Doktora:
Mistrzu Wielki, poetycznie ruchać jak?
Nigdy wspak! Prosto w pizdę chuja wstaw!
Ref:
Albonistą dziś zostaję...
No to stań się Albonistą!
na tę chwilę spręż pośladki
przetrzep wkoło wszystkie zadki
Ref:
Albonistą dziś zostaję
rucham dziwki, szmaty dupczę
A poetki portalowe
w wirtualnych metaforach
se odpuszcze
Chociaż jestem zwykłym chujem
żadnych starań nie żałuję
wciąż gustuję w piczkach czystych
w smaku truskawek soczystych
Ref:
Albonistą dziś zostaję....
Na erekcję przyszła pora
więc poradzę się Doktora:
Mistrzu Wielki, poetycznie ruchać jak?
Nigdy wspak! Prosto w pizdę chuja wstaw!
Ref:
Albonistą dziś zostaję...
no przekonaliście mnie - to już się nie uczę od Mistrza, tylko se słucham dla dodania animuszu;
fobiak aęka świetnie wyabstrahowywuje - podpatruję ją często, chociaż w tym ostatnim poście jakoś wyjątkowo wszystko do rzeczy napisiała
[ Dodano: 2010-06-02, 20:43 ]
a propos abstrakcji - jakoś nie mogę tego odpuścić
otóż uważam, że abstrakcja najlepiej oddaje sposób funkcjonowania człowieka w świecie, a ściślej myślenia sprzęgniętego z wrażeniami;
abstrakcja bowiem na nadbudowie realnej (przedmiotowej) ukazuje sposób działania/reagowania/odbioru wrażeń, który często abtrahuje/odlatuje/luźno nawiązuje do ścisłego ujmowania rzeczy przez organy percepcji (wzrok, dotyk, słuch, itd.);
poezja, o ile nie udaje prozy (jak np. w remikowych wierszach, gdzie są tylko zdania relacjonujące zdarzenia - to nie personalna wtyczka, ale akurat pisanina spod ręki i wiadomo o co chodzi), również jest pewnego rodzaju oniryczną ergo abstrakcyjną formą narracji, dlatego ją lubię
[ Dodano: 2010-06-02, 21:07 ]
trzy ostatnie słowa były w
kolejności do aęnki
fobiak aęka świetnie wyabstrahowywuje - podpatruję ją często, chociaż w tym ostatnim poście jakoś wyjątkowo wszystko do rzeczy napisiała

[ Dodano: 2010-06-02, 20:43 ]
a propos abstrakcji - jakoś nie mogę tego odpuścić

otóż uważam, że abstrakcja najlepiej oddaje sposób funkcjonowania człowieka w świecie, a ściślej myślenia sprzęgniętego z wrażeniami;
abstrakcja bowiem na nadbudowie realnej (przedmiotowej) ukazuje sposób działania/reagowania/odbioru wrażeń, który często abtrahuje/odlatuje/luźno nawiązuje do ścisłego ujmowania rzeczy przez organy percepcji (wzrok, dotyk, słuch, itd.);
poezja, o ile nie udaje prozy (jak np. w remikowych wierszach, gdzie są tylko zdania relacjonujące zdarzenia - to nie personalna wtyczka, ale akurat pisanina spod ręki i wiadomo o co chodzi), również jest pewnego rodzaju oniryczną ergo abstrakcyjną formą narracji, dlatego ją lubię
[ Dodano: 2010-06-02, 21:07 ]
trzy ostatnie słowa były w

jaskir, ostatni i tak będą pierwszymi, to odwróciłam kolejność, ale z refrenu czy trzeciej zwrotki? w sumie nigdy się nie zastanawiałam nad zmianą płci, aczkolwiek dzisiaj miałam spory wykład na temat wirtualnych bytów i według wyżartowanego profesora jeana, albonista może być kobietą, czyli ewentualnie nie muszę tracić wdzięków przez dosztukowany nabiał ;)
w trzeciej to na pewno nie, bo tam jest zalecenie mistrza, żeby jednak nie "wspak", ale "prosto",
a w ogóle o przestawianiu to było a propos drugiego konkursowego fobiaka
zamiast przysłowia "ostatni i tak będą pierwszymi", wolę "piersi będę ostatnimi i pierwszymi zarazem"
a wirtualne byty - cóż są takie nieobmacalne...
a w ogóle o przestawianiu to było a propos drugiego konkursowego fobiaka
zamiast przysłowia "ostatni i tak będą pierwszymi", wolę "piersi będę ostatnimi i pierwszymi zarazem"
a wirtualne byty - cóż są takie nieobmacalne...