Człowiek już stary, brzydki, niewydolny, a nie
Może się nie zachwycić widząc śliczne panie.
A ty robisz wrażenie, dobrze wiesz, na panach -
Taka zgrabna i miła, szykownie ubrana...
Więc zawsze wokół ciebie rojno jest, jak w ulu,
Chociaż wszystkim swym gościom nie oszczędzasz bólu.
Kiedy mi wyznaczyłaś na środę spotkanie,
Przyjdę, lecz z mieszanymi uczuciami, na nie.
Bo jeszcze siedzi we mnie Rudolf Valentino,
Co nie może nie spotkać się z piękną dziewczyną.
Przyjdę, choć ta świadomość psuje mi przyjemność,
Że będziesz pół godziny pastwić się nade mną,
Bo twój dotyk, o śliczna, wiem to już dziś z góry,
To nie będą pieszczoty, a raczej tortury.
Z pozoru jesteś miła i łagodna, ale
Ból, jaki mi zadajesz nie wzrusza cię wcale.
Wiem, że męczyć mnie będziesz. A gdy skończysz, wnet
Poproszę cię o nowy termin tete-a-tete,
Bo jednak (przyznam z twarzą ze strachu aż bladą)
Te bolesne spotkania niosą z sobą radość.
Tę radość na pół gwizdka i trach na pół gwizdka
Umie we mnie wywołać jedynie...
dentystka.
Erekcjato przed spotkaniem
Uppps. Czy ktoś wie jak tu można poprawić błędy? Zamiast strachu wyszedł mi trach.
- Gacek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
jastrz
Jako stały bywalec tego portalu (od dobrych kilkunastu lat), pozwól, że ustosunkuję się do zamieszczonego utworu.
1.W dziale – Konkurs, nie ma możliwości edycji, a tym samym poprawiania, uzupełniania tekstu, kasowania, choćby jednego przecinka czy kropki.
Przed wstawieniem utworu konkursowego, należy dobrze go przemyśleć, sprawdzić, a dopiero wtedy ostateczną wersję opublikować.
2. Masz pow (przerwany ostatni wers) „Umie we mnie wywołać jedynie…”
Część zasadnicza, musi tworzyć zamkniętą całość bez niedomówień, przerwań…
3. Utwory publikowane w dziale Konkurs, nie mogą być publikowane nigdzie wcześniej.
Na tym portalu też! A ten utwór został opublikowany o godź. 09:44 i po poprawieniu ponownie wstawiony o godź. 09:54.
4. Moim zdaniem, masz zbyt małą przerwę pomiędzy częścią zasadniczą , a awersacją (zostawiamy około 3-ch pustych stron (Enter), ażby czytelnik po skończeniu czytania części zasadniczej, nie widział od razu awersacji.
To są moje spostrzeżenia.
Ucz się na błędach.
Erekcjato - to trudna sztuka, ale po jej opanowaniu - dająca wiele satysfakcji!
Życzę powodzenia w pisaniu erekcjato.
P.S.
Być może fobiak, jako założyciel tego portalu, bardziej obrazowo wyjaśni zasady zamieszczania utworów konkursowych.
Jako stały bywalec tego portalu (od dobrych kilkunastu lat), pozwól, że ustosunkuję się do zamieszczonego utworu.
1.W dziale – Konkurs, nie ma możliwości edycji, a tym samym poprawiania, uzupełniania tekstu, kasowania, choćby jednego przecinka czy kropki.
Przed wstawieniem utworu konkursowego, należy dobrze go przemyśleć, sprawdzić, a dopiero wtedy ostateczną wersję opublikować.
2. Masz pow (przerwany ostatni wers) „Umie we mnie wywołać jedynie…”
Część zasadnicza, musi tworzyć zamkniętą całość bez niedomówień, przerwań…
3. Utwory publikowane w dziale Konkurs, nie mogą być publikowane nigdzie wcześniej.
Na tym portalu też! A ten utwór został opublikowany o godź. 09:44 i po poprawieniu ponownie wstawiony o godź. 09:54.
4. Moim zdaniem, masz zbyt małą przerwę pomiędzy częścią zasadniczą , a awersacją (zostawiamy około 3-ch pustych stron (Enter), ażby czytelnik po skończeniu czytania części zasadniczej, nie widział od razu awersacji.
To są moje spostrzeżenia.
Ucz się na błędach.
Erekcjato - to trudna sztuka, ale po jej opanowaniu - dająca wiele satysfakcji!
Życzę powodzenia w pisaniu erekcjato.
P.S.
Być może fobiak, jako założyciel tego portalu, bardziej obrazowo wyjaśni zasady zamieszczania utworów konkursowych.
- JoViSkA
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 16 times
- Kontakt:
Witaj Michale, niezmiernie się cieszę, że Ciebie tu widzę...Moja dobra rada, to posłuchać dobrej rady Gacka i nie poddawać się...napisz nowe erekcjato, bo ten wiersz już jest spalony. Liczba wierszy w konkursie jest nieograniczona Życzę powodzenia!