opowiedziałaś o nim

twórczość niedokończona, niesklasyfikowana, nieformalna, tematy nieaktualne, zaniechane, niedające przyporządkować się do żadnego działu, miejsce ucieczki Józia z Gombrowicza
olga

opowiedziałaś o nim

Post autor: olga »

przypadkiem trafiłam do twojego świata. na początku było nawet miło - egzystencjalne rozmowy i dotykanie słowem miejsc do tej pory nietkniętych. myślałam, że można stąd wyjść w dowolnej chwili. wystarczyłoby zamknąć za sobą drzwi. twoje, z pozoru niewinne szaleństwo fascynowało nie tylko mnie, ale czasami lepiej nie wiedzieć, nie dociekać zbyt natarczywie, lecz ślizgać się po powierzchni pozorów i gładkich uśmiechów. potem zdarzenia zaczęły nabierać zawrotnego tempa. strumienie promili zagryzane białą kreską na przemian z wdychanym dymem palonej trawy. wszystko wokół gęstniało. kiedy krzyknąłeś: skaczemy! - nie miałam szans na odpowiedź, za sobą pociągnąłeś mnie na dno, choć to miało być tylko latanie na złudzeniu skrzydeł. lecąc w dół, setki myśli nabierało sensu. nie jestem pierwsza, nie jestem ostatnia. po mnie będą następni. jesteś kolekcjonerem ludzi, ciężarem daru bycia przekonującym pociągniesz za sobą niemal każdego.
obudziłam się.
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

bardzo dobra 'proza' jak dla mnie..

przy okazji, zauważyłam tendencję , że ostatnio większość tekstów wklejanych na erekcjato jest o kimś , do kogoś i po coś (hm.. w sensie coś konktretnego)
dean

Post autor: dean »

noooo... rewelacja... smutna, ale rewelacja...
tytuł bym zmienił na "Kolekcjoner ludzi"
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

czy to o współuzależnieniu <?>
ann13

Post autor: ann13 »

pierwszy raz przeczytałam to ostatnio na czarnej, tutaj przegapiłam
to jeden z najlepszych tekstów, które zdarzyło mi się czytać
elutka

Post autor: elutka »

ja też tego wcześniej nie czytałam. A rewelacyjny tekst.
ann13

Post autor: ann13 »

powiem krótko
no
ODPOWIEDZ