erekcjato punktu zero

Laesus

erekcjato punktu zero

Post autor: Laesus »

Jak długo mogę jeszcze
z Twych rąk zlizywać
pustkę

Jak długo Twoje usta
mogą składać pieczęć
kłamstwa

Jak długo to wszystko
zanim rozleci się w pył

Miną kolejne lata
staniemy się
sobie bardziej obcy
zbliżymy dłonie
do skroni

pociągniemy za spust.
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

moim zdaniem nie ere bo ;
tekst przed awersacja nie stanowi calosci , jest urwany, w powietrzu zawislo pytanie po co podmiot zbliza rece do skroni ? i oczekiwanie na odpowiedz

po drugie , jak sam juz wspominales , bywa ze zwiazek konczy sie tragicznie , to nie nowosc , tak wiec jest to jedno z mozliwych rozwiazan tej histori, kontynuacja - brak jest odwrocenia znaczeniowego tekstu.

gdyby zmienic troche wiersz, poprowadzic go zwodniczo tak, ze w awersjacji okazalo by sie ze owym kłamcą , przez ktorego podmiot powiedzmy zrzeka sie wiernosci , był np operator sieci orange , byloby wtedy odwrocenie znaczen , słabe , ale zawsze jakieś
Laesus

lila pisze:moim zdaniem nie ere bo ;
tekst przed awersacja nie stanowi calosci , jest urwany, w powietrzu zawislo pytanie po co podmiot zbliza rece do skroni ? i oczekiwanie na odpowiedz

po drugie , jak sam juz wspominales , bywa ze zwiazek konczy sie tragicznie , to nie nowosc , tak wiec jest to jedno z mozliwych rozwiazan tej histori, kontynuacja - brak jest odwrocenia znaczeniowego tekstu.

gdyby zmienic troche wiersz, poprowadzic go zwodniczo tak, ze w awersjacji okazalo by sie ze owym kłamcą , przez ktorego podmiot powiedzmy zrzeka sie wiernosci , był np operator sieci orange , byloby wtedy odwrocenie znaczen , słabe , ale zawsze jakieś

Lilko, dziękuję za kunstruktywną krytykę.
Jest dużo racji w tym co piszesz.

Czy jednakże próbowałaś przeczytać go od dołu do góry?;]
lila
Kontakt:

eksplozję ciężko cofać to wbrew zasadom termodynamiki
wskazane jest jeszcze raz przeczytac z awersjacja z gory do dolu , tak tez robie
Laesus

no teraz to ja (ale) implodowałem
...termodynamika ma tyle do poezji co bóg z pojęciem dobra w człowieku.
lila
Kontakt:

moze z poezja mało wspolnego, choc znam na czesc tej dziedziny wiele wierszy ,
w kazdym badz razie z erekcją ma na pewno sporo : )
Laesus

z erekcją toż to oczywiste.
niemniej dalej bedę się upierał że z wierszydłami niet.
no cóż uparty żem i tyla;;)
lila
Kontakt:

gdyby jeszcze erekcjato samym tylko wierszem bylo ;)
Laesus

a nie jest?;)
jesli ktoś twierdzi innaczej widocznie jest jednym z nich którzy bezceremonialnie w manekinach wystawowych widzą obiekty pożądania ;)
ann13

Post autor: ann13 »

dla mnie tje, bo teraz na czarnym rynku co najwyżej można kupić nerkę i nadal na szczęście poszukiwania wiatru w polu nie rozwiązuje się hk416
Laesus

ann13 pisze:dla mnie tje, bo teraz na czarnym rynku co najwyżej można kupić nerkę i nadal na szczęście poszukiwania wiatru w polu nie rozwiązuje się hk416

odkąd pamiętam zakochałem się

w Twoich uzasadnieniach :)
ODPOWIEDZ