Erekcjato zakręcone
Erekcjato zakręcone
Zgasły dawno wszystkie światła
wszystko pozostało w cieniu
to rzecz wcale nie jest łatwa
ale tuż po zakończeniu
wszystkie grzechy zaszyjemy
złotą nicią niepamięci
do codzienności przejdziemy
i znowu będziemy święci
sumieniu podam narkozę
by się szybko nie zbudziło
ty swojemu czytać prozę będziesz
by spało aż miło
Ale póki co się skupmy na naszej wspólnej czynności
trochę trudu, udawania i skończymy na radości
Zmęczenie na twojej twarzy? Zanim cię rozboli głowa
mam nadzieję że od razu przypomnisz sobie me słowa
że z tobą tak jak w tandemie jadę jakby z większym gazem
więc się teraz nie poddawaj a wiec dalej kręćmy razem
kolejnego dubla
wszystko pozostało w cieniu
to rzecz wcale nie jest łatwa
ale tuż po zakończeniu
wszystkie grzechy zaszyjemy
złotą nicią niepamięci
do codzienności przejdziemy
i znowu będziemy święci
sumieniu podam narkozę
by się szybko nie zbudziło
ty swojemu czytać prozę będziesz
by spało aż miło
Ale póki co się skupmy na naszej wspólnej czynności
trochę trudu, udawania i skończymy na radości
Zmęczenie na twojej twarzy? Zanim cię rozboli głowa
mam nadzieję że od razu przypomnisz sobie me słowa
że z tobą tak jak w tandemie jadę jakby z większym gazem
więc się teraz nie poddawaj a wiec dalej kręćmy razem
kolejnego dubla
- kobietobot
- Kontakt:
- fobiak
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
jesli tak zrozumialem to tje
"Kręć zawsze po kilka dubli (min. trzy) każdego ujęcia. Taśma jest tania. Nie warto jednak popadać w przesadę. W pewnym momencie aktorzy osiągają pewien pułap możliwości i każdy kolejny dubel to już tylko rutynowe klepanie i rosnące zniechęcenie.
Duble są konieczne choćby ze względu na niedoskonałość nośnika magnetycznego, zwłaszcza w przypadku kamer analogowych. W kamerach cyfrowych tzw. dropy czynią ujęcie praktycznie bezużytecznym więc dobrze jest mieć dubel poprawnie zagrany i bez technicznych usterek.
Duble często są mylone z wariantami lub ustawieniami. Duble kręci się zawsze w tym samym kadrze i ustawieniu. Np. jeśli chcesz ujęcie nakręcone w zbliżeniu nakręcić jeszcze raz ale w planie amerykańskim to już NIE jest dubel."
"Kręć zawsze po kilka dubli (min. trzy) każdego ujęcia. Taśma jest tania. Nie warto jednak popadać w przesadę. W pewnym momencie aktorzy osiągają pewien pułap możliwości i każdy kolejny dubel to już tylko rutynowe klepanie i rosnące zniechęcenie.
Duble są konieczne choćby ze względu na niedoskonałość nośnika magnetycznego, zwłaszcza w przypadku kamer analogowych. W kamerach cyfrowych tzw. dropy czynią ujęcie praktycznie bezużytecznym więc dobrze jest mieć dubel poprawnie zagrany i bez technicznych usterek.
Duble często są mylone z wariantami lub ustawieniami. Duble kręci się zawsze w tym samym kadrze i ustawieniu. Np. jeśli chcesz ujęcie nakręcone w zbliżeniu nakręcić jeszcze raz ale w planie amerykańskim to już NIE jest dubel."
dajcie zyc grabarzom
- kobietobot
- Kontakt:
Wg mnie całkiem dobre erekcjato, biorąc pod uwagę dwuznaczność słowa 'kręcić'.
A ponieważ uważam, że jest to dobre erekcjato mam kilka uwag ( w myśl zasady, że krytykować warto tylko rzeczy dobre).
Erekcjato nie składa się tylko z awersacji. Zaskoczenie jest najważniejsze, ale przecież nie tylko ono sklada sie na wartość utworu.
Dobre erekcjato powinno zaskakiwać, rozbudzać wyobraźnię, sklaniać do refleksji, prowokować do gry intelektu, ale również powinno dbać o piekno kompozycji i języka poetyckiego.
Wg mnie potraktowałeś/aś odrobinę po macoszemu te ostatnie.
Tak mi się wydaje.
A ponieważ uważam, że jest to dobre erekcjato mam kilka uwag ( w myśl zasady, że krytykować warto tylko rzeczy dobre).
Erekcjato nie składa się tylko z awersacji. Zaskoczenie jest najważniejsze, ale przecież nie tylko ono sklada sie na wartość utworu.
Dobre erekcjato powinno zaskakiwać, rozbudzać wyobraźnię, sklaniać do refleksji, prowokować do gry intelektu, ale również powinno dbać o piekno kompozycji i języka poetyckiego.
Wg mnie potraktowałeś/aś odrobinę po macoszemu te ostatnie.
Tak mi się wydaje.