Niejednoznaczny

poezja rymowana, wolny wiersz, nierymowana, oda, sonety, treny hymny itp.

Moderator: Gacek

kajua

Niejednoznaczny

Post autor: kajua »

To dla Ciebie
Niejednoznaczny
Z tęsknoty
niewiedzy
ciekawości...
Było Słońce
i Księżyc
zostało ponad Niebo
uparcie nienazwane

Bądź...
Tylko tyle
chwilą
bez imienia
Jak ten czarny Kot
co śpi pod moim językiem
anty-czka
Kontakt:

Post autor: anty-czka »

Bardzo trafny jest tytuł. Czytałam kilkakrotnie, za każdym razem wyczytując coś nowego, ale jak dla mnie - brak tu tego 'czegoś' co poruszyłoby jakąkolwiek strunę, czyta się 'na zimno'. Ten wiersz nie ma duszy (albo ja nie potrafię jej dostrzec).
sonia

Post autor: sonia »

...sposób wersyfikacji dobrany idealnie do nastroju wiersza....współgra w sposób zaskakujący.....jest w nim magia i odrobina chłodu....
elutka

Post autor: elutka »

chwila bez imienia mnie sie niezmiennie z Baczyńskim kojarzy i nie umiem od tego skojarzenia przejść do powyższego tekstu
ann13

Post autor: ann13 »

mi, ze czytuję jednak tylko alicję w dolinie czarów, z pypciami przy dolnych jedynkach, czyli jednak przynajmniej wierszyk nie jest jednoznaczny
rekordzista

Post autor: rekordzista »

czarny kot, jak rozumiem to listek LSD
sugerowałbym tobie wkładać go jednak pod powiekę
nic ci nie grozi
i tak jesteś ślepy

[ Dodano: 2008-04-23, 18:28 ]
* ślepa
cebreiro

Post autor: cebreiro »

hmmm, wiesz odnoszę wrażenie jakbyś pozbierała rozsypane słowa i ubrała je w miarę sensowne zdania, tylko że w wierszu to za mało niestety.

pozdrawiam i witaj
idź stąd

Post autor: idź stąd »

puzzle
tak ci wyszlo czy to ma glebszy sens?
kajua

Post autor: kajua »

witam,
to przypadkowy utwór, nie dopracowany(jak chyba wszystkie moje), chciałam tylko zobaczyć, czy komukolwiek będzie chciało się komentować... chciałam zobaczyć, czy ktokolwiek cokolwiek zauważy

słowa są nieprzypadkowe

pozdrawiam
ODPOWIEDZ