Domina
Moderator: Gacek
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
Domina
Domina
Ona monumentalny szczyt,
grani, niedostępny ust smak.
Pani gniewu i łask,
królowa anarchii, nocy i dnia.
Czasoprzestrzeń naszych uniesień,
zapętla przywołane obrazy pamięci.
Spłyną w krwioobieg jak ożywczy dar,
łagodząc ran bolesny czas.
Przez chwilę oczu przypadkowy błysk,
przywoła nadziei wątły stan.
Ona monumentalny szczyt,
grani, niedostępny ust smak.
Pani gniewu i łask,
Czasoprzestrzeń naszych uniesień,
zapętla przywołane obrazy pamięci.
Spłyną w krwioobieg jak ożywczy dar,
łagodząc ran bolesny czas.
Przez chwilę oczu przypadkowy błysk,
przywoła nadziei wątły stan.
a tergo.
Witaj Boob
a ja siem będem trochę czepiać, po pierwsze
po drugie
strasznie patosiasty ten wiersz, nie mówię że zły , tylko bym go troszkę doszlifowała,...ale wybór należy do ciebie jaka dominę wolisz
pozdrawiam i dzięki
a ja siem będem trochę czepiać, po pierwsze
przecinek bym dała po grani bo ona ta grań siem wiąże ze szczytem.Ona monumentalny szczyt,
grani niedostępny ust smak
po drugie
jak królowa to wiadomo że pani, wiec takie trochę masło maślane ,Boob pisze:Pani gniewu i łask,
strasznie patosiasty ten wiersz, nie mówię że zły , tylko bym go troszkę doszlifowała,...ale wybór należy do ciebie jaka dominę wolisz

pozdrawiam i dzięki
- Boob
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
Domina
witaj
Lilak
No niezupełnie "masło maślane", w przytoczonych przez Ciebie wersach pani , królowa dotyczącą zupełnie innych sytuacji i należy traktować te wersy oddzielnie. I nie znaczą to samo. Co to znaczy patosisty? Nie potrafię o relacjach męsko-damskich, o złych uczuciach, ich braku, zoobojętnieniu, pisać używając koronkowych metafor przelatanych prostym ściegiem. Jeśli nie ma miłości w związku jest tylko chłód i wyniosłość a w drzwiach oboje mijają się na bezdechu czy należy to wygładzać. Zresztą ja tylko piszę wierszyki
Jeśli chodzi o interpunkcję z przyjemnościa wstawię przecinek.
Dziękuje za komentarz.
Pozdrawiam serdecznie.
Lilak

No niezupełnie "masło maślane", w przytoczonych przez Ciebie wersach pani , królowa dotyczącą zupełnie innych sytuacji i należy traktować te wersy oddzielnie. I nie znaczą to samo. Co to znaczy patosisty? Nie potrafię o relacjach męsko-damskich, o złych uczuciach, ich braku, zoobojętnieniu, pisać używając koronkowych metafor przelatanych prostym ściegiem. Jeśli nie ma miłości w związku jest tylko chłód i wyniosłość a w drzwiach oboje mijają się na bezdechu czy należy to wygładzać. Zresztą ja tylko piszę wierszyki

Jeśli chodzi o interpunkcję z przyjemnościa wstawię przecinek.

Pozdrawiam serdecznie.

a tergo.