wino
Moderator: Gacek
wino
rozgrzało mnie to wino czerwone,
dobrze mi.
Zmieszało sie z krwią
dzisiaj gorzką,
uspokoiło ją i osłodziło.
Nadało myślom
spojrzenie trzeźwe
choć pijana jestem
i zaraz problemy
odeszły w zapomnienie,
mimo, że jutro wydadzą się
nie mniejsze niż wczoraj
to dzisiaj je zatopiłam
z nadzieją, że je pokonam
i ani myślę wytrzeźwieć
z tych pijanych myśli
więc muszę drugi
pucharek wina wypić
by odpłynąć znów w zapomnienie.
dobrze mi.
Zmieszało sie z krwią
dzisiaj gorzką,
Nadało myślom
spojrzenie trzeźwe
choć pijana jestem
i zaraz problemy
odeszły w zapomnienie,
mimo, że jutro wydadzą się
nie mniejsze niż wczoraj
to dzisiaj je zatopiłam
z nadzieją, że je pokonam
i ani myślę wytrzeźwieć
z tych pijanych myśli
więc muszę drugi
pucharek wina wypić
- Gacek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Kati:)Kati.r pisze:i ani myślę wytrzeźwieć
z tych pijanych myśli
więc muszę drugi
pucharek wina wypić
Parafrazując słowa modnej piosenki:
"Pije się raz,
potem drugi i trzeci i znów,
pije się raz...."
by korzystać z odlotów i snów.
Kati:)
Picie w samotności - to zwykłe pijaństwo.
I kolejna piosenka mi się przypomniała:
"Zaproś mnie do swego domu,
nie powiem nic nikomu,
będziemy robić to
na sposobów różmych sto..."

Pozdrawiam

-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
- Kontakt:
Re: wino
Kati.r pisze:Rozgrzało mnie to wino czerwone.
Zmieszało się z krwią - dzisiaj gorzką,
Nadało myślom spojrzenie
trzeźwe, choć pijana jestem.
I zaraz problemy odeszły
w zapomnienie, zaś jutro wydadzą się
nie mniejsze niż wczoraj,
to dzisiaj je zatopiłam
z nadzieją, że je pokonam.
I ani myślę wytrzeźwieć
z tych pijanych myśli,
więc muszę drugi
pucharek wina wypić,
aby odpłynąć znów w zapomnienie.
Jaskier. witam , dawno Cię nie było . Dzięki że wpadłeś.
Jak widzisz od jakiegoś czasu panuje tu wojna , z powodu osób , które atakują a jednak czytają tylko nie wiem z jakiego powodu czytają.
Wojtku widzę że zadałeś sobie trud i troszkę poprawiłeś , to miłe , postaram sie coś poprawić . Pozdrawiam.
Jak widzisz od jakiegoś czasu panuje tu wojna , z powodu osób , które atakują a jednak czytają tylko nie wiem z jakiego powodu czytają.
Wojtku widzę że zadałeś sobie trud i troszkę poprawiłeś , to miłe , postaram sie coś poprawić . Pozdrawiam.
Szanowna Pani Katir <uzywa bardzo grzecznościowej formy i wielkich liter, by nie być posądzona o atak> weszłaś na portal, na którym z zasady <jak sama nazwa wskazuje>umieszcza się teksty do czytania. Więc po pierwsze primo nie graj słodkiej idiotki i nie udawaj że dziwi cię, że ktoś czyta jeśli zamieścił ktoś.
A po drugie primo skąd w tobie tyle zarozumiałości, że krytykę takich sobie, żeby nie powiedzieć infantylnych tekścików śmiesz nazywać wojną? Uważasz, ze o każdą Helenę musi zaraz rozpętywać się wojna?Nie przyszło ci do głowy, że może być mowa tylko i wyłącznie o tekście?
Po trzecie primo nie podniecaj się aż tak liczbą wyświetleń, ale zadaj sobie odrobinę trudu i spróbuj znaleźć zależności i sprzężenia zwrotne w tym zakresie.
Po czwarte primo - przyznaję się bez bicia, że działasz mi czasami na nerwy. Nie będę rozwijać dlaczego, przynajmniej nie w tym poście.
Po piąte primo (ktos tam już wyżej napisał podobnie), powinnaś więcej pić, bo wówczas coś wychodzi z twojego pisania. Ten wiersz, szczególnie po poprawkach Wojtka jest dobry. A przynajmniej najlepszy z tego co napisalaś.
A po drugie primo skąd w tobie tyle zarozumiałości, że krytykę takich sobie, żeby nie powiedzieć infantylnych tekścików śmiesz nazywać wojną? Uważasz, ze o każdą Helenę musi zaraz rozpętywać się wojna?Nie przyszło ci do głowy, że może być mowa tylko i wyłącznie o tekście?
Po trzecie primo nie podniecaj się aż tak liczbą wyświetleń, ale zadaj sobie odrobinę trudu i spróbuj znaleźć zależności i sprzężenia zwrotne w tym zakresie.
Po czwarte primo - przyznaję się bez bicia, że działasz mi czasami na nerwy. Nie będę rozwijać dlaczego, przynajmniej nie w tym poście.
Po piąte primo (ktos tam już wyżej napisał podobnie), powinnaś więcej pić, bo wówczas coś wychodzi z twojego pisania. Ten wiersz, szczególnie po poprawkach Wojtka jest dobry. A przynajmniej najlepszy z tego co napisalaś.
każda uwaga jest cenna , (Twoją odbieram z przyjemnością) szczególnie gdy nie zawiera przekleństw bo nie rozumie czemu one mają służyć dlatego nazwałam tamte posty wojną . Wydaje mi się że każdy w kulturalny sposób może wyrazić swoje zadowolenie lub nie z czytania innych tekstów, ale nie rozumie dlaczego przy tym trzeba az tak sie wkurzać jak robią to inni , dla mnie to jakieś zło którego i tak w życiu jest zbyt wiele, a czy nawet pisząc wiersze nie można się tym cieszyć tylko trzeba słuchać jak ktoś wyżywa się na drugim w wulgarny sposób? Przecież się nie znamy . To chyba nie jest portal w którym walczy sie na śmierć i życie. Trochę luzu . Chciałabym odreagować od trudnych życiowych spraw i myślałam że tu znalazłam pewnego rodzaju pocieszenie i miłych ludzi ale nie lubię sie narzucać . Powiedziałaś co myślisz i jestem ci wdzięczna .
Nie byłam chyba nigdy pijana , może warto czasmi sie upić i mieć cały świat gdzieś , ale ja jeszcze szanuje ludzi. Pozdrawiam.
Nie byłam chyba nigdy pijana , może warto czasmi sie upić i mieć cały świat gdzieś , ale ja jeszcze szanuje ludzi. Pozdrawiam.
- Boob
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
wino
witaj
Kati.r!
Ten wiersz jest jednoznaczny w przekazie i w interpretacji napisany bez zbytecznych metafor.Może dlatego wywołuje taką dyskusję.Czasami jest taka potrzeba w żeby się wyrazić w sposób prosty bez "zajebistych" środków stylistycznych. Jest OK. Pozdrawiam serdecznie. dzięka
Kati.r!
Ten wiersz jest jednoznaczny w przekazie i w interpretacji napisany bez zbytecznych metafor.Może dlatego wywołuje taką dyskusję.Czasami jest taka potrzeba w żeby się wyrazić w sposób prosty bez "zajebistych" środków stylistycznych. Jest OK. Pozdrawiam serdecznie. dzięka

a tergo.
- Gacek
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Kati.r:)Kati.r pisze:właśnie od Anny mi sie dostało pod wierszykiem Gacka, ale wpadnę tu jeszcze bo byście tu nudno mieli gdybyście nie mieli możliwości wyżywania sie na niedojrzalej kobiecie.
Ja wprost szaleję za niedojrzałymi emocjonalnie kobietami.

Takie się najlepiej kocha ( rucha ) pieści, z takimi się szaleje, ponieważ są pełnoletnie ( mają dowód osobisty ), a w łóżku są cudownymi dziewczynkami