Amigo! krwawisz
Moderator: Gacek
Amigo! krwawisz
skręcam miłość z bólu
soli
przekleństwa
trzask wiary i nagle błysk
- Amigo! same debile na tym weselu
a ja szczerze się szczerzę
to ze mną chodzisz po wodzie!
przerzucam twarze tysiące pysków
a w każdym krwawisz z bólu
soli
przekleństwa
soli
przekleństwa
soli
przekleństwa
czy to jest o tym, że ona nie wierzyła w miłość, bo słyszała od znajomej, że można się oparzyć żelazkiem prasując facetowi kalesony, a potem wyszła za mąż i to w dodatku za ukochanego, szczęściara, ale na weselu ktoś się upił, zaczął przeklinać i dostał butelką po flaszce i krew mu leciała?, bo tego ostatniego wersu dobrze nie rozumiem, a właściwie to wcale
z tłumu pisze:e-e
pełne szkło pisze:bólu soli przekleństwa
Bo chciałabym słonia tańczącego znowu. Na złotówce.
Ale 'bólu soli przekleństwa' nie jest metaforą dopełniaczową :| Bo 'bólu soli przekleństwa' czytamy tak - kręcę miłość z: bólu, soli, przekleństwa.
Taki skręcik z 3 traw ;P Też chciałabym słonia :| znowu spotkać.
pozdr.
[ Dodano: 2009-03-26, 19:08 ]
Tak ann, to jest o tym, że ona :| ;)ann13 pisze:czy to jest o tym, że ona
pozdr.
to że coś dawno pisałaś, nie oznacza, że ktoś to, co ty napisałaś kiedykolwiek czytał
nie oznacza to także, że z tego powodu taka jednostka pozbawiona została czegoś wartościowego, jakiejś wiedzy tajemnej
co więcej przedrostek (dawno temu już) nie oznacza, że reszta zdania z powodu tego przedrostka opisuje sytuację, która przyjęta musi być jako aksjomat, prawdę
a już szczególnie, skoro ty coś napisałaś, nie oznacza to wcale, że musi to być jakość niepodważalna
kończąc już analizę początku twej wypowiedzi, powiem tylko, że dla mnie zdanie nie nabiera wartości jedynkowej (w systemie zero-jedynkowym) tylko dlatego, że ty "dawno uznałaś" że coś tam taką wartość przyjąć powinno
"takie nic" - to właśnie czułem po przeczytaniu tego wiersza
nie oznacza to także, że z tego powodu taka jednostka pozbawiona została czegoś wartościowego, jakiejś wiedzy tajemnej
co więcej przedrostek (dawno temu już) nie oznacza, że reszta zdania z powodu tego przedrostka opisuje sytuację, która przyjęta musi być jako aksjomat, prawdę
a już szczególnie, skoro ty coś napisałaś, nie oznacza to wcale, że musi to być jakość niepodważalna
kończąc już analizę początku twej wypowiedzi, powiem tylko, że dla mnie zdanie nie nabiera wartości jedynkowej (w systemie zero-jedynkowym) tylko dlatego, że ty "dawno uznałaś" że coś tam taką wartość przyjąć powinno
"takie nic" - to właśnie czułem po przeczytaniu tego wiersza
Re: Amigo! krwawisz
zastanawia mnie jeszcze przerzucanie twarzypełne szkło pisze:skręcam miłość z bólu
soli
przekleństwa
soli
przekleństwa
[ Dodano: 2009-03-25, 22:44 ]
.
pewnie to kwestia jakiejś tam mojej interpretacji
ona podsuwa mi słowo: przewijam (jak sceny w filmie)
i bez "chorej"- ona po prostu trzaska
elutka :| Swoją propozycją wersyfikacji dotknęłaś serca u_tworu.
Przyznam szczerze - nigdy łatwo nie łykam cudzych zmian w moich literkach (mimo, że proszę o sugestie i pomoc). A teraz muszę napisać coś, co jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, psia krew - bez żalu i bez watpliwości biorę wszystkie twoje poprawki . Zwłaszcza 'kastrację' "chorej". Pomogłaś mi dostrzec głupie przegadanie. Wers z 'wiarą trzeszczącą' zawsze był dla mnie najsłabszym punktem, ale nie wiedziałam, co z nim nie tak. Teraz już wiem :) 'trzask wiary'! i ja już słyszę, i widzę, i czuję nawet jak wali się wszystko, bo chore, słabe, wynaturzone. Dzięki.
pozdr.
Przyznam szczerze - nigdy łatwo nie łykam cudzych zmian w moich literkach (mimo, że proszę o sugestie i pomoc). A teraz muszę napisać coś, co jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, psia krew - bez żalu i bez watpliwości biorę wszystkie twoje poprawki . Zwłaszcza 'kastrację' "chorej". Pomogłaś mi dostrzec głupie przegadanie. Wers z 'wiarą trzeszczącą' zawsze był dla mnie najsłabszym punktem, ale nie wiedziałam, co z nim nie tak. Teraz już wiem :) 'trzask wiary'! i ja już słyszę, i widzę, i czuję nawet jak wali się wszystko, bo chore, słabe, wynaturzone. Dzięki.
pozdr.