angelologia
Moderator: Margot
-
elutka
angelologia
zaciągnęło chmurami
anioł zabłądził
a mnie zabrakło już głosu
bo ileż można pod wiatr
chucham na szybę
wzrokiem przecieram szlak
a on mówi że najciemniej
pod aureolą
anioł zabłądził
a mnie zabrakło już głosu
bo ileż można pod wiatr
chucham na szybę
wzrokiem przecieram szlak
a on mówi że najciemniej
pod aureolą
-
ann13
-
elutka
-
ann13
-
elutka
-
ann13
gdzieś słyszałam, że są różne teorie, jedna z nich mówi, że trzeba poprawiać, szlifować, wracać się, wkładać do szuflady, zmieniać, pisać od nowa, popracować, zanim wiersz nabierze ostatecznego kształtu, ale z mojego doświadczenia (choć nie powinnam się wypowiadać, może, bo nie jestem wyznacznikiem, bo nie jestem poetką), no ale nie tylko mojego, że czasami myśli układają się tak szybko, że ledwie zdąży się je zapisać i to są często świeże, klarowne, żywe, mówiące utwory, (ty nie piszesz ela od wczoraj, i potrafisz, jednak zapanować nad chwilą) czyli czas włożony, poświęcony wcale nie musi odzwierciedlać efektu, czyli pięciominutówki, wcale nie muszą być skazane na wierszową banicję
nastroju najlepszego nie ma ten wiersz, ale spoko, jest przestrzeń
wcale nie przytłacza, przynajmniej mnie, czytelnika, bo inaczej bym się pod nim nie odezwała :)
nastroju najlepszego nie ma ten wiersz, ale spoko, jest przestrzeń
wcale nie przytłacza, przynajmniej mnie, czytelnika, bo inaczej bym się pod nim nie odezwała :)
-
elutka
-
ann13
-
elutka
Ann, nie chodzi o to, o czym piszesz, ale w jaki sposób to przekazujesz - idealnie byłoby (tak sądzę), by dzięki warsztatowi, budzić emocje a nie emocjami epatować. I bez stawiania retorycznych pytań lub gotowych odpowiedzi tekst kazałby szukać tych odpowiedzi, jakby sam w sobie był pytaniem. Czyli z pozoru suchy tekst, jak mała chmura, z której duży deszcz.
Etam, bleblam o czymś czego nie umiem jasno wytłumaczyć :)
Etam, bleblam o czymś czego nie umiem jasno wytłumaczyć :)
-
ann13
umiesz, umiesz :)
nie dość, że jasno, to jeszcze tak fajnie, że z tego wyjaśnienia, mógłby powstać dobry wiersz, o wierszu;)
no rozumiem, tak pisać, przez cztery bibuły, parę zapadni i się nie oddalić
ja, nie wiem, czy też, nie umiem pisać z dystansem, trochę mi pomaga erekcjato, które mi się ostatnio nie pisze, ale to już inna sprawa, bo tam tę bezpośredniość można zrównoważyć awersacją i się od niej odbić, chociaż w zakończeniu
nie dość, że jasno, to jeszcze tak fajnie, że z tego wyjaśnienia, mógłby powstać dobry wiersz, o wierszu;)
no rozumiem, tak pisać, przez cztery bibuły, parę zapadni i się nie oddalić
ja, nie wiem, czy też, nie umiem pisać z dystansem, trochę mi pomaga erekcjato, które mi się ostatnio nie pisze, ale to już inna sprawa, bo tam tę bezpośredniość można zrównoważyć awersacją i się od niej odbić, chociaż w zakończeniu
-
elutka
-
ann13