Erekcjato nierozłączne
Moderator: nuel
- Gacek
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Erekcjato nierozłączne
Czy mogę ciebie poprowadzić?
Zrobimy z tańca dziś powtórkę,
wystarczy wiotki koniec wsadzić,
w mą wąziuteńką szparkę-dziurkę!
A jak już wejdzie, zatańczymy
( wiesz, że ja zawsze cię prowadzę ),
myślę, że nic tu nie sknocimy,
jak będziesz ze mną, a ja wsadzę
głęboko, z czuciem i starannie
będziesz mi dotrzymywać kroku.
(Najgorzej mamy przy sutannie),
bo na nas tam nie ma widoków,
gdyż głównie biedny z nas korzysta,
choć pracujemy zgrabnie, ślicznie,
jak nas artysta wykorzysta,
wtedy tworzymy artystycznie
igła z nitką
Zrobimy z tańca dziś powtórkę,
wystarczy wiotki koniec wsadzić,
w mą wąziuteńką szparkę-dziurkę!
A jak już wejdzie, zatańczymy
( wiesz, że ja zawsze cię prowadzę ),
myślę, że nic tu nie sknocimy,
jak będziesz ze mną, a ja wsadzę
głęboko, z czuciem i starannie
będziesz mi dotrzymywać kroku.
(Najgorzej mamy przy sutannie),
bo na nas tam nie ma widoków,
gdyż głównie biedny z nas korzysta,
choć pracujemy zgrabnie, ślicznie,
jak nas artysta wykorzysta,
wtedy tworzymy artystycznie
igła z nitką
- Boob
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
Erekcjato nierozłączne
witaj
Gacek
Pewnie to taniec z gwiazdami kiedy igła z nitką ruszy w rytmiczne układy
fobiak ogłosil już wyrok w sprawie, że tje
Fajny tekst.Pozdrawiam serdecznie.dzięka
Gacek
Pewnie to taniec z gwiazdami kiedy igła z nitką ruszy w rytmiczne układy
fobiak ogłosil już wyrok w sprawie, że tje
Fajny tekst.Pozdrawiam serdecznie.dzięka
a tergo.
-
lilak
- Gacek
- Kontakt:
Boob:)
Przypomniała mi się bajeczka Jana Brzechwy: "Tańcowała igła z nitką" i stąd wysmaliłem taki wierszyk w formie erekcjato.
Jestb kilka osób na tym portalu, które prawie na 100% wiedzą, czy tje, czy tnje, a wśród nich jest tato erekcjato - fobiak i dlatego mam wielką satysfakcję, jeśli jedna z tych osób napisze mi tylko 3 male literki: tje. Dzięki za przeczytanie i
Pozdrawiam :)
Przypomniała mi się bajeczka Jana Brzechwy: "Tańcowała igła z nitką" i stąd wysmaliłem taki wierszyk w formie erekcjato.
Jestb kilka osób na tym portalu, które prawie na 100% wiedzą, czy tje, czy tnje, a wśród nich jest tato erekcjato - fobiak i dlatego mam wielką satysfakcję, jeśli jedna z tych osób napisze mi tylko 3 male literki: tje. Dzięki za przeczytanie i
Pozdrawiam :)
- Gacek
- Kontakt:
Ania:)
Upostaciowiłem igłę z nitką - to fakt, ale jak kiedyś wymienialismy zdania na temat erekcjato z Boobem i Elutką, to doszliśmy do wniosku, że erekcjato nie może być CONSTANS, bo inaczej skostnieje. Wszystko podlega zmianom, przeksztalca się i zmienia, dlatego postęp idzie do przodu i nie ma stagnacji.
Może według znawców to nie być erekcjato, ( dla mnie to jest mało istotne ), ja i tak robię swoje :)
Upostaciowiłem igłę z nitką - to fakt, ale jak kiedyś wymienialismy zdania na temat erekcjato z Boobem i Elutką, to doszliśmy do wniosku, że erekcjato nie może być CONSTANS, bo inaczej skostnieje. Wszystko podlega zmianom, przeksztalca się i zmienia, dlatego postęp idzie do przodu i nie ma stagnacji.
Może według znawców to nie być erekcjato, ( dla mnie to jest mało istotne ), ja i tak robię swoje :)
-
ann13
- Gacek
- Kontakt:
Ania kiedyś....ann13 pisze:hmm, gacuś, ale kiedyś w erekcjato chodziło o to, zeby nie stosować metafor
to ja miałem inną żonę
I gdybym przestrzegał zasad raz na zawsze ustalonych, to pewnie bym się dawno zmarnował, albo zakisił w sosie własnym...
Dobrze, że się wyłamałem.
Czynię też to samo pisząc erekcjato :)
Dwie pierwsze zwrotki i 2 wersy trzeciej -super. Czytalam z zapartym tchem, by jak najszybciej dojśc...tzn. dowiedzieć się co będzie w awersacji. Budujesz w nich fajny klimat i naprowadzasz wspaniale na tematy damsko-męskie.
A potem zaczęlam odczuwać znużenie. Przeciez erekcjato nie ma określonej liczby wersów i strof. Czasami lepiej skończyć wcześniej niż ciągnąc na siłę.
A potem zaczęlam odczuwać znużenie. Przeciez erekcjato nie ma określonej liczby wersów i strof. Czasami lepiej skończyć wcześniej niż ciągnąc na siłę.
- Gacek
- Kontakt:
anty-czka:)
Dzięki wielkie, że dwie pierwsze zwrotki przeczytałaś z zapartym tchem ( że nie wspomnę o dwóch wersach 3-ciej).
Wprawdzie nie przesadza się starych drzew, ale ja i tak cały czas się uczę, lecz przyzwyczajenia i nawyki są często silniejsze, niż dobre rady.
Czy piszę erekcjato, czy jakąś inną сволочь , to u mnie ( przeważnie ) jest jakiś ład i porządek jesli chodzi o ilość zwrotek, wersów, zgłosek.
Nic na siłę nie ciągnę, tylko ot tak sobie piszę zwrotka za zwrotką....
Dzięki wielkie, że dwie pierwsze zwrotki przeczytałaś z zapartym tchem ( że nie wspomnę o dwóch wersach 3-ciej).
Wprawdzie nie przesadza się starych drzew, ale ja i tak cały czas się uczę, lecz przyzwyczajenia i nawyki są często silniejsze, niż dobre rady.
Czy piszę erekcjato, czy jakąś inną сволочь , to u mnie ( przeważnie ) jest jakiś ład i porządek jesli chodzi o ilość zwrotek, wersów, zgłosek.
Nic na siłę nie ciągnę, tylko ot tak sobie piszę zwrotka za zwrotką....
-
lilak
- Gacek
- Kontakt:
Elutka:)
Dzięki, gdyż jesteś kolejną osobą, która w moim tekście dostrzega że tje.
Myślę, że najwyższa pora napisać od początku definicję erekcjato biorąc pod uwagę głosy i uwagi wszystkich uczestników biorących udział w takiej dyskusji i nad powstaniem takowej, rozszerzając ją powiedzmy o zdanie:
Jeśli czytając tekst, czytelnik wyobraża sobie jakąś określoną historię, obraz, powiastkę, bajkę... a po odsłonięciu awersacji - owa go zaskakuje ( gdyż nie spodziewał saię tego), to taki utwór można uznać za erekcjato.
HOWGH!

Dzięki, gdyż jesteś kolejną osobą, która w moim tekście dostrzega że tje.
Myślę, że najwyższa pora napisać od początku definicję erekcjato biorąc pod uwagę głosy i uwagi wszystkich uczestników biorących udział w takiej dyskusji i nad powstaniem takowej, rozszerzając ją powiedzmy o zdanie:
Jeśli czytając tekst, czytelnik wyobraża sobie jakąś określoną historię, obraz, powiastkę, bajkę... a po odsłonięciu awersacji - owa go zaskakuje ( gdyż nie spodziewał saię tego), to taki utwór można uznać za erekcjato.
HOWGH!
-
elutka
- Boob
- Been thanked: 2 times
- Kontakt:
Erekcjato nierozłączne
witaj
Gacek
Nie znam na tej stronie autora który by pisał tak dużo ere jak Ty. Chcesz czy nie w pewien sposób wyznaczasz pewien "nurt" w tej kategorii tak więc uważam,że Twoja propozycja jest zasadna.Tak naprawdę wszystko zależy od czytelnika i jego interpretacji.
Pozdrawiam serdecznie.dzięka
Gacek
Nie znam na tej stronie autora który by pisał tak dużo ere jak Ty. Chcesz czy nie w pewien sposób wyznaczasz pewien "nurt" w tej kategorii tak więc uważam,że Twoja propozycja jest zasadna.Tak naprawdę wszystko zależy od czytelnika i jego interpretacji.
Pozdrawiam serdecznie.dzięka
a tergo.
- Gacek
- Kontakt:
Boob:)Boob pisze:Twoja propozycja jest zasadna.Tak naprawdę wszystko zależy od czytelnika i jego interpretacji.
Dzięki za poparcie, ale jak znam życie, zaraz podniosą się święte słowa oburzenia, że jakże to tak, było ustalone, trzeba trzymać się definicji itp.
Faktem natomiast jest to, że w ciągu 3-ch miesięcy napisałem ponad 80 ( moim zdaniem) erekcjato i z uporem maniaka codziennie piszę przynajmniej jedno ere
Pozdrawiam:)