Pytania, komentarze dotyczace Projekty-Plebiscyt na logo_2

Moderatorzy: Boob, Wojciech Graca, Margot, andreas43, anty-czka, nuel, Gacek

ann13

Post autor: ann13 »

ten tu, moze być, tylko te czarne linie zanikają miejscami i są postrzepione, no ale ja potrafię tylko wybrzydzać, a nie robić takie cuda

portal.php

a tego tu

index.php?sid=5586d6048c60092c5f2ca69d05ed3dfb

w ogóle nie powinno być, tylko logo, bo za dużo jest naćkane napisów, jak na dwie główne strony, ten rozwala mi rozdzielczość, to już lepiej nic, tylko jak się nacisnie, to jest takie przejście na inną stronę, wiec chyba coś powinno
lila
Kontakt:

Post autor: lila »

ann13 pisze:ten tu, moze być, tylko te czarne linie zanikają miejscami i są postrzepione, no ale ja potrafię tylko wybrzydzać, a nie robić takie cuda

portal.php
uwazam ze on jest "be" i zdecydowanie nie może być , i nie rozumiem czemu kiedys robilismy z pięć glosowan na baner, w ktorym wypowiadali sie wszyscy i sporo wklejało swoje propozycje, które były poddane głosowaniu (za baner nie było nagrody pienięznej jesli o to chodzi)
a teraz wstawia ktos wlasny , wg tylko swojego widzimisie , bez konsultacji z uzytkownikami, bo jeśli to czyjść osobisty blog, to myśle że trzeba to gdzieś, w ktorymś rogu zaznaczyć (bez urazy
po prostu mysle ze ten napis szpeci stronke )
anty-czka
Kontakt:

Post autor: anty-czka »

Nofe, noffe, nofffe...nie ważne, że gorsze, że mniej ciekawe, że powtarzalne, że pospolite - ważne, że jest nofy projekt, nofy konkurs, nofy ruch w interesie.

Literki i symbole mniej lub bardziej dobrane są na kazdym portalu. Ruchomego piora nie było nigdzie.
anty-czka
Kontakt:

Post autor: anty-czka »

Ale nofe to PN, więc nic nie mówię.
lila
Kontakt:

antyczka ja nie mowie o logo teraz : / z tym piorem plemnikiem czy bez ...
mowie o banerze , ktory pojawil sie zupelnie bez zapowiedzi, bez glosowania jakis miesiac temu i przestraszyl mnie na wstępie , ale teraz jest jeszcze gorszy.
ann13

lila, jakiej konsultacji? ten post jest z 2007 roku, wtedy były narady, wojny, żarty, dyskusje, bardziej zapienione, lub mniej, a potem na czymś stanęło, na dwa lata, to że nie ma 3/4 bazy to nie znaczy, że erekcjato nie jest erekcjato, które miało swój styl i własnego logo, chociaż oczywiscie mozna iść po najmniejszej linii oporu, skasować wszystko, pierdolnac drzwiami i załozyć www.erekcjato.pl, domena jest wolna, mozna ją brać, robic od nowa, wywrócić wszystko do gory nogami i pracować, na ludzi, zeby tam przychodzili, ja jakos tak jestem przywiazana do ciągłości, nawet jakby z nią czasami źle bylo, bo herby jak rekawiczki, to zmieniają tylko panny na wydaniu
ann13

jaki baner, ten na gorze jest od zimy, tylko był w lepszym stanie, to jaki miesiąc temu?
Wojciech Graca
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times
Kontakt:

Post autor: Wojciech Graca »

jakby sie zanosilo na jakies nowe logo, to propozycja numer dwa ma moje calkowite popracie - ze sie powtorze
lila
Kontakt:

ann13 pisze:jaki baner, ten na gorze jest od zimy, tylko był w lepszym stanie, to jaki miesiąc temu
to od zimy nie od miesiaca . ostatnimi czasy , czas szybko plynie i miesiac mogl mi sie pomylic z czterema. tak czy siak - w tę zime rowniez nie bylo zadnego plebiscytu na baner - za tym co jest, bym na pewno nie glosowala.
lila
Kontakt:

Wojciech , cos mi sie zdaje ze glos ludu jest tu malo wazny
lila
Kontakt:

prawa autorskie zastrzeżono
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

misie podobie
dajcie zyc grabarzom
ann13

mi tez
wszystkie czy

ale pierwsze najbardziej:P)
lila
Kontakt:

prawa autorskie zastrzeżono
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

od jakiej zimy
w zimie slyszalem o naklejkach na auto a baner byl tu juz od ho ho ho
a moze zeszlej
dajcie zyc grabarzom
lila
Kontakt:

zadnego plebiscytu na baner nie bylo, tylko luzne propozycje (tej nie bylo wsrod nich), zaden baner byl nie wybrany,i z pewnoscia nie ten

(przypominam ze baner to nie logo , na ktory byl konkurs , nawet po wybraniu logo dlugo byly sloneczniki, a potem zwykly napis , dopiero od tego roku pojawilo sie to cudo, teraz w kiepskiej rozdzielczosci)

skoro jednak chcesz zostać przy tej malo odkrywczej skladance liter, opartej jedynie na logo, to proponuje w celu pozbycia sie nierownosci - zamiast opcji rozmazywania (ktora teraz jest uzyta) uzyc jakis efektow na poszczegolnych literach np.

Obrazek
(daje to jednak tylko nieznacznie lepsza rodzielczosc i nie rozwiązuje problemu do konca bo potrzebny do baneru rysunek bez tla wektorowy, od nowa, a to wszystko są bitmapy)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jednak to Twoj portal . postanowilam sie juz w niczym nie wtracac , to nie moja wizytówka. poza tym jestem opatrznie rozumiana nie mowiac juz o generowaniu jakiejs nieuzasadnionej agresji.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

lilka, no nie calkiem moj, jedna osoba jest od naprawiania tego co zepsuje grubaska, jedna jest od oplat a moja jest nazwa i konkursy ale tylko erekcjato, logo nie sponsorowalem.
widzialem na portalu pytanie dotyczace baneru i chyba przespalas wiec napisalismy sami wzorujac sie na logo, takiego pisma nie ma nigdzie nazywa sie logusereciatus, mamy tez naklejki na samochody i moze beda kubki do rzucania w baby, twoje propozycje mozna wykorzystac w inny sposob jesli tobie to nie przeszkadza, mozna je podlinkowac z najwazniejszymi tematami i umiescic na portalu.

to, ze sie z kims przespalo nie znaczy, ze sie czlowiek przeobrazil jesli tego nie widac w potomstwie
dajcie zyc grabarzom
lila
Kontakt:

było pytanie, był pomysl , ale nie wmowisz mi ze byla sonda odnosnie baneru ,
wchodzilam rzadko ale widzialam wszystkie tematy w tym roku ( ktorych juz niestety nie ma w duzej czesci)
nie bylo zadnego glosowania efektu koncowego, przed jego ustanowieniem , jesli o baner idzie - ja nie miałam wiec nawet czego przesypiac.

o kubkach i naklejkach byla mowa przy okazji plebiscytu na logo, to ze to wtedy o tym pisales pamietam , bo sama ten konkurs organizowalam , choc sponsora musialam pozyskiwac.

po drugie , to juz nawet nie nowe propozycje, ale tylko sugestia jak usprawnic ten baner co jest (stad znac ze raczej nie wczytales sie w to co pisalam) bo kiepsko wizualnie wyglada jak przeklejony skads (pomijajac fakt ze jest podlinkowany do imagesnack)

(aha i wybacz, ale mi oszczedz czytanie o "grubasce" , takie wyjasnienia to gdzies na strone glowna, do wgladu publicznego)
ann13

lilka, ale o co ci właściwie chodzi?

napis w obecnej formie też mi się nie podoba, nie wchodząc w techniczne szczególy, bo się nie znam, wyglada jak fototapeta, a soczysty kolor tej zieleni, to pasuje chyba do swiezopomalowanej lawki, w logo znowu, sa białe obwudki, ale nie od razu amerykę zbudowali

i powiem tak, twoje pomysły są swietne, nie porónuje nawet wykonania, bo to widać gołym okiem że i jakoscią sa o lata technologiczne dalej, ale moim zdaniem powinno zostac to co bylo, oczywiście to co jest trzeba poprawiać, i nie denerwuj sie tak bo ci wyslę naklejkę
i się nie pozbierasz

z roweru;)
ann13

widzisz lila, ty taka jesteś, a jakby sie poprosiło ciebie, lilus, zrób na bazie tego co jest, ale po swojemu, tak zeby było jak to co zamieściłas wyżej, na moje oko, profesjonalnie, ale to co jest, bez żadnego swojego wymyslania, to byś powiedziała, ze się z głupim na rozumy wymieniłam, bo to ohyda i są fajniejesze rzeczy, ( i nie mogę, z twojegu punktu widzenia, nie przyznać ci racji) no są, wyzej, ale jakbys poprawiła tamte stare, to by nie wisialy takie wymemłane, prosto ze smietnika, a tak muszą ;)
lila
Kontakt:

a jak ja prosilam w 2-3 sytuacjach o demokracje , udzielenie i uszanowanie glosu uzytkownikom portalu to nic mi z tego nie przyszlo , tylko odp, twoje zdanie malo sie liczy bo tu nie rzadzisz , owszem, demokracja tez ma swoje granice , ale kazdy by czul opory, skoro pomysly uzytkownika sie nie licza, i moze on tylko laskawie cos wykonac na zlecenie.
ann ja Ci wyjasnilam czemu sie nie da , i innymi slowami tego nie potrafie juz zrobic.
gdyby bylo rozpisane jakies glosowanie na baner takiej sytuacji by nie bylo, bo byly by dostepne oryginaly do ktorych mozna wrocic to raz, dwa ze mozna by bylo przedyskutowac ostateczna wersje baneru przed powstaniem naklejek baneru czego tez nie bylo.
a na podstawie pliku jpg , baneru w przyzwoitej jakosci zrobic trudno by wygladal jak na naklejce, zaproponowac moglam tylko te efekty na poszczegolne litery plus animacje
(sam fakt istnienia w tym momencie naklejek jest malo powazny , wiec jej widok raczej by na mnie nie wywarl wrazenia, poza tym nie wierze w kosmiczny ich naklad - bo i po co)
ann13

haha, lila, naklejki są śliczne, sama wożę jedną z nich na tylnej szybie i już niejeden wypadek bym spowodowała, bo kierowcy sie za mna odwracają, samochodem

jak nie mogą przeczytać, co jest na nich napisane ;)
nakład jest taki, że starczy dla każdego, po 3, jesli nie weźmie się pod uwagę całej kuli ziemskiej

przecież dobrze wiesz, ze tu tak naprawdę nikt nie rządzi, a idąc dalej nikomu nic grozi, dopóki jedynym czyimś celem nie staną się prowokacje i głupie zaczepki, które niczemu dobremu nie sluza, z podkresleniem jedynego, a jeszcze z trzeciej strony wydaje mi się, że musi byc taka osoba, która w ostateczności tupnie nogą i powie ma byc tak a nie inaczej, bo gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść i wszystkie sie kłocą co ma byc na drugie danie
ODPOWIEDZ