Laesus pisze:ps. nie boją się tylko ludzie pozbawieni realnego odbioru rzeczywistości oraz istoty z wyraźnym deficytem intelektualnym;) bez urazy rzecz jasna :)
nie mówię, że niczego się nie boję. nie boję się Twojego straszenia
co do deficytu intelektualnego - jak się rozejrzysz to zobaczysz, że niewielu jest takich, którzy mają nieskalany intelekt :)
i nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem. to, że ktoś czegoś się nie boi, nie znaczy, że jest oderwany od rzeczywistości. jak ktoś mnie na przykład szantażuje albo straszy to nie odzywa się we mnie strach ale podciąga mi się ciśnienie ze złości i wtedy łatwiej wyprowadzić mnie z równowagi
Przewielebny Ali pisze:i nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem. to, że ktoś czegoś się nie boi, nie znaczy, że jest oderwany od rzeczywistości. jak ktoś mnie na przykład szantażuje albo straszy to nie odzywa się we mnie strach ale podciąga mi się ciśnienie ze złości i wtedy łatwiej wyprowadzić mnie z równowagi
Laesus pisze:ps. nie boją się tylko ludzie pozbawieni realnego odbioru rzeczywistości oraz istoty z wyraźnym deficytem intelektualnym;) bez urazy rzecz jasna :)
płynna jest granica między heroizmem, bohaterstwem, odwagą
bumerang pisze:czasem udajemy, że dajemy się podpuścić, aby kogoś podpuścić
nigdy nie lekceważ przeciwnika
nie sztuka raz zabić
sztuka wiele razy ukłuć
zgadzam się z Tobą, choć ja nie mam zamiaru nikogo ani zabić ani kuc :) odnoszę się do tekstów - szczerze. ale jak ktśs zacznie mnie atakować personalnie, nie będę nastawiał drugiego policzka
XX i XXI wieku powinno być. szkoda, że nie można edytować ale trudno
nie zaczytuję się w lektury o Sun Tzu, więc nie znam kontekstu tego cytatu. ja już napisałem co o tym sądzę - nie uważam, żeby zdrowym było bać się o wszystko i na każdym kroku trząść portkami. trochę odwagi trzeba w życiu :)
witaj Laesus!
Bardzo ciekawe posty poniżej. Gratuluje. Czy możesz zinterpretować swój tekst. Czy to jest o miłości kata do swojej ofiary? (który przypadkowo ma w domu snajperkę z lunetą) Pointa to rodzaj spowiedzi? Nie widzę związku z całością.pozdrawiam
Przewielebny Ali pisze:zgadzam się z Tobą, choć ja nie mam zamiaru nikogo ani zabić ani kuc :) odnoszę się do tekstów - szczerze. ale jak ktśs zacznie mnie atakować personalnie, nie będę nastawiał drugiego policzka
Boob pisze:witaj Laesus!
Bardzo ciekawe posty poniżej. Gratuluje. Czy możesz zinterpretować swój tekst. Czy to jest o miłości kata do swojej ofiary? (który przypadkowo ma w domu snajperkę z lunetą) Pointa to rodzaj spowiedzi? Nie widzę związku z całością.pozdrawiam
Ewidentnie chodzi tu o kobietę która nie potrafi zrozumieć dlaczego ktoś kogo kocha - kocha zabijać.