puszczam się

poezja rymowana, wolny wiersz, nierymowana, oda, sonety, treny hymny itp.

Moderator: Gacek

wwww
Kontakt:

puszczam się

Post autor: wwww »

puścić
chcę
się
wolno

z
Tobą
przez
miedzę

zapaść
w
Twój
parów
obślizły

cudowny!

kocham
wilgoć

rozkoszne
wyobrażenie
nas
w
sobie

snuję
się
po
przedpokoju

waruję
jak
pies
zapukasz?

czekam
cierpliwie
decyzja
podjęta?

skraplam
skręcam
zachwycam
tęsknię

porodowe
skurcze
macicy
wstrętne!

chyba
wypierdolę
je
wszystkie

zaimki
przecinki

pozostawię
tylko
spójnik

koniunkcję
albo
implikację

czy
jest
jakaś
inna

alternatywa

cóż
nas
mocniej
połączy?

[ Dodano: 2010-01-30, 07:14 ]
Fobiak, mnie przeraża wolność!!! I do tego stopnia jestem przerażony, że w swym przerażeniu, nie wiem nawet w których momentach i elementach jestem choć trochę, odrobinę wolny. Oświecaj.

[ Dodano: 2010-01-30, 07:38 ]
A czy to nie jest tak, fobiak, że wolność nadciąga, a ja przestaję powoli rozumieć? Bo w wolności nie ma już rozumienia, i to właśnie mnie tak przeraża. Ależ ja jestem głupi. Jeżeli tak się sprawy mają. To przecież nic się nie zmieni, poza jednym. Będę wolny.

[ Dodano: 2010-01-30, 07:51 ]
Ale, czy nie jest też tak, że wolność jest tylko jednym z warunków tworzenia, a nie samą istotą tworzenia? Bo być może jest też tak, że wolność nie rozwiązuje jeszcze zagadki tworzenia, tworzenia czegokolwiek.

No jasne, że musi być założona wiedza, intelekt, intuicja, uczucia, itd, ale to ciągle dla mnie zbyt mało.

Fobiak, czego ja chcę?

[ Dodano: 2010-01-30, 09:51 ]
Fobiak, jesteś?! Odezwij się do mnie!
Awatar użytkownika
fobiak
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: fobiak »

zacznijmy od tego, ze wolnosc to utopia, gdybys byl biedny to bys sie nad tym nie zastanawial, wolnosc przeraza tych ktorzy maja pieniadze i kupuja sobie ciut wolnosci. tylko od nich mozesz uslyszec "kurwa w tym roku znowu podniesli wolnosc o 5,40 %. zreszta nie wiem o jakiej ty wolnosci piszesz, nie mam pojecia co nazywasz wolnoscia, podejrzewam, ze masz czipsa wszczepionego i jestes po ich stronie, czyli pierdolisz jak papuga, tak jak cie zaprogramowali: na prawo mamy wolnosc, na lewo raj, kazdy jest szczesliwy odkad pozakladalimy monitorigi i mamy pelna kontrole nad podatnikiem podskakujacym powyrzej urzednika panstwowego.
dajcie zyc grabarzom
wwww
Kontakt:

Fobiak, powiedz coś na temat wierszyków, bo wiesz, ja już chyba jestem na tym etapie, że powoli kończę swą twórczość ludową. Nie znajduję w tej swojej produkcji niczego istotnego, dla siebie. Po prostu taka zwykła młocka. Słówka układają się w różnego typu wzorki, raz lepsze, a raz gorsze. Nie znajduję w tym nic naprawdę interesującego, podkreślę, dla siebie. Takie pierdolenie kotka za pomocą młotka. Może i ja jestem jakimś płotem pneumatycznym, i nie jesteś mi w stanie niczego wytłumaczyć. Na prawdę, nie mam do Ciebie o to pretensji, bo jej mieć nie mogę. Do siebie też nie mam zbytnio, no bo kurwa jak ktoś urodził się tępakiem, to tępakiem też zdechnie.

A więc krótko, pracuje nad słowiańszczyzną, którą mi uświadomiłeś, bo naprawdę, mówię serio, zapomniałem o tym fakcie kompletnie.

Proszę Cię, napisz coś o tym, co tu dziś wkleiłem, bo dla mnie pisanie owych wierszyków przestało być pasjonujące. Jeżeli napiszesz, że jest nad czym dalej pracować, i co ważniejsze w którym kierunku, to z chęcią i uwagą, wysłucham Twych rad, bo dla mnie jesteś bardzo wartościowym człowiekiem.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

proponuje abys rzucil poezje i zajal sie kopaniem rowow, praca nie jest niebezpieczna, jest na tyle ciezka, abys przestal sie przemowac swoja rola przyslugiwania sie cywilizacji.
jesli masz w domu energie elektryczna to wykrec bezpieczniki automatyczne i zakop je w tych rowach lub na miedzy, nieoswiecony bedziesz zyl szczesliwie i dlugo. jesli masz zwykle korki to wysyp z nich piasek i przerwij cienki przewodzik.
daj sobie spokoj z poezja i calym swiatem

literackim

[ Dodano: 2010-01-30, 17:36 ]
po drugie nie bede pisal o twoich wierszykach bo ja nie od tego
zreszta nie znam sie na interpretacjach
jestem tutaj bo musze pisac

erekcjato
dajcie zyc grabarzom
wwww
Kontakt:

Fobaik, tak też uczynię, pierdolę to, mówię Ci szczerze, dla mnie poezja, to jest gnój powszedni, a pisanie o tym jest po prostu zabawne. Po prostu nudzę się.

Będę tu do Was zaglądał, jak coś wypocicie ciekawego, ale szkoda mi czasu na bzdury antyczki i innych. Bez urazy, oceniam tylko twórczość, raz jeszcze podkreślę, a nie osoby.

Pozostałe sprawy, związane z działką, Twym przyjazdem do Polski i moją pomocą dla Ciebie, pozostają bez zmian, bo wiedz, że jestem takim człowiekiem, że nie rzucam słów na wiatr

tak jak w poezji, czasami się zdarza

[ Dodano: 2010-01-30, 18:06 ]
Fobiak, pierdolnąłem przed chwilą erekcjato, co Ty na to?

Wiesz co, naprawdę, przyjedź do Polski, fajnie jest, mówię Ci, zaczniesz żyć, a nie pierdolić coś bez końca o sobie. Zajmiesz się ogródkiem, i kapustą jak Kandyd, i wszystko wróci do normy.
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

przeciez pisalem, ze do polski nie przyjade bo mnie poeci oszpeca, jak bede wygladal pozszywany, naqpisali w wyraznie, ze w relau mi gebe stluka lub morde obija

[ Dodano: 2010-01-30, 18:28 ]
poczekam az sprawa zamachu na mnie zarosnie mchem

[ Dodano: 2010-01-30, 18:30 ]
zebys ty wiedzial jak ja mam obrabianie ogrodkow po dziurki w nosie to bys mi znalazl lepsze zajecie, np lezenie

[ Dodano: 2010-01-30, 18:32 ]
nie wierze, ze tje co tobie wypalilo
bo za krotko babrasz sie w tym gnoju

[ Dodano: 2010-01-30, 18:34 ]
wwww pisze:A więc krótko, pracuje nad słowiańszczyzną
jesli cos odkryjesz to podziel sie
od dluzszego czasu szukam cos na temat wiary slowianskiej
ale nie o smreku i swiatowidzie

[ Dodano: 2010-01-30, 18:36 ]
komu w droge temu czas
pierdole ide na pole
dajcie zyc grabarzom
wwww
Kontakt:

No więc, może trzeba zajrzeć do teozofii, do Steinera, bo coś na ten temat pierdolił, że za jakiś czas nastanie epoka Słowian, a raczej ducha słowiańskiego, czyli ducha człowieczego jak go nazywam.

Etymologia słowa "słowian" pochodzi od "słowa", lub od "slave", którym to słowem określali nas ludzie zachodu.

A przecież tak naprawdę chodzi o wolność, wolność ducha, o którym pierdolę. Nie rozumiem więc, co Ty chcesz badać?

Fobiak, długa droga przed Tobą, przecież Ty tak naprawdę nie wierzysz w realność i rzeczywistość owego ducha. Dla Ciebie, to tylko poezja i proza.

[ Dodano: 2010-01-30, 19:19 ]
Źródło, wikipedia.pl

Według Aleksa Donskiego określenie Słowianie jest słowem pochodzenia rdzennie słowiańskiego i wzięło się od słowackiego słowa słoboda (wolność).

Według jednej z licznych hipotez[potrzebne źródło] w tej kwestii, określenie Słowianie jest słowem pochodzenia rdzennie słowiańskiego i wzięło się od “słowa”. Słowianie - byliby to zatem ludzie "znający słowa", potrafiący mówić, w odróżnieniu od innych ludów, z którymi Słowianie się zetknęli, a którzy posługiwali się niezrozumiałym dla nich językiem (por. Niemcy - "niemi, ludzie, którzy nie mówią (zrozumiałym językiem)"). Potwierdza to tezę, że ukształtowanie się etnicznej świadomości Słowian nastąpiło w momencie zetknięcia się ich z innymi ludami. Wywód od "słowa" zdecydowanie odrzucił Aleksander Brückner twierdząc, że źródłem są gr. sklavenoi i łac. sclavus, przy czym nazwą tą obejmowano tylko te plemiona słowiańskie, które graniczyły z ziemiami cesarstwa rzymskiego, co później objęło całą Słowiańszczyznę. Wtórnie nazwa ta (ze względu na dużą liczbę słowiańskich brańców w Rzymie) została utożsamiona ze słowem "niewolnik"[1]. Z tą teorią są znaczne wątpliwości. Najważniejsze to to, że Słowianie pojawili się na kartach historii w momencie, kiedy łacina klasyczna zaniknęła a zaistniałą łacina średniowieczna w której słowo "Slavus" oznacza pańszczyźnianego chłopa [2]. Inna wątpliwość ma związek z pierwszym historycznie pewnym określeniem Słowian. Sklabonei (j. grecki) w odmianie zmienia się na Sklawon- Pierwotnie podobieństwo do słowa "Niewolnik" (gr. Slávoi) istniało w formie odmienionej, poprzez procesy lingwistyczne rozpowszechniło się "W" zamiast "B" a z tego prosta droga do upodobania nazwy Słowian do Niewolnika. [3].

Inna teoria mówi o obcej etymologii tego wyrazu, prawdopodobnie celtyckiego lub germańskiego pochodzenia. Badacze J. Peisker i H. Łowmiański określali pochodzenie nazwy Słowian od “slovy” - czyli błota. Tłumaczyli to upodobaniem naszych przodków do wilgotnych terenów. W tej kwestii nie ma jednak jednoznacznego wyjaśnienia.

Fobiak, chwilę wcześniej zanegowałeś wolność, że jest naszą istotą. Fobiak, Ty jesteś naprawdę niewolnikiem, nic kompletnie nie rozumiejącym.

[ Dodano: 2010-01-30, 19:34 ]
Fobiak, a jak myślisz, dlaczego narodowi, tak bardzo podoba się disco polo?

Niech żyje wolność
wolność i swoboda .......

[ Dodano: 2010-01-30, 19:37 ]
Fobiak, a może jeszcze dołożymy jakąś kategorię, prócz "cosmosu"?

Np. disco polo live

[ Dodano: 2010-01-30, 19:41 ]
http://www.youtube.com/watch?v=S_rsZQK7BWo

[ Dodano: 2010-01-30, 20:29 ]
Dlaczego zamilkłeś? Masz mi jeszcze coś do powiedzenia?

Wiesz co, jak przyjeżdżają do nas, do Czarnej Wierzy, ludzie z Zachodu, by odpocząć, i moi rodzice często ich goszczą na swoim podwórku, to wiesz co ich najbardziej zachwyca

placki ziemniaczane zrobione przez moją mamę

luz i swoboda z jaką mogą sobie popierdolić z nami kocopoły

dobrze się bawią, bo nie myślą o pieniądzach, za którą kupują sobie wolność, tak jak Ty na Zachodzie

u nas placki ziemniaczane są gratis
stachu
Kontakt:

Post autor: stachu »

nie jestem na tyle cierpliwy zeby tyle przewijac myszka. czytalem juz inna pozycje w menu i odnioslem wrazenie ze ty sie koniecznie musisz uzewnetrznic. pamietaj ze flaki sa zdatne do skonsumowania tylko odpowiednio poddane obrobce.
poznaj stachu po zapachu
wwww
Kontakt:

A teraz idę kopać rowy, jak coś wykopię, to dam Ci znać, a jak Nic nie wykopię, to też Cie poinformuję, o swoim odkryciu

niezwłocznie!!!!

[ Dodano: 2010-01-30, 21:40 ]
jak nie jesteś cierpliwy, to idź kopać rowy, tak jak ja, pod złącze tpsa, może się nauczysz

cierpliwości

[ Dodano: 2010-01-30, 21:42 ]
a! i posty zacznij pod badziewiem czytać, może się w końcu czegoś dowiesz
Awatar użytkownika
fobiak
Kontakt:

czy ty w to wszystko wierzysz co napisales?
nie bylo zadnej wedrowki ludow
to czego dzisiaj nie wedruja sobie tam gdzie chca?
technika wedrowala
tak jak i dzisiaj
wg moich obliczen slowianie zamieszkiwali po granice greckie i rzymskie od ho ho ho a moze i dluzej

[ Dodano: 2010-01-30, 23:32 ]
jestem zajety
mysleniem
wiec nie przeszkadzaj mi
dajcie zyc grabarzom
wwww
Kontakt:

fobiak, a Ty myślisz, że ja to co robię? ziewam? Też kurwa myślę

że jestem już trochę spokojniejszy

Fobiak, trzeba to bardzo delikatnie i ostrożnie, do tego, bo się powywracamy. Mam chłodny mózg jak nigdy dotąd.

Ja w to nie wierzę, bo to nie jest kwestia wiary. Nieświadomości i świadomości bardziej. Powoli rozjaśniam mózg. Syntetyzuję. A od analizy mam Ciebie, bo kurwa nie mam wiedzy empirycznej w sobie nic. Żyję w świecie metafizyki, dla mnie nie jest ważne czy to jest realne, rzeczywiste, czy nie, czy w ogóle jest, mnie to nie interesuje, to po prostu jest.

Pisałem Ci o metodologii nicości, o filiżance, która do mnie może się uśmiechnąć, bo nie mam żadnych barier, nie przyjmuję aksjomatów, założeń, modeli, które by cokolwiek wyznaczały, jakiś przedmiot. Dlatego nie jest istotne, co to jest, skąd się bierze, dla mnie to może cała moja wiedza na ten temat wziąć się z szafy, błota, boga, Ciebie, itd. To są drugorzędne historie.

Fobiam Cezary, mój doktorek, powiedział mi kiedyś, chłopie, pierdolisz kocopoły, określ czym jest przedmiot, rozumiesz fobiak, musimy określić nasz przedmiot. Jak widzę zaczynasz chwytać, tak jak i ja. Powoli fobiak, nie grzej się.

[ Dodano: 2010-01-31, 01:32 ]
Zapomniałbym o najważniejszym, duch tchnie kiedy chce, czyż nie na tym polega wolność? Oczywiście, że nie wierzę w żadną wędrówkę dusz, a nawet gdyby przyjąć, że coś takiego istnieje, to co by się stało? Fobiak trzeba otworzyć szeroko mózg, by niczego nie pominąć, nie przegapić itd. To jest prawdziwa wolność, tchnie gdzie chce, jak chce, i kiedy chce.

Grecki logos, jest naszym przeciwieństwem, to jest niewola logiczna, cały zachód jest tym przesiąkniety. Trzeba tu iść za Tertulianem i Szestowem, tylko trzeba pominąć boga, bo jest nie nasz, bóg wprowadza logos i zabija słowiańską wolność. Wolność nasza jest zupełnie inna, nie jest logiczna i jest jednocześnie. To mój alogos jak go określam.

[ Dodano: 2010-01-31, 07:17 ]
Fobiak nie myśl tyle, to jest wszystko proste jak disco polo.

Dialektyka w ujęciu metafizycznym, i co ważniejsze chyba, w ujęciu historycznym naszej wolności i niewoli częstej

[ Dodano: 2010-01-31, 07:39 ]
Fobiak, pytam poważnie, przez co ja teraz muszę się przepierdolić, prócz Cieszkowskiego?

Bo nie tak dawno nabyłem Libelta, ale sprzedałem go po dwóch akapitach Niemcom.

Weź poradź coś.

A z tym Tuwimem, to też przypadek, zajebisty przypadek, bo go nie czytałem, wogóle polskiej poezji nie czytałem nigdy, a zagraniczną, tylko po łebkach, co mi tam wpadło.

Tuwima znam po prostu z dzieciństwa.

Teraz widzę, że mogłem do tego dotrzeć, dlatego, że mam mózg otwarty na polskość, bo tej polskości z literatury nie znam za wiele. Znam ją tylko z realnego, rzeczywistego życia, a nie z poezji i prozy.

Czytałem tylko Gombrowicza, Witkiewicza i Schulza. Nikogo więcej. Być może dlatego stało się tak jak się stało.

Czy do Ciebie fobiak dociera to co się stało, "wydarzyło", mówiąc językiem Heideggera?
ODPOWIEDZ