prośba 2
Moderator: Margot
prośba 2
dajcie mi młotek i talerze
szyby i sprane prześcieradła
czap śnieżnych bielmo bez śladów skazy
bym tłukła biła bruździła darła
szyby i sprane prześcieradła
czap śnieżnych bielmo bez śladów skazy
bym tłukła biła bruździła darła
Lilka,
Mówiąc językiem pełnego szkła,
nie desperuj.
Dobra?
I nie proś, bo my nie jesteśmy od spełniania Twych próśb.
A tekścik, wg. mnie, całkiem niezły.
Z małym zastrzeżeniem.
Przewrażliwiony jestem, gdy koś, zbyt często posługuje się słowem, związanym w jakikolwiek sposób z kimś, kto ma strukturę szkła.
Mówiąc językiem pełnego szkła,
nie desperuj.
Dobra?
I nie proś, bo my nie jesteśmy od spełniania Twych próśb.
A tekścik, wg. mnie, całkiem niezły.
Z małym zastrzeżeniem.
Przewrażliwiony jestem, gdy koś, zbyt często posługuje się słowem, związanym w jakikolwiek sposób z kimś, kto ma strukturę szkła.
-
ann13
-
ann13
ann , chodzi o wydawany dzwięk , np rwanie spranego przescieradla wydaje przyjemny dzwiek jak prztykanie z takich dmuchanych folii w kopertach pocztowychann13 pisze:a czemu akurat sprane (prześcieradła)? w sensie, ze czyste? bo tam dalej jest o skazie, ale sprane, to mi się kojarzą akurat że stare, szmaty, już do wyrzucenia
malgorzato zalosnie to wyglada jak kolejny raz odpowiadasz za adresata pytania do tego pudlem
-
ann13
na to też bym nie wpadła, może dlatego, że mi słoń nadepnął na ucho, ale lilka, czy to faktycznie nie jest jakaś wyższa szkoła premedytacji? bo ona chce znaleźć ujście dla złości, wyżyć się, wyładować, ale nie od ręki i czym bądź, skoro nawet dźwięk tego darcia, ma być taki, a nie inny, to zanim dostanie odpowiednie narzędzia, to jej przecież przejdzie
w furię;)
w furię;)